فردای کرمان – گروه جامعه: اعلام بازگشایی مدارس با حضور دانشآموزان، دلنگرانیها و دغدغههای فکری را برای خانوادهها در پی داشت؛ خانوادهها از طرفی خواهان ادامهی تحصیل و جلوگیری از عقبماندگی درسی فرزندان خود هستند و از طرف دیگر نگرانهایی نسبت به حفظ سلامت آنها دارند. مدیرکل ارزیابی، عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت که ناظران واقعی رعایت بهداشت، معلمان، دانشآموزان و خانوادهها هستند و میتوانند در صورتی که شاهد رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در مدارس بودند، از طریق سامانهی shekayat.medu.ir اقدام کرده و شکایت خود را ثبت کنند. او گفت که شکایات ثبت شده در لینک ثبت شکایت هفت تا ۱۰ روزه پاسخ داده میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، زهرا مظفر دربارهی شرایط نظارت بر پروتکلهای بهداشتی در مدارس اظهار کرد: «معلمان، دانشآموزان و خانوادهها ناظر بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس باشند. قرار نیست ناظری از بیرون وجود داشته باشند؛ از این رو همهی افراد حاضر در مدرسه نقش نظارتی دارند».
وی افزود: «تمامی افراد حاضر در مدرسه میتوانند در صورت رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی از طریق سامانهی shekayat.medu.ir اقدام کرده و شکایت خود را ثبت کنند. شکایات ثبت شده در لینک ثبت شکایت هفت تا ۱۰ روزه پاسخ داده میشود».
مدیرکل ارزیابی و عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش همچنین اعلام کرد که کمیته ستاد ملی مبارزه با کرونا در آموزش و پرورش بخشنامهای در ۱۲ بند شامل تمامی نکات مد نظر وزارت بهداشت برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به مدارس ابلاغ کرده است.
مظفر یادآور شد: «بر این توصیههای وزارت بهداشت سه عامل زدن ماسک، کم شدن ساعات آموزش به منظور تهویهی کلاسهای درس و همچنین رعایت فاصلهی اجتماعی میتواند نقش اساسی در پیشگیری از کرونا در میان دانشآموزان داشته باشد، همچنین اینکه مدارس نیز به اقلام بهداشتی و ضدعفونی مجهز شدهاند».
اخذ هزینۀ اجباری از دانشآموزان برای مواد ضدعفونی، خلاف قانون است
وی در ادامه دربارهی سرانهی مواد ضدعفونی در آموزش و پرورش گفت: «پیشتر سرانهای برای فراهم کردن اقلام ضدعفونی و بهداشتی به حساب مدارس واریز شده بود؛ قرار است در روزهای آینده هم بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای هزینهی مواد ضدعفونی به حساب مدارس واریز شود».
مدیرکل ارزیابی و عملکرد پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: «همچنین به منظور تهیهی هزینهی مواد ضدعفونی با خیرین نیز وارد گفتوگو شدهایم اما اینکه مدرسهای به اجبار از دانشآموزان هزینهای برای تهیهی مواد ضدعفونی دریافت کند، برخلاف قانون است».
مظفر یادآور شد: «آموزش و پرورش موظف است مدرسه را با رعایت پروتکلهای بهداشتی باز کند تا فضای آموزش برای دانشآموزان مهیا شود».
وی افزود: روایتهای مختلف در خصوص ریشهکن شدن کرونا نشان میدهد که شیوع این بیماری سالها ادامه دارد؛ از این رو نمیتوان آموزش را تعطیل کرد، کرونا در همهی کشورها وجود دارد و در همهی نقاط دنیا آموزش مدارس برای حضور دانشآموزان دایر است».
آموزش حضوری برای دانشآموزان توصیه میشود
مدیرکل ارزیابی و عملکرد پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اجباری برای حضور دانشآموزان در کلاسهای درس وجود ندارد، گفت: «اگر دانشآموزی به کرونا مبتلا شود، بار حقوقی برای آموزش و پرورش به همراه ندارد».
مظفر افزود: «به منظور شناخت و تعامل بیشتر میان معلم و دانشآموز و نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا، آموزش حضوری برای دانشآموزان توصیه میشود».
وی ادامه داد: «همچنین اینکه رویکرد کارشناسان وزارت بهداشت از تقسیمبندی مناطق به قرمز، زرد و سفید تغییر کرده و رعایت پروتکلهای بهداشتی در همهی شرایط را لازمهی پیشگیری از شیوع کرونا میدانند. به طور مثال آنها معتقدند که وضعیت سفید هم مثل قرمز خطرناک است چراکه در صورت رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی وضعیت سفید هم به قرمز تبدیل میشود».
مدیرکل ارزیابی و عملکرد پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش با بیان اینکه شرایط برای حضور دانشآموزان در مدارس مهیا شده است، گفت: «توصیه این است که خانوادهها بر فضای مدرسه نظارت کند و اگر اطمینان از رعایت پروتکلها حاصل شد، اجازه دهند دانشآموزان در مدارس حضور یابند. در واقع میتوان گفت با نظارت والدین سلامت دانشآموزان تضمین میشود». /پ
نظر خود را بنویسید