فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: فرماندار رفسنجان با بیان اینکه فصل برداشت پسته در رفسنجان بهزودی آغاز میشود و پیشبینی بر این است که، امسال 60 هزار تن پسته از باغات این شهرستان برداشت شود، گفت: «برآورد میشود روزانه به 20 هزار نفر کارگر در باغات نیاز داشته باشیم». فصیحیهرندی به خرده مالکان توصیه کرد که هرچه زودتر به فکر تامین نیروی کارگری خود باشند زیرا با توجه به بیماری کرونا، بسیاری از کارگران فصلی که از سایر شهرهای دیگر به رفسنجان میآمدند، ممکن است امسال این مهاجرت را نداشته باشند.
وی همچنین خبر داد که برای اسکان کارگران فصلی، مکانهایی را در نظر گرفتهاند. از جمله، محل اسکان موقت واقع در میدان امام حسین(ع) شهر رفسنجان و در مجاورت شهربازی.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی با اشاره به نزدیک بودن فصل برداشت پسته در رفسنجان، جزئیات اسکان موقت کارگران فصلی پسته را تشریح کرد.
مجید فصیحیهرندی با بیان اینکه شرایط فصل برداشت پسته در سال جاری با سالهای گذشته متفاوت است، افزود: «با این وجود اما باز هم تمهیدات لازم را برای کثرت نیروی کار مورد نیاز و هم شرایطی که کرونا بر ما تحمیل کرده است اندیشیدهایم».
وی ادامه داد: «البته همیشه با این معضل روبرو بودهایم که عدهای از هموطنان که برای کمک به برداشت پسته به رفسنجان سفر میکنند و یک بهره اقتصادی نیز میبرند، همیشه سرگردان بودهاند. بنابراین برای اینکه مشکل این افراد بهطور کلی حل شود نیاز است که شرکتهایی تاسیس شود که دو کار عمده در شهرستان انجام دهند که یکی به ساماندهی کارگران فصلی ورود کنند و دیگری ساماندهی کارگران روزمرد را انجام دهند».
فرماندار رفسنجان اظهار کرد: «یکی از مشکلاتی که داریم کارگران روزمزد هستند که بعضا نمیتوانند از خدمات بیمهها استفاده کنند و اگر خدای ناکرده دچار آسیب شده و از کارافتاده شوند حمایت از آنها دشوار است که امیدواریم برای سالهای آینده کسانی که میتوانند در قالب شرکتهای خصوصی به این موضوع ورود کرده و این افراد را ساماندهی کنند».
وی به اسکان موقت کارگران فصلی اشاره و بیان کرد: «ارکانی که در این زمینه به ما کمک کردند فرمانداری، شهرداری، بخشداری و شهرداریهای مراکز شهری، دهیاریها، بسیج، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، شوراها و نیروی انتظامی بودند که این دستگاهها در کنار هم قرار گرفتند تا در مدت فصل برداشت محصول پسته هم کار باغداران انجام شود و هم خدای ناکرده اتفاق خاصی برای کسانی که برای کار به شهر رفسنجان میآیند در مسئله بیماری کرونا رخ ندهد»
فصیحیهرندی گفت: «کارگران فصلی به دو گروه تقسیم می شوند. عدهای که برای مالکین عمده کار میکنند که این افراد سالها برای این مالکین مشغول بوده و ارتباطات خاص خود را دارند که به مالکین، توصیههای لازم در خصوص بهداشت محل اسکان آنها و رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشود».
فرماندار رفسنجان به افرادی که برای خردهمالکین کار میکنند اشاره و اظهار کرد: «برای این دسته از افراد، محل اسکان موقت واقع در میدان امام حسین(ع) در مجاورت شهربازی با ۳۶۰۰ مترمربع با امکانات بهداشتی کامل، محل استراحت و ... پیشبینی شده است».
وی ادامه داد: «بهجز شهر رفسنجان در بخشهای دیگر شهرستان این مکانها پیشبینی شده است که در دهستان رضوان قلعه قدیمی، در بخش مرکزی پارک ورودی کبوترخان و در حومه غربی میدان نوشآباد، در بخش نوق پارک لاله، در جوادیه فلاح بلوار امام رضا(ع) جنب چهارشنبه بازار، در بخش فردوس شهر صفائیه جنب مدرسه قدیمی شهید شیبانی، در بخش کشکوئیه نیز دو محل پیشبینی شده که محل باربری شهید کاظمی و مسجد صاحبالزمان شهر کشکوئیه ورودی روستای شریفآباد است. این مکانها برای اسکان موقت کارگران فصلی پیشبینی شده و کسانی که احتیاج به نیروی کار دارند میتوانند نیروی کار خود را از این مکانها تامین کنند».
وی بیان کرد: «سعی کردهایم در خصوص ساماندهی کارگران فصلی در سال جاری بهخوبی اقدام کنیم. اگرچه این طرح نیز ممکن است با نقایصی روبرو باشد که باید این نقیصهها را برای سال آینده پیشبینی و برطرف کنیم».
فرماندار رفسنجان گفت: «اطلاعرسانی محل اسکان کارگران فصلی برای مردم در شهرها توسط شهرداریها و از طریق رسانههای محلی و فضای مجازی و در روستاها از طریق دهیاریها انجام شده است.
فصیحیهرندی افزود: «گشتهای مستمر برای جمعآوری کارگران فصلی از سطح شهر با همکاری نیروی انتظامی و بسیج توسط ناوگان حملونقل شهرداری صورت میگیرد و این افراد به محل اسکان موقت منتقل خواهند شد و از ورود کارگران به داخل شهر توسط نیروی انتظامی جلوگیری به عمل خواهد آمد و به محل اسکان راهنمایی میشوند».
وی با بیان اینکه نان و مایحتاج ضروری کارگران فصلی نیز در محل اسکان موقت در حد معقول فراهم خواهد شد، خاطرنشان کرد: «اکیپهای تخصصی بهداشت و درمان به صورت مستمر برای کنترل رعایت موارد بهداشتی توسط کارگران و کارفرمایان به سطح شهر اعزام میشوند همچنین طبق هماهنگی انجام شده در روستاها مقرر شد به صورت روزانه کارشناسان بهداشت از محل اسکان کارگران بازدید کنند. قویترین و بهترین شبکه بهداشت را در رفسنجان داریم که در بحث مبارزه با کرونا این موضوع نشان داده شد». / الف
نظر خود را بنویسید