فردای کرمان – گروه اقتصاد: دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کشور از عدم حضور مدیران کرمانی در کارگروه رفع موانع تولید گلایه کرد و با بیان اینکه اکثر موانع سر راه تولید ناشی از ترک فعل است، گفت: «استاندار با این همه تراکم کاری در جلسات حضور دارد، اما مدیران ارشد دستگاههای اجراییِ عضو کارگروه حضور ندارند و جلسات بدون حضور مدیران رسمیت ندارد». وی با تاکید بر اینکه هیچکس حق ندارد در روند فعالیت واحد تولیدی اختلال ایجاد کند، گفت: «اگر همهی مدیران و بانکها وظیفهی خود را انجام میدادند، وضع کشور و واحدهای تولیدی این نبود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، میثم زالی، صبح امروز سوم مهرماه در جلسهی کارگروه رفع موانع تولید استان کرمان، اظهار کرد: «به دنبال آن هستیم که بتوانیم اختیارات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور را به استانها واگذار کنیم تا در موضوعات خاص و با توجه به شرایط کنونی بتوانند تصمیمگیری کنند».
وی با اشاره به اینکه مصوبات ستاد قانونی است و عمل نکردن به آن مصداق جرم و عمل نکردن به اوامر دولتی است، افزود: «مصوبات ستاد و کارگروه استانی همطراز ستاد مرکزی و برای همهی دستگاهها و بانکها اجرایی است».
زالی با گلایه از عدم حضور برخی مدیران در جلسهی کارگروه رفع موانع تولید استان کرمان، اظهار کرد: «مصوباتی لازمالاجراست که باید اعضای کارگروه در جلسه حضور داشته باشند و در غیر اینصورت تخلف است و جلسهی آینده بررسی خواهم کرد و در صورتی که مدیران حضور نداشته باشند، به سازمان بازرسی اعلام میکنیم».
وی با بیان اینکه مدیران چه دغدغهای به جز تولید دارند که در جلسه حضور ندارند؟ ادامه داد: «اکثر موانع سر راه تولید ناشی از ترک فعل است. مجریِ خوبِ قانون در کشور کم داریم اما از سوی دیگر مجری مخلّ، الی ماشاءالله».
دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کشور با بیان اینکه ما فراتر از قانون تصمیم نمیگیریم، افزود: «مصوبات کارگروه رفع موانع تولید برای همهی دستگاهها نافذ و اجرایی است و در صورتی که کارگروه موارد را منعکس کند، دادستانی باید ورود کند».
وی با تاکید بر اینکه هیچکس حق ندارد در روند فعالیت واحد تولیدی اختلال ایجاد کند، گفت: «اگر همهی مدیران و بانکها وظیفهی خود را انجام میدادند، وضع کشور و واحدهای تولیدی این نبود».
زالی بیان کرد: «استاندار با این همه تراکم کاری در جلسات حضور دارد، اما مدیران ارشد دستگاههای اجراییِ عضو کارگروه حضور ندارند و جلسات بدون حضور مدیران رسمیت ندارد».
وی با بیان اینکه الفبای اقصادی بانکها برای واحدهای تولیدی رعایت نمیشود، گفت: «جای سوال است که هیات مدیره یک بانک میتواند خلاف مقررات تصمیم بگیرد اما استاندار و کارگروه قانونی نمیتواند».
دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کشور با اشاره به اینکه بانک حق ندارد علیه واحد تولیدی که وثیقهی کافی دارد، محدودیت ایجاد کند، افزود: «بدهی جرم نیست. ما از بانکها اجرای قانون را میخواهیم؛ مقام معظم رهبری در همهی جلسات از تولید صحبت میکنند اما کو گوش شنوا؟».
وی اضافه کرد: «اولویت اصلی کشور تولید است و اگر تولید باشد بانک، مالیات و اشتغال هست. چرا تامین اجتماعی استان کرمان مصوبهی دو سال قبل دربارهی یک شرکت دانش بنیان را اجرا نکرده است؟ دستگاههای اجرایی مصوبات را اگر خارج از اختیارات آنهاست، به دستگاه ملی ارجاع بدهند و دستگاههای ملی اگر مشکلی دیدند، به ما ارجاع بدهند که پیگیری خواهیم کرد».
زالی با اشاره به اینکه اصل درگیری ما با بانکهاست، گفت: «بدهی واحدهای تولیدی غیردولتی به بانکها کمتر از ۱۵ درصد است».
استاندار کرمان نیز در این جلسه با اشاره به عدم اجرای مصوبات کارگروه رفع موانع تولید گفت: «از ابتدا مشکل ما همین بوده که مدیران در قبال عدم اجرای مصوبات کارگروه رفع موانع تولید اعلام میکنند خلاف قانون است».
محمدجواد فدائی افزود: «ما در کارگروه رفع موانع تولید در این زمینه مشکل اساسی داریم و کلی زمان صرف میکنیم اما متاسفانه هیچ خاصیتی ندارد».
وی بیان کرد: «مدیران و بانکها اجرای وظیفهی عادی خود را موکول به مصوبات کارگروه رفع موانع تولید میکنند در حالی که مصوبات کارگروه از سال ۹۶ بر زمین مانده و اعلام میکنند خلاف قانون است».
نظر خود را بنویسید