فردای کرمان – گروه جامعه: عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت که ویروسها در فضای انجماد زنده نمیمانند و اثرپذیری انتقال به افراد را ندارند، بنابراین مواد غذایی منجمد ویروس کرونا را به افراد انتقال نمیدهد و مردم نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مسعود مردانی با بیان اینکه ماندگاری ویروس کرونا بر روی مواد غذایی منجمد شده در درجهی منفی ۲۰ تا منفی ۷۰ از بین میرود گفت که مردم نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند.
وی اظهار داشت: «احتمال انتقال ویروس از طریق تماس با سطوح آلوده در فروشگاهها، وسایل حمل و نقل عمومی بیشتر از مواد غذایی منجمد شده است، ویروسها در فضای انجماد زنده نمیمانند و اثرپذیری انتقال به افراد را ندارند».
متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: «میزان ویروس موجود در غذاهای منجمد به اندازهای نیست که خطری برای افراد داشته باشد، ویروسها در واقع انگلهای داخل سلولی هستند و نمیتوانند در خارج از سلولهای میزبان، تولید مثل کنند. آنها روی یک بستهبندی غذایی یا گوشت منجمد، فقط در انتظار از بین رفتن هستند».
مردانی تاکید کرد: «برخلاف باکتریها، ویروسها ممکن است ساعتها یا روزها روی یک سطح بمانند، اما آنها در این شریط کاملا شکننده بوده و قادر به انتقال عفونت نیستند».
وی در مورد شستوشوی ماسکها نیز گفت: «فقط ماسکهای خانگی به دلیل سه لایه بودن و اینکه نانو باشند، قابل شستوشو هستند و بقیهی ماسکها با شستوشوی مجدد خاصیت خود را از دست میدهند و نباید آنها را استفاده کرد».
مردانی با بیان اینکه ماسک باید تا پایان کرونا به عنوان ابزار حیاتی مردم استفاده شود، اظهار کرد: «در شش ماههی دوم امسال شرایط خاصی را در کشور به خاطر همزمانی کرونا با آنفلوآنزا خواهیم داشت و از مردم میخواهیم بدون ماسک از منزل خارج نشوند و باید جزو سبد خانوار در نظر گرفته شود». /پ
نظر خود را بنویسید