فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: «استان کرمان در مقابل آسیبهای اجتماعی سپر بلا و در خط مقدم جبههی مبارزه و مقابله با جرایم سازمانیافته است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از خبرگزاری میزان کرمان، سیدمهدی قویدل در حاشیهی سفر معاون اداره کل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی قوه قضاییه، با اشاره به اینکه استان کرمان در تخصیص بودجه و امکانات محروم است، افزود: «استان کرمان در مقابل آسیبهای اجتماعی سپر بلا و در خط مقدم جبههی مبارزه و مقابله با جرایم سازمانیافته و موادمخدر و قاچاق قرار دارد که آسیبهای این جرایم در وهلهی اول متوجه استان کرمان است از اینرو با توجه به پهناور بودن استان و گستردگی معضلات میطلبد نگاه ویژهای به اجرای برنامههای پیشگیرانه در این استان شود».
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون در استان کرمان پنج شورای پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده و خروجی آن ۴۹ مصوبه بوده است، ادامه داد: «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تاکنون تفاهمنامههایی را با نیروی انتظامی، معاونت اجتماعی سپاه ثارالله کرمان، معاونت فرهنگی شهرداری و کمیته امداد منعقد کرده و یک تفاهمنامه پنج جانبه نیز با استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، آتشنشانی و بهزیستی استان منعقد شده است تا بهصورت تخصصی و فوری در بروز آسیبهای اجتماعی مداخله و به بررسی معضلات پرداخته شود».
قویدل به اورژانس قضایی نیز اشاره و بیان کرد: «این اورژانس نیز بهمنظور کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی و جهت استفاده از ظرفیت مصلحین و حکمین قرآنی راهاندازی شده است، به گونهای که پروندهها به سیکل اورژانس قضایی و استفاده از کمک مصلحین جهت صلح و سازش ارجاع خواهند شد و با بررسی این طرح در برخی تفاهمنامهها نیز مورد استفاده قرار خواهند گرفت».
وی سپس با اشاره به مادهی ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر گفت: «تدوین شیوهنامهای جدید جهت بازاجتماعی کردن معتادین در استان کرمان بهصورت بومی تکمیل شده و بهزودی عملیاتی خواهد شد».
قویدل ادامه داد: «علیرغم اینکه معتادین بارها و بارها جهت ترک اعتیاد به مراکز ماده ۱۶ مراجعه میکنند اما با وجود چرخهی معیوب بازهم به سوی اعتیاد بازمیگردند به همین جهت انتظار میرود شیوهنامهی بومی بازاجتماعی کردن معتادین بتواند در این راه تسهیل ایجاد کند، ضمن اینکه میتوان از مجازاتهای جایگزین حبس جهت بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر استفاده کرد».
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حاشیهنشینی موضوع بسیار مهم و از برنامههای ابلاغی این معاونت است، گفت: «چنانچه حاشیهی شهر مدیریت و ساماندهی نشود میتواند بستری برای حضور اراذل و اوباش و اتباع بیگانه شود، همچنین انواع آسیبهای اجتماعی نظیر قاچاق کالا، انسان و قاچاق سوخت، ازدواج اتباع بیگانه با زنان ایرانی و تولد فرزندان فاقد هویت، تصرفات غیرمجاز اراضی دولتی و ساخت و سازهای غیرمجاز همگی از معضلات حاشیهی شهر کرمان محسوب میشوند».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: «پس از بازدید رئیس کل دادگستری استان تصمیم به ایجاد پایگاه پیشگیری و انسجامبخشی اجتماعی، قضایی در شهرک صنعتی کرمان گرفته شد تا از این طریق این معاونت وظایف دستگاههای اجرایی و فرهنگی را مطالبهگری کرده و با انسجام و هدایتگری نسبت به پیگیری امور و رفع مشکلات و معضلات اقدام شود».
وی یادآور شد: پس از راهاندازی پایگاه پیشگیری و انسجامبخشی اجتماعی، قضایی برای انتقال کورههای آهکپزی که علاوه بر وجود مشکلات بهداشتی و زیست محیطی و چاههای خطرناک، برای شهروندان نیز آسیب و مزاحمت ایجاد کرده و به پاتوق معتادین متجاهر تبدیل شدهاند، برنامهریزی شده است».
قویدل با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته، اظهار کرد: «این طرح سال گذشته با موفقیت در شهرستان زرند اجرا شد و امسال نیز در سطح استان عملیاتی میشود و با توجه به نتایج مثبت آن میتواند به الگویی در سطح کشور تبدیل شود». /پ
نظر خود را بنویسید