فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه باید از فرارهای مالیاتی جلوگیری و مالیات از افرادی که یک شبه راه صد ساله را میپیمایند، گرفته شود، گفت: «دولت باید هزینهها را مدیریت کند نه اینکه برای تامین هزینههای مالیاتی خود، فعالان اقتصادی را ناعادلانه با مشکلاتی روبهرو کند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست بررسی مشکلات مالیاتی فعالان اقتصادی استان کرمان که با حضور معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، با بیان اینکه 75 درصد مشکلات فعالان اقتصادی مربوط به سه حوزهی بیمه، بانک و مالیات است، بیان کرد: «بعد از حوزهی بانک، مسائل مالیاتی به عنوان بیشترین دغدغهی فعالان اقتصادی مطرح بوده که خواستهی آنها اجرای عدالت مالیاتی است».
وی با اشاره به اینکه مالیات وصول شده در کشور بیش از 50 درصد حقوق کارمندان دولت نخواهد بود، افزود: «دولت باید هزینهها را مدیریت کند نه اینکه برای تامین هزینههای مالیاتی خود، فعالان اقتصادی را ناعادلانه با مشکلاتی روبهرو کند».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «کرمان جزو استانهای برتر در تامین مالیات کشور است و هر سال با وجود مشکلات، باز هم میزان درآمد وصولی خوبی داشته که شاید این موضوع برخلاف میل باطنی و برای حفظ جایگاه استان، فشارهایی را به فعالان اقتصادی شناسنامهدار، رسمی و قانونی وارد کرده است».
وی خاطرنشان کرد: «باید از فرارهای مالیاتی جلوگیری و مالیات از افرادی که یک شبه راه صد ساله را میپیمایند، گرفته شود».
رئیس اتاق کرمان همچنین در رابطه با کمیسیونهای حل اختلاف مالیاتی گفت: «وقتی تعداد پروندهها زیاد و تعداد کمیسیونهای رسیدگی کم باشد، کیفیت فدای کمیت و روند دادرسی مالیاتی با مشکلاتی روبهرو میشود که این کمیسیونها نیازمند بازنگری و بازمهندسی در کشور هستند».
وی با بیان اینکه بخشنامههای سختگیرانهی سازمان مالیاتی کشور، محدودیتهایی را برای اداره کل مالیاتی استان ایجاد کرده و آنها نیز مامور به اجرای آن هستند، افزود: «درخواست میشود اعمال بخشودگیها بهصورت کامل به استانها واگذار و در خصوص وصول مالیات و بخشودگیها اطمینان لازم به مدیرکل استان داده شود».
طبیبزاده ادامه داد: «در اعمال بخشودگیها و توجه ویژه به فعالان اقتصادی ترس از سازمانهای نظارتی وجود دارد که در این زمینه درخواست میشود سازمان امور مالیاتی در سطح کلان با سازمانهای نظارتی کشور هماهنگی لازم را انجام دهد».
وی اظهار کرد: «50 تا 60 درصد صحبتهای مطرح شده در نشستهای مختلف، مربوط به سختگیریهای سازمانهای نظارتی بهعنوان دغدغهی اصلی است که برطرف نشدن این سایه، مانع اعمال حق برای فعالان اقتصادی میشود».
رئیس اتاق کرمان، به صادرات و مشکلات خارج از ارادهی پیش آمده برای صادرکنندگان اشاره کرد و گفت: «ممکن است این صادرکنندگان به روشی رفع تعهد ارزی کرده باشند که مورد پسند بانک مرکزی نبوده و یا نتوانستهاند تعهدات خود را رفع کنند که باید برای صادرکنندگان سیاستهای تشویقی در نظر گرفته شود تا صادرات مختل نشود». /پ
نظر خود را بنویسید