فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیر انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان کرمان با اشاره به م انسولین قلمی در بازار گفت: «متاسفانه همچنان وضعیت خوب نیست و بیماران نیازمند انسولین قلمی بین داروخانهها سرگردان هستند».
دکتر عباسی همچنین اظهار کرد: «بنده در جریان مراجعهی بیماران خودم شاهد هستم که افرادی بهدلیل ترس از کمبود، مصرف و مقدار انسولین دریافتیشان را کم کردهاند در نتیجه، دارو به اندازهی کافی به بدنشان نمیرسد و قند خون آنها از کنترل خارج شده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر علیاصغر عباسی پنجشنبه اول آبانماه اظهار کرد: «برخی داروخانهها دو، سه قلم از نسخه را به بیمار میدهند و بیمار برای دریافت انسولین موردنیاز خود مجددا باید به پزشک مراجعه کند تا نسخه بنویسد و این کار بار زیادی در مطبها ایجاد کرده و با توجه به شیوع کرونا و اینکه دیابتیها در معرض خطر هستند، میتواند خطرناک باشد».
وی افزود: «آنچه که بنده در مراجعهی بیماران خودم شاهد هستم، افرادی به خاطر ترس از کمبود، مصرف و مقدار انسولین دریافتیشان را کم کرده و دارو به اندازهی کافی به بدنشان نمیرسد لذا قند خون آنها از کنترل خارج شده است».
وی بیان کرد: «بیماران نگران هستند و بابت کمبود انسولین اضطراب دارند که این مسئله نیز بار اضافی برای آنهاست و موجب افزایش قند خون بیمار میشود».
مدیر انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان کرمان اظهار کرد: «بعضا که از عدم وجود مشکل سخن گفته میشود، به دلیل این است که دوستان تماس مستقیم با بیماران ندارند و بنده میتوانم بیمارانی که مشکل دارند به دفتر آنها ارجاع بدهم تا متوجهی مشکلات بشوند».
وی دربارهی اظهارنظر رئیس سازمان غذا و داروی کشور مبنی بر دریافت انسولین با کد ملی بیمار گفت: «در حال حاضر نیز دریافت انسولین بیماران براساس دفترچه و کد ملی است و این صحبت در واقع برای رفع مسئولیت در مواجه با مشکل است».
عباسی با اشاره به اینکه بیمار نمیخواهد سهمیهی دارویش را ذخیره کند، افزود: «در زمان اعطای نسخه کد ملی بیمار و دفترچه وجود دارد و مشخص است این فرد به انسولین نیاز دارد و سیستم بین مطب، داروخانه و بیمار برقرار است و راهی برای انسولین اضافی نمیگذارد».
وی بیان کرد: «اگر انسولین در بازار آزاد وجود دارد مربوط به مافیای داروست که کاری به سیستم و کد ملی ندارد و باید جلوی آنها گرفته شود».
مدیر انجمن دیابت استان کرمان با اشاره به اینکه این موارد فقط زحمت مردم را بیشتر میکند، گفت: «متاسفانه افرادی در برخی قسمتها مسئولیت کاری را برعهده میگیرند که آشنایی با بیماری و دارو ندارند. بهعنوان مثال یک کارشناس را می ذارند که قد و وزن بیمار دیابتی را گرفته و براساس آن انسولین بیمار تجویز شود در حالی که این علمی نیست و پزشک باید این موارد را مشخص کند».
عباسی تاکید کرد: «این اقدامات هیچ نفعی برای بیمار، اقتصاد درمان، بهبود وضعیت بیماران و سیستم نداشته و ندارد».
در اینباره، دکتر علی اسدی، معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز درباره کمبود انسولین به خبرنگار ایسنا گفت: «ما انسولین داریم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. اکنون انسولین قلمی کم است که امیدواریم در چند روز آینده این مشکل کمتر شود».
وی درباره کمبود دیگر داروهای بیماران دیابتی اظهار کرد: «ممکن است در برخی داروخانهها یک نوع قرص وجود نداشته باشد، اما در داروخانههای دیگر پیدا میشود و اکنون مشکل خاصی نداریم».
اسدی درباره اظهارنظر رئیس سازمان غذا و داروی کشور مبنی بر دریافت انسولین با کد ملی بیمار بیان کرد: «از سه سال قبل کسانی که میخواستند انسولین دریافت کنند با مراجعه به بیمه و تائید وضعیت، میتوانستند داروی خود را دریافت کنند و این روال کار بوده است».
وی افزود: «ممکن است افرادی که دفترچهی بیمه نداشته و یا انسولین کم بیاورند به ما مراجعه کنند که به آنها حواله میدهیم و دارو را دریافت میکنند». / الف
نظر خود را بنویسید