فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان که هفتهی گذشته جلساتی با مسئولین کشوری در تهران داشته 29 مهرماه در جمع خبرنگاران گفت که احداث بیمارستانهای انار، ریگان و عنبرآباد در پیوست قانون بودجه نبودند که طی رایزنیهای صورت گرفته مقرر شد این سه پروژه در پیوست قانون بودجه ۱۴۰۰ استان لحاظ شوند. این سخن استاندار، واکنش فرجالله عارفی نمایندهی اسبق مردم جیرفت و عنبرآباد را به دنبال داشت و او در سخنانی، با بیان اینکه احداث بیمارستان عنبرآباد، که در سال 93 کلنگزنی شده، از محل ماده ۱۸۰ برنامه پنجم و ادامهاش از محل قانون توازن منطقهای است، بیتوجهی نماینده وقت مجلس و بیعملی سازمان برنامه و بودجه را باعث محروم شدن عنبرآباد از بیمارستان بیان کرد.
روابط عمومی استانداری کرمان نیز با انتشار جوابیهای در پاسخ به عارفی توضیح داد که احداث بیمارستان عنبرآباد و دیگر بیمارستانها بر اساس طبقهبندی پروژههای عمرانی و قوانین بودجه کشور دارای ماهیت ملی بوده و اختصاص اعتبار از محل اعتبارات استانی و یا اعتبارات توازن و تصمیمگیری در کمیته برنامهریزی شهرستان، اساسا موضوعیت نداشته و ناشی از عدم شناخت و آگاهی فرد مذکور در ارتباط با فرآیند پیگیری، تخصیص و تامین اعتبار و همچنین جایگاه پروژههای ملی و استانی میباشد.
به گزارش فردای کرمان، توضیحات استاندار کرمان در یک نشست خبری دربارهی بیمارستان عنبرآباد و علت متوقف شدن این پروژه، واکنش فرجالله عارفی، نمایندهی اسبق مردم جیرفت و عنبرآباد را به دنبال داشت. در سخنان او خطاب به استاندار کرمان که در نشریه خرما منتشر شده، آمده است: «آقای استاندار، بیمارستان عنبرآباد از محل ماده ۱۸۰ برنامه پنجم و ادامهاش از محل قانون توازن منطقهای است».
وی افزوده است: «سال گذشته قانون توازن ۶۰۰ میلیارد تومان در استان بودجه داشت و شما طبق قانون موظف بودید به کمیته برنامهریزی شهرستان سهم را ابلاغ میکردید».
عارفی ادامه داد: «بیتوجهی نماینده وقت مجلس و بیعملی سازمان برنامه و بودجه باعث محروم شدن عنبرآباد از بیمارستان شد. چطور شد آن موقع در ظرف سه سال بودجه داشت و بعد ازمجلس نهم متوقف شد».
در همین رابطه، روابط عمومی استانداری کرمان در پی انتشار این مطلب به نقل از نمایندهی اسبق شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی جوابیهای منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، متن جوابیه به شرح زیر است:
«با توجه به درج مطلبی تحت عنوان واکنش فرجالله عارفی نماینده اسبق مردم جیرفت و عنبرآباد در خصوص نشست خبری دکتر فدائی استاندار کرمان در مورد بیمارستان سیدالشهداء عنبرآباد، مطالب زیر جهت اصلاح و اطلاعرسانی لازم منتشر میگردد:
1- احداث بیمارستان عنبرآباد و دیگر بیمارستانها بر اساس طبقهبندی پروژههای عمرانی و قوانین بودجه کشور دارای ماهیت ملی بوده و اختصاص اعتبار از محل اعتبارات استانی و همچنین مورد ذکرشده تحت عنوان اعتبارات توازن و تصمیمگیری در کمیته برنامهریزی شهرستان، اساسا موضوعیت نداشته و ناشی از عدم شناخت و آگاهی فرد مذکور در ارتباط با فرآیند پیگیری، تخصیص و تامین اعتبار و همچنین جایگاه پروژههای ملی و استانی میباشد.
2- علیرغم اینکه پروژه مذکور در سال 93 با تزریق اعتبار ناچیز مصوب و عملیات اجرایی آن آغاز گردید، اما تاکنون موفق به دریافت ردیف بوجهای در قانون بودجه کشور نگردیده و در لیست پروژههای جدول 20 قانون بودجه میباشد لذا در بررسی اخیر استاندار محترم کرمان و دستور برای پیگیری به موقع پروژههای ملی استان و درج آنها در پیوست قانون بودجه 1400، این پروژه (بیمارستان عنبرآباد) در کنار چندین پروژهی عمرانی دیگر نیز مورد پیگیری قرار گرفت و در نشست استاندار، مدیران استان و مجمع نمایندگان محترم استان با جناب آقای دکتر پوراصغری معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور، به عنوان یکی از درخواستهای اساسی استان به منظور اختصاص ردیف اجرایی آن در لایحه بودجه 1400 مورد بحث و بررسی و پیگیری قرار گرفت.
لازم به توضیح است که جدول 20 قانون بودجه، یک لیست در انتظار برای دریافت ردیف اجرایی و درج در پیوست قانون میباشد و پروژههای مندرج در این لیست برای اجرایی شدن نیاز به انتقال به پیوست شماره یک قانون دارند.
3- بررسی و آسیبشناسی عدم پیشرفت بیمارستان مطابق با انتظار و درخواست بهحق مردم منطقه، حکایت از آن دارد که شروع بدون ردیف اجرایی مشخص برای این بیمارستان در سنوات گذشته، به عنوان اصلیترین مشکل این بیمارستان میباشد و علیرغم شروع در سال 1393 بهدلیل فقدان ردیف اجرایی، اختصاص اعتبار ناچیز طی سنوات گذشته از منابع متفرقه و اعتبارات داخلی وزارتخانه با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور بوده است. بنابراین بالطبع بهترین راهحل کارشناسی و منطقی در حل مشکل مزبور نیز پیگیری برای اخذ ردیف اجرایی و درج آن در پیوست شماره یک قانون بودجه کشور میباشد، که عملا امکان اختصاص اعتبار برنامهریزی شده از بودجهی سنواتی کشور و دیگر منابع را نیز امکانپذیر مینماید.
در پایان لازم به ذکر است که در حال حاضر تعداد شش پروژهی مهم بیمارستانی در استان کرمان در حال پیگیری است که سه مورد (شامل بیمارستانهای انار- عنبرآباد - ریگان) دارای مجوز ماده 23 میباشند، اما دارای ردیف اجرایی در قانون بودجه کشور نمیباشند.
همچنین سه بیمارستان (شهربابک – فاریاب - شفای کرمان) نیز نیازمند دریافت مجوز ماده 23 و سپس ردیف اجرایی میباشند که بهطور جدی مورد پیگیری استاندار کرمان و دیگر مسئولین ذیربط استانی میباشند و در نشست خبری اخیر نیز همین مسئله مورد تاکید قرار گرفته است». /پ
نظر خود را بنویسید