فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت که کرونا علاوه بر اینکه باعث درگیریهای ریوی در مبتلایان میشود، با ایجاد لختهی خون، سکتهی مغزی را نیز افزایش میدهد. وی توصیه کرد اگر بیمار دچار عوارض شدید کرونا شد، باید از داروهای ضد لخته به عنوان پیشگیری استفاده کند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مسعود مهرپور به مناسبت فرارسیدن ۲۹ اکتبر (۷ آبان) روز جهانی سکته مغزی، بیان کرد: «کرونا با مکانیزمهای مختلف میتواند میزان لختهسازی در عروق را افزایش داده و منجر به سکتههای مغزی و قلبی شود».
وی افزود: «همچنین این بیماری آسیبهای جدیتری را در رابطه با سکتهی مغزی ایجاد میکند و اگر بیمار دچار عوارض شدید کرونا شد، باید از داروهای ضد لخته به عنوان پیشگیری استفاده کند».
مهرپور با بیان اینکه سکتهی مغزی دومین عامل مرگومیر بعد از سکتهی قلبی و از عوامل ناتوانکننده است، ادامه داد: «از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به سکتهی مغزی میشود و این بیماری در هر زمان، سن و موقعیتی میتواند اتفاق بیفتد و شناخت از علایم آن و تشخیص بهموقع از عوارض جبرانناپذیری این بیماری میکاهد».
رئیس انجمن سکته مغزی ایران اظهار کرد: «با توجه به اینکه اقدامات درمانی به موقع برای فردی که دچار سکتهی مغزی میشود، بسیار حیاتی است، متاسفانه ترس این بیماران از مراجعه به مراکز درمانی به دلیل شیوع کرونا باعث به تاخیر افتادن درمان و مرگومیر میشود».
مهرپور یادآور شد: «طی چند ماه اخیر میزان مراجعهی بیماران سکته مغزی به بیمارستانها ۵۰ درصد کمتر شده و از این جهت نگران هستیم، از بیماران و همراهان آنها میخواهیم با بروز و مشاهدهی علایم سکتهی مغزی به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار عوارض شدید آن نشوند».
وی افزود: «فلج ناگهانی یک طرف دست و صورت از علایم مهم سکتهی مغزی است و باید سریع به اورژانس اطلاع داده شود، بعد از تشخیص به موقع و اقدامات درمانی اولیه، توانبخشی نیز از موضوعات مهمی است که عوارض سکتهی مغزی را کمتر کرده و بیمار بهبود مییابد». /پ
نظر خود را بنویسید