فردای کرمان – گروه جامعه: اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان لیستی از غذاهایی که برای بیماران مبتلا به کرونا مفید است را پیشنهاد کرد. در این لیست غذاهای مفید برای وعدههای صبحانه، ناهار و شام، میانوعدهها و نوشیدنیهای مفید و نیز موادغذایی که بیماران کرونایی باید از مصرف آنها پرهیز کنند بیان شده است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیههای غذایی و دارویی ویژهی مبتلایان به کرونا از دیدگاه طب سنتی ایران را اعلام کرد که در ادامه میخوانید.
* توصیههای غذایی وعدۀ صبحانه:
مربای بالنگ، به، سیب، هویج، گل سرخ (کم شیرین)
بیماران دیابتی، از بخارپز میوهها همراه با کمی پودر دارچین استفاده کنند.
کره به مقدار کم و همراه با مربا
مصرف تخممرغ همراه با کمی پودر آویشن
انواع حریره خصوصا حریره بادام
نان سنگک
چای غیرعطری کمرنگ
پرهیز از مصرف شیر و لبنیات مخصوصاً در افراد تبدار
پرهیز از مصرف نان لواش، باگت و نانهای صنعتی
پرهیز از مصرف ترشی و سرکه در وعدههای غذایی
* توصیههای غذایی برای وعدۀ ناهار و شام
انواع سوپ و آش حاوی سبزیجات تازه و بلغور گندم یا جو
اگر مریض دارای اشتها و قوهی هضم قوی است، غذایی شامل برنج (ترجیحاً ایرانی، آبکش شده با کمی زعفران) و خورشت بلامانع است. پرخوری ممنوع
گوشت: گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین (بهصورت تازه و غیرمنجمد)
روغن جهت طبخ: روغن زیتون، کنجد، بادام شیرین، کره و روغن حیوانی
* پرهیزات:
سرخکردنی، گوجه، بادمجان، کلم، قارچ و ذرت
سیر و پیاز خام و سرخکرده
انواع نوشابه و آبمیوههای صنعتی
سس قرمز و سفید، رب گوجه و ادویهی تند
ماکارونی، لازانیا، رشتهی آش
ماهی و گوشت گاو
* میان وعدهها و نوشیدنیهای مفید
مصرف میوههای طبیعی شامل: سیب، انار شیرین، هویج
سیبدرختی بخارپز شده
فالوده سیب: سیب پوست کنده را رنده کنید. سپس یک قاشق گلاب، یک قاشق عرق بیدمشک و یا عرق نسترن و مقدار کمی عسل اضافه کنید. (روزی یکبار و ترجیحاً هنگام غروب میل شود).
زردک و کدوی حلوایی بخارپز
بادام درختی و فندق (پوست نازک قهوهای جدا شده سپس به صورت پودر شده با کمی شکر میل شود).
شیره بادام شیرین : ۱۰ عدد مغز سفید بادام که پوسته قهوهای نازک آن جدا شده باشد را همراه با یک لیوان آب داخل مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید سپس کمی عسل اضافه کرده و میل کنید.
دمنوش گاوزبان به صورت گرم و به فاصلهی دو ساعت بعد از غذا در بیماران فشارخونی با لیموعمانی استفاده شود .
جلاب؛ که نوشیدنی مقوی است و برای رفع ضعف بیماران مفید است (در شرایط تب، سرفه و خلط بهتر است مصرف نشود).
طرز تهیهی جلاب: یک واحد شکر، دو واحد گلاب، سه واحد آب مخلوط کرده و روی شعله گذاشته تا به قوام آید. سپس مقداری از این محلول غلیظ شده را با آب رقیق کرده و میل کنید.
ماء الشعیر طبی موثر در رفع التهاب و حرارت: یک قاشق غذاخوری جو پوست کنده با سه لیوان آب و دو عدد عناب نیمکوب همراه با هم بجوشانید تا جو کاملا شکفته و نرم شود و حجم آب به یک لیوان برسد. سپس صاف کرده با مقدار کمی شکر یا نبات میل شود.
لعاب بهدانه موثر در رفع خشکی و خشونت حلق و سرفهی خشک
انجیر خشک و مویز
* نکته مهم: در بیماران کرونایی، بیمار نباید دچار یبوست باشد.
برای درمان و پیشگیری از یبوست:
صبح ناشتا یک قاشق چایخوری خاکشیر در یک استکان آب جوش ریخته و بگذارید به مدت چند دقیقه دم بکشد سپس میل کنید.
یک ساعت بعد از ناهار، میتوانند یک قاشق گلقند داخل یک استکان آب گرم میل کنید.
استفاده از چاشنی آلو بخارا و میوهی تمبر هندی و لیموعمانی در انواع خورشت.
استفاده از روغن زیتون در غذا
نظر خود را بنویسید