فردای کرمان – گروه جامعه: معاون وزیر بهداشت از پیگیری تولید کیتهای تست سریع خبر داد و گفت که این تستها بهصورت رایگان در اختیار استانها قرار میگیرد. جواب تست کرونا بهوسیلهی کیتهای تست سریع 25 دقیقه حاضر میشود.
وی همچنین گفت در حال حاضر تشدید نظارت بر پروتکلهای بهداشتی، انجام تستهای فراوان شناسایی افراد مثبت و پیگیری قرنطینهی آنها، حمایت از افراد آسیبپذیر و سالمندان، اعمال محدودیتهای هوشمند بر اساس شیوع بیماری کرونا، تقویت درمان سرپایی و فعال کردن مراکز بهداشتی از راهبردهای مهم ستاد ملی مقابله با کرونا است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علیرضا رئیسی روز گذشته در کرمانشاه با اشاره به اجرای چندین مرحله غربالگری کرونا در کشور، بیان کرد: «در مرحلهی اول این طرح در فروردین و اواسط اردیبهشت ماه، 78 میلیون نفر در خصوص بیماری کرونا غربالگری شدند و در مرحلهی دوم آن نیز 42 میلیون نفر از افراد آسیبپذیر مجددا غربالگری شدند».
وی افزود: «در مرحلهی سوم طرح به دنبال رصد و جبران خدمات عقبافتادهی درمانی بودیم، چراکه بسیاری بیماران به دلیل ترس از کرونا درمان بیماری خود را عقب انداخته بودند، مثلا یک بیمار قلبی فعلا از ترس کرونا جرات مراجعه و ادامهی درمان را نداشت و در این مرحله توانستیم 21 میلیون خدمت درمانی عقبافتاده را جبران کنیم و در حال حاضر در خدمات درمانی بهروز هستیم».
رئیسی ادامه داد: «گام چهارم در این زمینه بعد از جلسهی تاریخی با حضور مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفت که در این مرحله از طرح مقابله با کرونا، هفت راهبرد اساسی در دستور کار قرار دارد».
وی تشدید نظارت بر پروتکلهای بهداشتی و انجام تستهای فراوان و هوشمند را راهبرد اول و دوم این مرحله از طرح بیان کرد و افزود: «در حال حاضر به سمت تولید کیتهای داخلی آنتیژن تست که تستهای سریع است رفتهایم که ظرف مدت 25 دقیقه نتیجهی آزمایش تست کرونا مشخص میشود».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: «این تستهای سریع در اختیار تمام استانها قرار گرفته و بهصورت رایگان انجام خواهد شد».
وی پیگیری قرنطینهی افراد را راهبرد سوم این طرح بیان کرد و گفت: «افراد مثبت شناسایی شده باید 14 روز قرنطینه بمانند و باید روند درمان آنها پیگیری شود».
وی حمایت از افراد آسیبپذیر و سالمندان را راهبرد چهارم این مرحله از طرح دانست و افزود: «90 درصد موارد مرگومیر کرونا بهطور معمول در افراد سالمندان و افراد با بیماری زمینهای است و باید روی محافظت از این اقشار حساسیت ویژه داشته و قرنطینهی معکوس را در خصوص آنها انجام دهیم و پیشگیری موثری در بحث ابتلا به کرونا در این قشر از جامعه داشته باشیم».
رئیسی اعمال محدودیتهای هوشمند بر اساس بروز و شیوع بیماری کرونا، تقویت درمان سرپایی و فعال کردن مراکز بهداشتی را از جمله راهبردهای دیگر این مرحله از طرح بیان کرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ داروی تایید شدهی خاصی برای کرونا وجود ندارد گفت: «در حال حاضر تنها درمان، استراحت در بیمارستان و اکسیژن برای بیماران بدحال است و در خصوص اثرگذاری داروهایی مانند رمدسیویر هنوز بحثهای ضد و نقیضی وجود دارد».
معاون وزیر بهداشت افزود: «در این طرح با مشارکت خانهها و پایگاههای بهداشت، بسیج، هلال احمر، شوراهای شهر و روستا، سازمانهای مردمنهاد و ...، سه حیطهی کاری مهم در دستور کار قرار دارد».
وی ادامه داد: «اولین حیطهی کاری بحث مراقبت است از جمله بحث انجام تست و ایزوله کردن و انجام قرنطینهی معکوس و پیشگیری از ابتلا به کرونا، دومین حیطهی کاری بحث نظارت است و نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی تشدید میشود».
رئیسی بیان کرد: «حیطهی سوم فعالیت هم بحث حمایت است که در این محور خیرین، کمیته امداد، بهزیستی و ... نقش مهمی دارند».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: «ارزیابی عملکرد استانها در اجرای این طرح بر اساس این سه حیطهی کاری صورت خواهد گرفت». /پ
نظر خود را بنویسید