فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: با گذشت 9 ماه از شیوع کرونا هنوز افرادی هستند که حتی وقتی علائم کرونا دارند هم آن را جدی نمیگیرند و تب و سرفه و آبریزش بینی را پای سرماخوردگی میگذارند این در حالیست که بسیاری از مبتلایان کرونا با همین علائم بیماریشان آغاز شده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید دارد اگر کسی تب و سرفههایش طولانی شد، نفستنگی پیدا کرد و یا احساس خستگی شدید داشت، فورا برای اندازهگیری اکسیژن خون به مراکز منتخب مراجعه کند.
به گفتهی وی اگر عدد اکسیژن خون بالای 93 باشد خطری وجود ندارد و در غیر اینصورت معاینات بعدی در مورد فرد باید صورت گیرد تا مشخص شود که کرونای او در چه مرحلهای است.
سیدوحید احمدیطباطبایی در گفتوگو با «فردای کرمان» دربارهی عدد اکسیژن بدن در شرایط طبیعی و چگونگی محاسبهی آن، توضیح داد: «عدد اکسیژن خون مربوط به معایناتی است که برای فرد انجام میشود، زمانی که فرد بیمار به مراکز منتخب کرونای علوم پزشکی مراجعه میکند حتما اکسیژن او چک میشود و باید بالای 93 باشد».
وی افزود: «اگر عدد اکسیژن خون فرد بیمار زیر 93 باشد باید معاینهی کاملتر انجام شود و ریهی بیمار چک شود».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: «همچنین اگر در معاینه، تعداد تنفس از یک حدی بالاتر باشد یا بیمار صداهای ریوی اضافه داشته باشد باید حتما برای دریافت خدمات بیشتر به بیمارستان ارجاع داده شود».
وی گفت: «اگر بیمار احساس نفستنگی و درد قفسهی سینه داشته باشد و یا سطح هوشیاری او کاهش پیدا کند باید بستری شود».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه اکسیژن بدن با استفاده از دستگاهی به نام پالس اُکسیمتر اندازهگیری میشود، توضیح داد: «این دستگاه سر انگشت دست قرار میگیرد و پزشک متوجه میشود میزان اکسیژن بیمار چقدر است».
وی افزود: «تمام مراکز منتخب علوم پزشکی به این دستگاه مجهز هستند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: «تعداد ضربان طبیعی بین 60 تا 100 ضربان در دقیقه است که زمان نفستنگی تعداد ضربان قلب بالاتر میرود».
وی تاکید کرد: «هر بیماری که در شرایط فعلی؛ تب، بدندرد، سرفه، آبریزش بینی و احساس خستگی دارد باید این را به حساب کرونا بگذارد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و حتما باید جداسازی را داشته باشد».
احمدیطباطبایی گفت: «به محض اینکه سرفهها طول کشید، نفستنگی پیدا شد، یا تب طول کشید و خستگی شدید در بیمار وجود داشته باشد حتما باید به مراکز منتخب مراجعه کنند تا اکسیژن خون اندازهگیری شود».
وی گفت: «معمولا در روزهای اول، بیمار علائمی مانند تب، سرفه و بدن درد دارد و از روز چهارم و پنجم به بعد ممکن است بیمار احساس نفستنگی پیدا کند که باید این موضوع را خیلی جدی بگیرند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: «اگر بیمار نفستنگی پیدا کرد باید سریع به پزشک مراجعه کند، در بسیاری از موارد بیماران به علت بیمارستانهراسی و پزشکهراسی دیر مراجعه میکنند و این سبب میشود ریه یکباره درگیر شود و در این شراط به سخت میتوان کاری برای بیمار انجام داد». /پ
نظر خود را بنویسید