فردای کرمان – گروه جامعه: رئیسجمهوری با اشاره به اعمال محدودیتهای کرونایی در کشور گفت که تعطیلات و محدودیتهای شدید راهحل اصلی مشکل کرونا نیست، مشکل کرونا صرفا از طریق تغییر سبک زندگی حل میشود و اگر مردم سبک زندگی خود را همراه با اجرای پروتکلهای بهداشتی، عدم رفتوآمدهای خانوادگی، عدم حضور در مراسم عزا و شادی و مناسبتهای مذهبی و دینی تغییر ندهند با وجود تعطیلی کرونا شرایط به همین صورت خواهد بود و تغییر چندانی نخواهد کرد.
روحانی با تاکید بر اینکه تعطیلات برای تجدید قوای کادر درمان است، گفت: «از روز شنبه، شهرهایی که شرایط قرمز دارند تقریبا به حالت تعطیل درمیآیند. شهرهای نارنجی به حالت نیمهتعطیل خواهند بود و فروشگاهها و کسانی که خدمات و کالا به مردم ارائه میکنند در محل کار حضور خواهند داشت». همچنین به گفتهی وی از روز شنبه آینده در همهی قوا و شرکتهای دولتی و غیردولتی، جلسات بالای ۱۵ نفر در شرایط قرمز نباید برگزار شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسهی روز چهارشنبه هیات دولت، بیان کرد: «به سبب اوجگیری کرونا در کشور در آستانهی مرحلهی جدیدی از مسئولیتپذیریهای اجتماعی قرار گرفتیم. به همین دلیل از روز شنبه محدودیتهای شدیدی در کشور اعمال میشود. شهرهایی که شرایط قرمز دارند تقریبا به حالت تعطیل درمیآیند. شهرهای نارنجی به حالت نیمهتعطیل خواهد بود. افراد در موارد ضروری سر کار حاضر میشوند و فروشگاهها و کسانی که خدمات و کالا به مردم ارائه میکنند در محل کار حضور خواهند داشت».
وی افزود: «البته همهی ما میدانیم که تعطیلات و محدودیتهای شدید راهحل اصلی مشکل کرونا نیست. مشکل کرونا صرفا از طریق تغییر سبک زندگی حل میشود یعنی مردم اگر سبک زندگی خود را همراه با اجرای پروتکلهای بهداشتی و فاصلههای فیزیکی و عدم رفتوآمدهای خانوادگی، عدم حضور در مراسم عزا و شادی و مناسبتهای مذهبی و دینی تغییر ندهند با وجود تعطیلی کرونا شرایط به همین صورت خواهد بود و تغییر چندانی نخواهد کرد».
۵۱ درصد ابتلاها به دلیل رفت و آمدهای خانوادگی است
روحانی با بیان اینکه تعطیلی اعلام هشدار به جامعه است برای اینکه همه به یک انضباط دقیق اجتماعی برگردیم، اظهار کرد: «انضباط دقیق اجتماعی میتواند راه اصلی مقابله با کرونا باشد .آمار کنونی نشان میدهد ۵۱ درصد ابتلاها به دلیل رفتوآمد خانوادگی است . اگر در دو هفتهای که تعطیلی و محدودیتهای شدید برقرار میشود به همان نسبت رفتوآمد بیشتر شود، ابتلا به کرونا از ۵۱ درصد به دلیل رفتوآمد خانوادگی به ۶۰ درصد میرسد».
وی ادامه داد: «ممکن است از یک طرف ابتلا به کرونا را کاهش دهیم اما از یک طرف ممکن است افزایش یابد، پس راهش این است - حتی اقلیتی که در جامعهی ما متاسفانه رعایت نمیکنند - همه به این درک برسیم که این بیماری وجود دارد و تا پایان امسال هم هست و در سال آینده ممکن است باشد چون نه هنوز به درمان قطعی برای این بیماری رسیدیم نه واکسن؛ هیچکدام».
تعطیلات برای تجدید قوای کادر درمان است
رئیسجمهوری با بیان اینکه شرایط طوری است که از طریق اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی خود را باید مصون بداریم، خاطرنشان کرد: «این تعطیلات برای هشدار این موضوع است که فضای تنفسی برای کادر درمان به وجود بیاید. کادر درمان خیلی در فشار است و این تعطیلات موجب میشود تا فضای چند هفتهای برای آنان به وجود بیاید که به خود استراحت دهند.».
وی اضافه کرد: «در کرونا از حیث تجهیزات، تخت و آیسییو در مشکل و فشار نیستیم اما فعالیت کادر درمان ما یک کار یک تا دو ماه نیست بلکه ۹ ماه مداوم در حال کار هستند و این، کادر درمان را خسته کرده است. لذا تعطیلات برای این است فرصتی برای تجدید قوای کادر درمان فراهم کنیم و مردم هم احساس کنند خطر جدی است. وقتی تعداد فوتیها نزدیک ۵۰۰ نفر در روز میرسد، هشدار بزرگ برای همهی ماست و باید کمک کنیم این برنامهی جامع مقابله با کرونا به خوبی اجرا شود».
روحانی گفت: «از روز شنبه آینده همهی جلسات در همهی قوا، شرکتهای دولتی و غیردولتی جلسه بالای ۱۵ نفر در شرایط قرمز نباید داشته باشیم. این شرایطی است که وزارت بهداشت تعیین کرده و در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا و بعد از آن در ستاد تصویب شده است».
رئیسجمهوری تاکید کرد: «این مصوبه حکم قانون را دارد و همهی کشور باید این مقررات در شرایط قرمز، نارنجی و زرد را رعایت کنند و پروتکلهایی که دیروز ابلاغ شده است، باید پیاده شود».
ارائۀ بستۀ معیشتی چهار ماهه برای یکسوم جامعه
روحانی با بیان اینکه با افزایش و شدیدتر شدن محدودیتها، فشار اقتصادی بر مردم هم زیاد میشود، اظهار کرد: «دولت باید کمکهایی انجام دهد تا بخشی از این مشکلات کاهش یابد. قبلا میگفتیم فشار بر روی کسانی است که حقوق ثابتبگیر هستند اما در شرایط کنونی اگر ادارات تعطیل شوند، آنها حقوقشان را میگیرند. امروز مشکل کسانی هستند که حقوق ثابت نمیگیرند و باید با فعالیتشان، کسب و کارشان و خدماتی که ارائه میدهند، درآمدی کسب کنند».
وی خاطرنشان کرد: «براساس برآوردها به یکسوم جامعه برای چهار ماه بستهی کمک معیشتی ارائه خواهد شد. روز شنبه در ستاد ملی کرونا، این بسته تصویب میشود. افرادی که مشمول این کمک میشوند، در ماه آذر، دی، بهمن و اسفند، ماهانه به ازای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان میگیرند تا کمکی برای معیشت مردم شود».
پرداخت وام یک میلیونی به ۱۰ میلیون خانوادۀ یارانهبگیر
روحانی افزود: «وام یک میلیونی هم برای خانوارها که حدود ۱۰ میلیون خانواده میشود، پرداخت میشود که البته این وام برای همهی یارانهبگیرها نیست».
وی با تاکید بر اینکه در درمان کرونا اگر کسی بیمه نیست، حتما تحت پوشش بیمه قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: «داروهایی که برای کرونا توصیه میشود، هر چند این بیماری هنوز دارویی ندارد، اما داروهای توصیه شده مشمول بیمه میشود».
رئیسجمهور از اقدامات شرکتهای دانشبنیان تشکر کرد و گفت: «شرکتهای دانشبنیان کیتهایی برای تشخیص کرونا تهیه کردهاند که ظرف ۲۰ دقیقه نتیجه را مشخص میکند. ما در سیتیاسکن و ونتیلاتور نیازی به خارج نداریم. همهی داروهایی که گفته میشود مفید است، در داخل تولید میشوند. در واکسن هم تلاشهایی میشود، هرچند برای خرید واکسن از خارج تلاشهایی انجام دادهایم تا اگر در خارج زودتر تولید شد، از آنها خریداری کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید