فردای کرمان – گروه جامعه: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی عوارض زایمانهای زودرس و یا دیررس که برخی مادران برای رُند شدن تاریخ تولد فرزندشان انجام میدهند، هشدار داد و عوارضی مانند نارسایی تنفسی، عوارض گوارشی و ایمونولوژیک، عوارض سیستم عصبی مرکزی، مشکلات شنوایی و بینایی و همینطور مشکلات شناختی رفتاری و اختلال در رشد، مرگ داخل رحمی جنین و کاهش خونرسانی جفت را از مشکلات زایمان زودرس و دیررس بیان کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی کرمان، دکتر زهره سالاری متخصص زنان و زایمان بیان کرد: «تاکید و اصرار مادران باردار برای تولد نوزادشان در یک روز خاص باعث یک سری عوارض برای نوزادان و همچنین تحمیل هزینههای اقتصادی، اجتماعی و روحی برای خانواده میشود.».
وی ادامه داد: «در خانمهای باردار که به هر دلیل نیاز به ختم بارداری به صورت سزارین دارند لازم است هم پزشک و هم بیمار دقت کافی داشته باشند تا زمان سزارین دقیق حساب شود و نوزاد و مادر دچار عوارض ناشی از زایمان زودرس و دیررس نشوند».
سالا ری افزود: «نوزاد نارس در ریسک بالاتری از مرگومیر و انواع مشکلات تکاملی و سلامتی است».
وی خاطرنشان کرد: «نارسایی تنفسی، عوارض گوارشی و ایمونولوژیک، عوارض سیستم عصبی مرکزی، مشکلات شنوایی و بینایی و همینطور مشکلات شناختی رفتاری و اختلال در رشد از عوارض زایمان زودرس هستند».
پزشک متخصص زنان و زایمان ادامه داد: «همچنین این کار از نظر اقتصادی هم هزینههای زیادی را به خانوادهها تحمیل میکند».
وی با بیان اینکه نوزاد دیررس دچار عوارضی مثل مرگ داخل رحمی جنین میشود، بیان کرد: «دفع مکونیوم و سندروم آسپیراسیون، یعنی ورود مکونیوم به ریهی نوزاد باعث میشود نوزاد مشکلات تنفسی پیدا کند و حتی در مواردی منجر به مرگ نوزاد میشود».
سالاری ادامه داد: «کاهش خونرسانی جفت، افزایش بیش از حد وزن نوزاد و به تبع آن خروج سخت شانه و استفاده از واکیوم در زایمان نیز باعث بروز یکسری عوارض در نوزاد میشود».
وی گفت: «به مادران باردار توصیه میکنم که به پزشک برای تولد نوزادشان در این روز خاص اصرار نداشته باشند. این تصمیم عجولانه و احساسی ممکن است باعث یکسری عوارض برای نوزاد و همچنین تحمیل هزینههای سخت اقتصادی، اجتماعی و روحی به خانواده شود». /پ
نظر خود را بنویسید