فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه خوراک طیور یکی از مهمترین کانونهای خطر انتقال و انتشار بیماری آنفلوآنزای پرندگان است، ضدعفونی کردن خوراک طیور را حائز اهمیت دانست و گفت که عرضهی متمرکز و رسمی دان آزاد، به رفع بسیاری از مشکلات مربوط به خوراک طیور کمک خواهد کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، حسین رشیدی در نشست بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک و آنالیز خطر بیماریهای دامی در تبیین اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیان کرد: «با توجه به مشکلات تامین خوراک مرغداریها؛ کم بودن دان سهمیهای و سوءاستفاده و تقلبات برخی افراد در تامین دان مرغداریها بهصورت آزاد و جابهجا شدن دان بین مرغداریها، خوراک طیور یکی از مهمترین عوامل خطر انتقال و انتشار بیماری آنفلوانزا پرندگان است».
وی ضدعفونی کردن خوراک طیور را حائز اهمیت دانست و افزود: «نظارت جدی بر خوراک طیور در زمان انتقال از کارخانه، بین دورههای پرورش و بین مزارع اهمیت فراوان در پیشگیری از این بیماری دارد».
رشیدی با بیان اینکه عرضهی متمرکز و رسمی دان آزاد، به رفع بسیاری از مشکلات مربوط به خوراک طیور کمک خواهد کرد، گفت: «از جمله نقاط پرخطر خوراک طیور، کارخانهها و انبارهای خوراک غیرمجاز فاقد استانداردهای بهداشتی هستند ضمن اینکه مراکز عرضه و مرغداریهایی که خودشان اقدام به ساخت و فروش خوراک میکنند و خوراک موجود در فروشگاههای پرندگان زینتی نیز از جمله این نقاط پر خطر محسوب میشوند».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: «واحدهای پرخطر بیماری آنفلوآنزای پرندگان در چند گروه طبقهبندی شده و از طریق این اداره کل برای تهیهی بانک اطلاعاتی، این نقاط پر خطر به شهرستانها اعلام شده است و بر لزوم مراقبت این واحدها و دریافت گزارشات شهرستانها تاکید شده است».
وی این نقاط پرخطر را مرغداریهای فاقد استانداردهای بهداشتی، واحدهای سایر ماکیان، پرندگان بومی و صنعتی حاشیهی تالابها و آبگیرها، مناطقی که تراکم واحدهای پرورش طیور در آنها بالا است و در فاصلهی کمی از هم قرار دارند، مرغداریهای نزدیک به جادهها و کشتارگاهها، واحدهای نزدیک به زمینهای کشاورزی که از کود مرغی استفاده میکنند، مرغداریهای صنعتی نزدیک به پرندگان بومی، زندهفروشیها و فروشگاههای پرندگان زینتی اعلام کرد و گفت: «علیرغم اهمیت مراقبت از این واحدها، به دلیل ترددهای غیرضروری که بهعنوان مهمترین عوامل انتقال و انتشار بیماری شناخته میشود، اطلاعگیری از تلفات بیماری در مرغداریها باید از طریق ارتباط موثر با مرغداران و نمایندگان آنها، اتحادیه و تعاونی مرغداران و همین طور کلینیسینهای طیور صورت پذیرد که البته این اداره کل در تعامل کامل با مراکز بخش خصوصی و اتحادیه و تعاونیهای طیور است».
رشیدی از مانور دورمیزی آنفلوانزای فوق حاد توسط این اداره کل و شبکههای دامپزشکی شهرستانها خبر داد و بیان کرد: «فعالیتهای پیشگیرانه در مرغداریهای استاندارد باید بر اطلاعرسانی و آموزش در خصوص بیماری و اصول بیوسکیوریتی برای جلوگیری از ورود ویروس به مزرعه متمرکز باشد ضمن اینکه در واحدهای فاقد استانداردهای بهداشتی جلوگیری از انتشار بیماری به دیگر پرندگان اهمیت ویژهای دارد». /پ
نظر خود را بنویسید