فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین وضعیت کووید-۱۹ در شهرهای کشور را تشریح کرد و گفت که اکنون در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد کرونا قرار دارند».
به گفتهی وی شهرستان بافت در استان کرمان جزو 12 شهر با وضعیت قرمز قرار دارد و پنج شهر بحرانی هم در استانهای شمالی کشور هستند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علیرضا رئیسی روز شنبه 22 آذرماه، با اشاره به جلسهی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: «خوشبختانه امروز گزارشهای خوبی در ستاد داده شد. ما از پنجم آبان ماه اقداماتی را آغاز کرده بودیم و از یکم آذرماه محدودیتها تشدید شد و بر همین اساس خوشبختانه امروز میزان رعایت پروتکلها به بالای ۹۰ درصد در سطح کشور رسیده که پیامد آن باعث شد شاهد روند نزولی بیماری هم در حوزهی ابتلا و هم در فوت در سطح کشور هستیم».
وی با بیان اینکه هفتهی گذشته ۳۴ شهر در کشور قرمز بودند و چهار استان اردبیل، گلستان، گیلان و مازندران نیز قرمز بودند، افزود: «در این هفته و امروز بر اساس آخرین اطلاعات تنها استان گیلان و مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند و از ۳۴ شهر قرمز، در حال حاضر فقط ۱۲ شهر قرمز هستند».
رئیسی دربارهی این ۱۲ شهر قرمز گفت: «از فردا شهرهایی که جزو این لیست ۱۲ تایی نیستند، از وضعیت قرمز خارج خواهند شد. در گیلان چهار شهر آستارا، بندر انزلی، رودسر و تالش قرمز هستند. در مازندران پنج شهر آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا نیز قرمز هستند. شهر زریندشت در فارس، بافت در کرمان و گمیشان در گلستان نیز در وضعیت قرمز به سر میبرند که هنوز روند نزولی نداشتند و مردم و مسئولان این شهرها باید بیشترین دقت را داشته باشند».
وی همچنین گفت: «در بین این ۱۲ شهر، پنج شهر است که وضعیت بحرانی دارند؛ این شهرها در گیلان شامل دو شهر آستارا و تالش و در مازندران آمل، گلوگاه و نور هستند».
رئیسی ادامه داد: «به دنبال اقدامات انجام شده در هفتههای اخیر، آخرین وضعیت کشور به این صورت است که در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند».
وی افزود: «این خبر خوبی است و نشاندهندهی روند رو به کاهش بیماری در کشور است. اما لازم است هشدار و تذکر بسیار جدی نیز داشته باشم؛ ویروس نشان داده که غفلت از آن باعث میشود بیماری سریعا بازگردد، شعلهور شود و به تدریج شهرها، استانها و نهایتا سطح کشور را قرمز کند و کشور را در معرض میزان بالای ابتلا و مرگ و میر بالا قرار دهد. بنابراین به هیچ وجه نباید از این بیماری غفلت کرد».
رئیسی تاکید کرد: «اگر اکنون تغییر رنگی در وضعیت شهرها صورت گرفته به دلیل رعایت پروتکلها، زحمات مردم و مسئولان و تعطیلی مشاغلی است که البته فشار زیادی هم به لحاظ اقتصادی به آنها وارد شد. این روند کاهشی نتیجهی این همه زحمات است».
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ۵۱ درصد ابتلا در موارد بیمارستانی و بستری ناشی از دورهمیهای خانوادگی است، گفت: «خواهشم آن است که مردم خیلی این موضوع را جدی بگیرند بویژه در شبهای منتهی به شب یلدا لازم است به این موضوع بسیار توجه شود. اگر غفلتی صورت گیرد تمام دستاوردها را از بین میبرد».
وی تاکید کرد: «دورهمیها به هیچوجه نباید انجام شوند و مردم میتوانند به شکلهای دیگر آن را انجام داده و با اقوام به صورت مجازی در ارتباط باشند».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامهی صحبتهایش در بارهی محدودیتها گفت: «در این مدت تردد خودروها در جادههای بین شهری به میزان ۳۱ درصد کاهش پیدا کرده است که بسیار قابل توجه است و بر همین اساس هم تصادفات خسارتی ۴۶ درصد، تصادفات جرحی ۳۰ درصد و تصادفات فوتی ۴۲ درصد کاهش یافته است».
رئیسی دربارهی جریمههایی که به دلیل نقض ممنوعیت تردد از ۹ شب تا ۴ صبح انجام شده است، گفت: «تاکنون ۶۰۰ هزار جریمه در این زمینه انجام شده است. در بحث تردد خودروها در شهرهای قرمز ۶۰ هزار جریمه، شهرهای نارنجی ۵۲ هزار جریمه انجام شده است. در زمینهی خودروها و مسافرتهای بین جادهای ۷۷۲ هزار خودرو برگشت داده شدهاند. این خودروها میخواستند وارد شهر دیگری شوند که برگردانده شدهاند. دو میلیون تذکر به خودروها داده شده است».
وی افزود: «در زمینهی تخلفات اصناف نیز تاکنون ۲۳ هزار پلمب انجام شده است. در نهایت روند کلی کشور خوب است، اما یادمان باشد که کوچکترین غفلت از کرونا میتواند بیماری را برگرداند و همه را گرفتار کند. امیدواریم که در آینده بتوانیم این روند کاهشی را ادامه دهیم تا به کمترین میزان ابتلا و مرگ در سطح کشور برسیم». /پ
نظر خود را بنویسید