فردای کرمان – گروه جامعه: کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کرونا است، اما مصرف زیاد قند، نمک و چربی سیستم ایمنی بدن را روزبهروز ضعیفتر میکند و احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد».
وی تاکید کرد: «احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزن خود باشید و حتیالامکان از بیرون غذا تهیه نکنید؛ سعی کنید در خانه غذا درست کنید».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، سپیده دولتی بیان کرد: «خانهنشینی اجباری این روزهای کرونایی، یکی از عواملی است که مصرف تنقلات و غذاهای آماده را افزایش داده است. مواد غذایی پرنمک، شیرین و پر چرب زمینهساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا، دیابت، پرفشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب و غیره میشوند و خود این بیماریها خطر ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ را افزایش میدهد».
وی افزود: «در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم و به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف میکنیم بیشتر توجه کنیم تا این دوران همهگیری را با سلامتی پشت سر بگذاریم».
دولتی با توصیه به اینکه در دوران همهگیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید، ادامه داد: «به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنیهای شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعدههای غذایی استفاده شود و مصرف سس مایونز را محدود کنید. سالاد خود را با چاشنیهایی مانند انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر مصرف کنید».
این کارشناس یادآور شد: «روزانه ماست و شیر و پنیر کمچرب مصرف کنید و استفاده از فستفودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند، محدود کنید تا احتمال ابتلا به کرونا کمتر شود».
وی با بیان اینکه در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک و مواد شیرین، از انواع میوهها استفاده کنید، گفت: «انواع نوشابهها و آبمیوههای صنعتی، آبنبات، شکلات، نوشیدنیهای شیرین مثل شربتها، انواع مربا و انواع شیرینیهای خشک و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی است و مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود».
کارشناس دفتر بهبود تغذیه اظهار کرد: «احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزن خود باشید و حتیالامکان از بیرون غذا تهیه نکنید؛ سعی کنید در خانه غذا درست کنید».
دولتی ادامه داد: «مواد غذایی خریداری شده را به شیوهی سالم آماده و مصرف کنید. از روش های بخارپز یا آبپز کردن بهجای سرخ کردن استفاده کنید. در صورت تمایل به سرخ کردن، با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید. نمکدان را از سفره های خود حذف و از چاشنیهای دیگر برای مزهدار شدن غذا استفاده کنید».
وی گفت: «برای پخت غذا بهتر است از روغنهای مخصوص پختوپز مثل آفتابگردان، ذرت، سویا یا کلزا استفاده کنید و از خرید و مصرف روغنهایی که به صورت سنتی تهیه میشوند خودداری شود. در صورت تمایل به مصرف روغن کنجد از روغن اردهی کنجد صنعتی استفاده کنید». /پ
نظر خود را بنویسید