فردای کرمان – گروه جامعه: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه جهش جدید در ویروس کرونا در انگلیس تاثیری در شدت بیماریزایی ندارد اما سرعت انتشار ویروس را افزایش داده است، گفت که ویروس کووید- ۱۹ با ساختار ژنتیکی خاص خود مرتب در حال جهش بوده و آنچه پیش آمده غیرقابل انتظار نبوده و در آینده هم غیرقابل انتظار برای جهشهای دیگر نخواهد بود اما تعداد اندکی از جهشها سبب سرعت انتشار این بیماری شده است.
وی با توضیح اینکه وقتی ویروسی در شرایط اپیدمی جهش پیدا میکند در ابتدا محدود به زمان و مکان مشخص و محدودی است و آنطور نیست که به یکباره همهی ویروسهای جهان تصمیم به جهش بگیرند، بر حفظ آرامش جامعه و محافظتهای پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: «نکتهی امیدوارکننده این است که گاه ویروس جهشیافته، خود قدرت ادامهی حیات نداشته و ممکن است به طور طبیعی از بین برود و در این وضعیت دانشمندان به حفظ آرامش بیشتر و جلوگیری از نگرانی این جهش تاکید دارند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حمید سوری اپیدمیولوژیست روز سهشنبه دوم دیماه، در یادداشتی به بررسی جهش جدید در ویروس کرونا در انگلیس پرداخت که در ادامه میخوانید:
«در روزهای اخیر ویروس کووید - ۱۹ جهش جدیدی یافته و منشا آن انگلیس اعلام شده است، خبر مهمی که به سرعت در اقصی نقاط دنیا انتشار یافت.
این موضوع حتی اگر برای اصل اپیدمی و بار آن مهم نباشد ولی هم خوراک رسانهای باارزشی است و هم میتواند دغدغهی ذهنی جدیدی برای مردم، آن هم در شرایط التهاب و بیتابی جامعه فراهم کند، البته این جهش ویروس کرونا میتواند بالقوه برای جامعهی جهانی ازجمله ایران بااهمیت تلقی شده و باید از سوی سیاستگذاران واکنش سریع و مناسبی نسبت به آن اتخاذ و اعمال شود.
واقعیت موضوع این است که ویروس کووید- ۱۹ با ساختار ژنتیکی خاص خود مرتب در حال جهش بوده و آنچه پیش آمده غیرقابل انتظار نبوده و در آینده هم غیرقابل انتظار برای جهشهای دیگر نخواهد بود اما تعداد اندکی از جهشها سبب سرعت انتشار این بیماری شده است.
با اولین گزارش انگلیس از شیوع ویروس جهش یافته، بلافاصله و در عرض چند ساعت، کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا هلند و دیگر کشورهای اروپایی حتی کانادا و ایران به این خبر واکنش سریع نشان دادند.
بدیهی است وقتی ویروسی در شرایط اپیدمی جهش پیدا میکند در ابتدا محدود به زمان و مکان مشخص و محدودی است و آنطور نیست که به یکباره همهی ویروسهای جهان تصمیم به جهش بگیرند ولی ویروس جهشیافته در یک جغرافیای خاص میتواند به سرعت در سایر مناطق جهان گسترش یابد.
در این شرایط آنچه باید انجام شود همانگونه که در اتحادیه اروپا و اغلب کشورها انجام شده، نخست واکنش سریع کمیتهی کشوری را برای محدودیتهای جدی برای مسافران انگیسی چه با پرواز مستقیم چه غیرمستقیم داشته باشیم و دوم اینکه ضمن حفظ آرامش جامعه محافظتهای پیشگیرانهای که در قالب طرحهایی مانند شهید قاسم سلیمانی در سراسر کشور در حال انجام است را جدیتر بگیریم.
نکتهی امیدوارکننده این است که گاه ویروس جهشیافته، خود قدرت ادامهی حیات نداشته و ممکن است به طور طبیعی از بین برود و در این وضعیت دانشمندان به حفظ آرامش بیشتر و جلوگیری از نگرانی این جهش تاکید دارند».
به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت انگلیس روز گذشته اعلام کرد که شیوع گونهی جهشیافته و جدید ویروس کرونا در این کشور از کنترل خارج شده است.
مت هنکاک تصریح کرد که مردم باید مانند کسی رفتار کنند که به این ویروس مبتلا شدهاند؛ «چون فقط از این طریق میتوان مانع شیوع آن شد».
گونهی جدید این ویروس بیش از هزار نفر را در جنوب انگلیس آلوده کرده است و موارد ابتلا به اندازهی چشمگیری در حال افزایش است.
با شناسایی گونهی جدید و جهشیافته ویروس کرونا در انگلیس و تشدید محدودیتهای کرونایی، دوباره پروازها از مبدا و به قصد این کشور معلق، بازار بورس متلاطم و نگرانیها دربارهی کمبود مواد غذایی افزایش یافته است. /پ
نظر خود را بنویسید