فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: «واکسیناسیون با واکسن کرونای ایرانی نیازی به مجوز از WHO ندارد و با مجوز سازمان غذا و دارو انجام میشود».
وی توضیح داد که هر وقت واکسن کرونای ایرانی تاییدیهی نهایی را اخذ کند، ظرفیت تولید حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تا آخر سال ۱۴۰۰ وجود خواهد داشت، ولی قبل از تولید انبوه باید همهی مراحل کارآزمایی بالینی واکسن به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، کیانوش جهانپور دربارهی اینکه واکسن ایرانی کرونا آیا برای تزریق در کشور نیاز به مجوز از سازمان جهانی بهداشت دارد؟ گفت: «واکسن کرونای ایرانی هنوز تولید نهایی نشده است و مراحل کارآزمایی بالینی را طی میکند و ممکن است مستندات برای سازمان بهداشت جهانی ارسال شود اما برای تزریق واکسن کرونای ایرانی به مردم ایران نیازی به مجوز از سازمان جهانی بهداشت نیست و واکسیناسیون با مجوز سازمان غذا و داروی ایران انجام میشود اما اگر بخواهیم پس از تولید واکسن را صادر کنیم تولیدکننده میتواند برای اخذ مجوزهای بینالمللی از سازمان بهداشت جهانی اقدامات لازم را انجام دهد».
وی تاکید کرد: «واکسن کرونا مانند هر واکسن دیگری با مجوز سازمان غذا و دارو تولید یا به ایران وارد میشود و هر زمان قرار شد در حوزهی صادرات واکسن کرونای ایرانی اقداماتی صورت گیرد، میتوان برای دریافت مجوز سازمان جهانی بهداشت یا سازمانهای مرتبط بینالمللی یا کشورهای مقصد برای این واکسن هم اقدام کرد».
جهانپور با اشاره به اجرای فاز اول مطالعهی انسانی واکسن کرونای ایرانی، گفت: «آغاز کار به معنای رونمایی از واکسن کرونا نیست، بلکه این سه تزریق شروع فاز اول مطالعهی انسانی است».
وی دربارهی تولید انبوه واکسن کرونا در ایران افزود: «هر وقت واکسن تاییدیهی نهایی را اخذ کند، ظرفیت تولید انبوه آن در کشور وجود دارد اما مهم کارآزمایی بالینی است و اگر تایید نهایی صورت گیرد ظرفیت تولید حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تا آخر سال ۱۴۰۰ وجود خواهد داشت، ولی قبل از تولید انبوه باید همهی مراحل کارآزمایی بالینی واکسن به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد».
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: «این واکسن از نوع ویروس غیرفعالشدهی کرونا یا Inactivated coronavirus است که ترکیبات آلومینیوم هم همراه دارد. در عین حال تست انسانی حداقل یک واکسن کرونای دیگر هم بزودی با مجوز کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت آغاز میشود».
وی اظهار کرد: «تا این لحظه هیچ واکسن خارجی مجوز ورود از سازمان غذا و داروی ایران اخذ نکرده است و هر واکسنی که بخواهد وارد کشور شود، باید مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت کند».
جهانپور ادامه داد: «در عین حال واکسن کرونای ایرانی هم وارد فاز یک مطالعه بالینی شده که بعد از اتمام این فاز و بررسی نتایج آن، وارد فاز دوم و سپس فاز سوم کارآزمایی بالینی خواهد شد و در نهایت بعد از اتمام فازهای مطالعهی انسانی مجددا بررسیها انجام میشود و در صورت دریافت مجوز سازمان غذا و دارو وارد مرحلهی تولید انبوه خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید