فردای کرمان – محمد لطیفکار: دورهی سیزدهم جایزهی ادبی جلالآلاحمد طی مراسم ویژهای، برندههای خود را در بخشهای مختلف داستان کوتاه، داستان بلند و رمان، نقد ادبی و مستندنگاری معرفی کرد، و رمان «اوراد نیمروز» نوشتهی منصور علیمرادی را شایستهی تقدیر دانست. این خبر برای کرمانیها خوشحالکننده است چون منصور علیمرادی از خطهی جنوب همین استان برخاسته است. رمان «اوراد نیمروز» در حالی شایستهی تقدیر معرفی شد که داوران این جایزهی ادبی، در بخش رمان و داستان بلند هیچ اثری را برگزیده اعلام نکردند.
پیشتر دربارهی علیمرادی نوشتهام، وی رد پای موفقیتهایش را به زیستن در جنوب کرمان و تجربیات زندگیاش در این محیط نسبت میدهد. مردادماه گذشته او در یک برنامهی لایو اینستاگرامی گفت: «من از یک فرآیند فرهنگی، تاریخی و اقلیمی میآیم و در سرزمینهای شگفت کرانهی هلیل تجربهی زیست داشتهام. این سفرهای خود را به صورت توریستی آغاز نکردم که فقط بروم مواد خامی پیدا کنم برای نوشتن، نه. میرفتم تا بافت زندگیِ آن سرزمینها را ثبت کنم. کارِ من ثبت فرهنگ شفاهی مردم بود، بعد از آن دیگر نتوانستم از این گنجینهی ادبی در داستانهایم تاثیر نگیرم».
علیمرادی اگرچه با رمانهای «تاریک ماه»، «شب جاهلان» و «اوراد نیمروز» در سالهای اخیر به عنوان یک رماننویس حرفهای در سطح ملی صاحب شهرت شده است اما او در شعر، روزنامهنگاری و پژوهش در فرهنگ عامه نیز توانایی چشمگیر خود را بارها آزموده و سربلند بیرون آمده است. او نویسندهای است پرکار که با سبک و سیاق ویژهی خود مینویسد، و قطعا در آینده به قلههای افتخار بالاتری دست خواهد یافت.
تقدیر از رمان «اوراد نیمروز» را به منصور علیمرادی عزیز، نویسندهی گرانمایهی جنوب کرمان تبریک میگویم. عکس را زمستان سال نود و پنج در مراسم «یک کتاب یک مولف» در شهر مس سرچشمه گرفتهام.
نظر خود را بنویسید