فردای کرمان – گروه جامعه: عملیات بازسازی و مرمت عمارت کنسولگری انگلیس در کرمان به پایان رسیده و بهزودی بهعنوان موزهی «نفتسوزها» به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفتهی مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت، حدود 400 وسیلهی نفتسوز ازجمله یخچال، رادیو، اتو، انواع خوراکپز و گردسوزها که در گذشته مورد استفاده بوده و اکنون دیگر کاربردی ندارند، در این موزه در معرض دید عموم قرار میگیرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمان آنلاین، مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت در دیدار با شهردار کرمان با اشاره به راهاندازی موزهی «نفتسوزها» در کرمان گفت: «ساختمان این موزه که عمارت کنسولگری انگلیس بوده، طی سالهای گذشته در معرض نابودی قرار داشت و مدیریت موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت با توجه به ارزش و قدمت این بنا که مربوط به دوران زندیه بوده، عملیات احیا، بازسازی و مرمت آن را آغاز کرد».
اکبر نعمتاللهی خاطرنشان کرد: «عملیات بازسازی و مرمت عمارت کنسولگری انگلیس به پایان رسیده، فقط چیدمان نهایی باقی مانده و بهزودی بهعنوان موزهی «نفتسوزها» به بهرهبرداری خواهد رسید».
وی بیان کرد: «حدود 400 وسیلهی نفتسوز ازجمله یخچال، رادیو، اتو، انواع خوراکپز و گردسوزها که در گذشته مورد استفاده بوده و اکنون دیگر کاربردی ندارند، در این موزه در معرض دید عموم قرار میگیرد».
مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت با اشاره به دریافت مجوز موزهی «نفتسوزها» و ثبت بنای کنسولگری انگلیس در فهرست آثار ملی، یادآور شد: «موزهی نفتسوزها برای اولینبار در جهان در محلهی تاریخی «زریسف» شهر کرمان ایجاد شده است».
نعمتاللهی خاطرنشان کرد: «علاوه بر منحصربفرد بودن موزهی نفتسوزها، بنای بازسازیشدهی آن هم ارزش معماری و تاریخی دارد؛ زمانی «باغ آقا»، در دورهای کنسولگری انگلیس، پلیس جنوب و محل راهاندازی تلگراف در کرمان بوده است که بازدید از خود بنا نیز به لحاظ پیشینهای که دارد، برای شهروندان و گردشگران جذابیت ویژهای خواهد داشت».
وی، ضمن تشکر از حمایت و همراهی شهرداری کرمان در طول اجرای عملیات مرمت عمارت کنسولگری انگلیس، بیان کرد: «در زمینهی نصب تابلوها، ساماندهی کوچهها و منطقهی اطراف ساختمان و محوطهی آن نیاز به همراهی شهرداری داریم».
ازم به ذکر است؛ عمارت قدیمی کنسولگری انگلیس در کرمان در محلهی «زریسف» توسط سیدابوالحسنخان بیگی، حاکم وقت کرمان در دورهی زندیه ساخته شده و پس از دوران زندیه، سالها مقر مأموران انگلیس در شرق ایران و ازجمله مقر فرماندهی پلیس جنوب ایران بوده است. پس از رفتن انگلیسیها، این ساختمان به شرکت نفت انگلیس و ایران واگذار شد و تا زمان ملی شدن صنعت نفت در اختیار آنها باقی ماند. پس از ملی شدن صنعت نفت نیز این عمارت در اختیار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان قرار گرفت و از آن برای کاربری مسکونی استفاده میشد. این عمارت مدتها بهصورت متروکه رها شده بود و در معرض نابودی قرار داشت. /پ
نظر خود را بنویسید