فردای کرمان – گروه اقتصاد: معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازدید از کارخانه روغن خوراکی گلناز کرمان که چندی پیش اعلام شد به دلیل کمبود مواد اولیه در حال تعطیلی است، با بیان اینکه مواد اولیهی تولید روغن در کشور به اندازهی کافی وجود دارد و کمبودی در این زمینه نداریم، گفت که مواد اولیه در اختیار کارخانه روغن نباتی گلناز قرار خواهد گرفت و آمادگی داریم خارج از نوبت به این کارخانه ارز بدهیم تا بتواند بدون واسطه خودش مواد اولیه را وارد کند و زیر نظر سازمان صمت روغن تولید و توزیع کند و در تخصیص ارز به این کارخانه هیچ مشکلی نداریم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، عباس قبادی 15 بهمن ماه در حاشیهی بازدید از کارخانه روغن خوراکی گلناز کرمان با اشاره به شرایط تحریمی کشور، بیان کرد: «دشمن با همهی توان جنگ اقتصادی بسیار بزرگی را علیه کشور آغاز کرده و این محاصرهی اقتصادی جدی، علیه هر کشور دیگری بود قطعا آن کشور با مشکل روبهرو میشد».
وی ادامه داد: «شرایط بسیار خوبی که کشور دارد این است که از نظر مسایل و موضوعات اقتصادی به حدی از تابآوری رسیده که شاهد هستیم برخی از کارخانهها که به دلیل تحریمها زمانی تعطیل شدند، دوباره شروع به فعالیت کردند».
معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: «از نظر مواد غذایی در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد و به اندازهی کافی کالا وجود دارد اما سوال اینجاست که چرا گرانی است؟ در حالی که از جهت فراوانی کالا مشکل نداریم».
وی اظهار کرد: «در حال حاضر 500 هزار تن روغن خام که مصرف شش ماه کشور است، ذخیره داریم و همچنین حدود 300 هزار تن روغن در مخازن کارخانجات وجود دارد لذا در کشور بیش از نیمی از نیاز مصرف روغن سال آینده موجود است».
قبادی افزود: «از نظر روغن خام، ظروف و تولید مشکل نداریم اما بحث گرانی به دلیل وجود یکسری مشکلات در بدنهی اقتصادی کشور است که باعث گرانی کالاها شده است؛ بورس، هزینههای جانبی (افزایش حقوق) و تورم در کشور، بیکاری که واقعا کشنده است و گرانی مسکن و سرمایههای عظیمی که دست افراد خاصی است، باعث گرانی شده است».
وی با بیان اینکه نمیتوانیم بگوییم شما ارز 4200 تومان میگیرید حق تغییر قیمت کالا را تا سه سال آینده را ندارید، گفت: «گوشت مرغ را 20 هزار و 400 قیمتگذاری کردیم اما مرغدار از این قیمت راضی نیست و میگوید این قیمت برای ما توجیه اقتصادی ندارد از آن طرف اگر افزایش قیمت دهیم مصرفکننده ناراضی میشود و کنترل همهی این موضوعات خیلی سخت است اما ما سفره و نیازمندیهای مردم را در بازار تامین کردیم».
معاون وزیر صمت بیان کرد: «سهمیهبندی را کنار گذاشتهایم و هر کارخانهای به هر میزانی که تولید دارد مواد اولیه به آنها داده میشود اما باید در سامانه ثبت و ضبط شود».
وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی تاکید کرد: «تصور نکنید که بازار را رها کردیم، اینگونه نیست و اگر بزرگترین اقتصاددانهای جهان را بیاورید، با توجه به شرایط کشور نمیتوانند کاری بیش از این انجام دهد لذا از رسانهها خواهش داریم با شرایطی که داریم مسئولین کشور و مسایل و مشکلات کشور را بهتر درک کنند».
قبادی ادامه داد: «الان باید کمک کنیم چرخ کارخانه راه بیفتد بعد دربارهی جزییات کالا صحبت کنیم و نمیدانم چه اتفاقی در دنیا رخ داده که نوسانات قیمت هفتگی شده و قیمت جهانی بالا رفته است؟».
وی اضافه کرد: «به دنبال سهمیهبندی مواد اولیهی روغن نیستیم و این کالا به اندازهی کافی در کشور تولید میشود. کشور در 40 سال اخیر هیچگاه با مشکل روبهرو نشده بود و متاسفانه برخی از فروشگاهها زیر بار ثبت کالاها در سامانه نمیروند لذا مجبوریم این کالا را در فروشگاههای بزرگ عرضه کنیم».
معاون وزیر صمت بیان کرد: «ذائقهی مردم به سمت مصرف روغن مایع رفته است و کمتر روغن جامد استفاده میکنند و روغن پالم در کشور به حاشیه کشیده شده است. هرچند از لحاظ پزشکی توصیه نمیشود و کمتر از 30 درصد در کشور مصرف میشود».
وی در ادامه با اشاره به مشکلات کارخانه روغن نباتی گلنار گفت: «در کشور کمبود مواد اولیه، کارخانه و متخصص در زمینهی تولید روغن نداریم و تولید در حال انجام است».
قبادی سفرهی مردم را اولویت اول کارگزاران نظام دانست و بیان کرد: «قصوری در شبکهی تولید وجود ندارد و شبکهی توزیع نیز در حال فعالیت است و ما کمبودی در روغن نداریم. مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند».
معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: «کارخانه روغن نباتی گلناز هر آنچه امکان تولید داشته باشد مواد اولیه به آن میدهیم».
وی ادامه داد: «آمادگی داریم خارج از نوبت به این کارخانه ارز بدهیم تا بتواند بدون واسطه خودش مواد اولیه را وارد کند و زیر نظر سازمان صمت روغن تولید و توزیع کند. لذا در تخصیص ارز به این کارخانه هیچ مشکلی نداریم».
قبادی با تاکید بر اینکه مشکل در تامین مواد اولیه روغن نداریم، اظهار کرد: «به دلیل عطشی که در بازار است عرضه و تقاضا دچار مشکل شده است».
وی با نوید اینکه محصولات کارخانه روغن نباتی گلناز متنوع خواهد شد، اظهار کرد: «میزان مصرف ماهیانهی روغن کشور 140 هزار تن است و در این ماه نیز 177 هزار تن روغن به کارخانهها دادهایم».
فرزاد علیجانی، مدیرعامل کارخانه روغن نباتی گلناز نیز در این جلسه با اشاره به مسایل مالی و مشکلات کارخانه، گفت: «310 نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند».
وی با اشاره به میزان تولید روغن کارخانه گلناز، اظهار کرد: «بیش از 32 هزار تن روغن گرفتهایم و ماهانه استان کرمان به 7500 تن روغن نیاز دارد».
مدیرعامل کارخانه روغن نباتی گلناز گفت: «گلناز از نظر ظرفیت، سومین کارخانه در کشور است». /پ
نظر خود را بنویسید