فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس موسسه سرمسازی رازی گفت: «پس از دریافت ۲ دوز تزریق و یک دوز استنشاقی واکسن رازی کووپارس میتوانید دیگر ماسک نزنید».
اسحاقی توضیح داد که با تزریق دوز اول و دوم، ایمنی در بدن فرد ایجاد میشود اما در قسمت فوقانی مجاری دستگاه تنفسی ایمنی ایجاد نمیشود بنابراین ویروس میتواند در انتهای بینی جای بگیرد؛ در این شرایط فرد ایمن است و بیمار نمیشود اما ناقل ویروس است و وقتی دوز سوم استنشاقی استفاده شود، فرد بعد از ۱۴ روز میتواند ماسک خود را بردارد و دیگر ناقل ویروس نخواهد بود.
وی همچنین گفت که به دلیل اینکه هیچ ویروسی در واکسن کوو پارس وجود ندارد، از ایمنترین واکسنها و پلتفرمها محسوب میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، علی اسحاقی با تشریح پلتفرم واکسن رازی کووپارس اظهار کرد: «ما اکنون به مرحلهی تست انسانی واکسن کووپارس رسیدهایم و داوطلبان شرکت در کارآزمایی بالینی میتوانند به سایت covid.rvsri.ac.ir مراجعه و ثبتنام کنند، کارآزمایی بالینی و غربالگری را متخصصان در دانشگاه علومپزشکی ایران انجام میدهند و افراد مناسب برای شرکت در فاز نخست بالینی انتخاب میشوند».
وی ادامه داد: «ویروس کرونا چند پروتئین دارد که یکی از پروتئینهای این ویروس تاجکدار است و اسپایک نام دارد، با این تاجکها ویروس میتواند به داخل گیرندههای بدن بچسبد؛ ما ژنوم ویروس را انتخاب کردهایم و در سیستمی پروتئین تخلیص شده است و با فرموله کردن خاص، واکسن را فرآوری کردیم».
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با بیان اینکه هیچ میکروارگانیسمی در واکسن کووپارس وجود ندارد، بیان کرد: «هیچ ویروس، جرم زنده یا ویروس نوترکیب و به طور کلی هیچ میکروارگانیسمی در واکسن کووپارس وجود ندارد و به همین دلیل از ایمنترین واکسنها و پلتفرمها محسوب میشود».
اسحاقی با تشریح نحوهی تزریق و ایمنیزایی واکسن رازی کووپارس افزود: «دوز اول و دوم تزریقی و دوز سوم استنشاقی هستند و با تزریق دوز اول و دوم، ایمنی در بدن فرد ایجاد میشود اما مشکل اینجاست که در قسمت فوقانی مجاری دستگاه تنفسی ایمنی ایجاد نمیشود بنابراین ویروس میتواند در انتهای بینی لانه گزیند و جای بگیرد؛ در این شرایط فرد ایمن است و فرد بیمار نمیشود اما ناقل ویروس است و میتواند بیماری را به سایر افرادی که ایمن نیستند منتقل کند».
وی ادامه داد: «وقتی دوز سوم استنشاقی استفاده میشود فرد بعد از ۱۴ روز میتواند ماسک خود را بردارد. اکنون در دنیا اعلام میکنند که حتی با تزریق واکسن باید افراد همچنان ماسک بزنند اما پس از دوز سوم استنشاقی کووپارس فرد دیگر ناقل ویروس نخواهد بود».
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با اشاره به جزییات کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس بیان کرد: «فاز نخست واکسن کووپارس رازی با ۱۳۳ داوطلب آغاز میشود و داوطلبان باید ثبتنام کنند و کارآزمایی بالینی واکسن در بیمارستان حضرت رسول دانشگاه علومپزشکی ایران انجام میشود». /پ
نظر خود را بنویسید