فردایکرمان ـ گروه جامعه: بنا به گفتهی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تا آخر بهمنماه، ۲۱ نفر مبتلا به ویروس جهشیافته کرونا در کشور شناسایی شدهاند که در استانهای تهران، البرز، قزوین و خوزستان بودهاند. از این تعداد، تاکنون چهار نفر فوت کردهاند.
رییسی توضیح داد: «کسی که ویروس کرونای معمولی داشت در یک جمع میتوانست دو تا سه نفر را مبتلا کند، اما اگر به ویروس انگلیسی مبتلا باشد، هفت تا ۱۰ نفر همزمان مبتلا میشوند چرا که قدرت سرایت ویروس جهشیافته کرونا بسیار بالاست».
وی یادآور شد: «اگر درست ماسک بزنیم و فاصله را رعایت کرده و تهویهی مناسب در فضای بسته وجود داشته باشد، میتوانیم از ابتلا پیشگیری کنیم».
وی همچنین اعلام کرد: «واکسنهایی که از شیوهی غیرفعالسازی ویروس استفاده میکنند مانند «کوو ایران برکت» روی ویروس انگلیسی کاملا موثر هستند».
رییسی با اشاره به اهمیت واکسیناسیون علیه کرونا خبر داد که، هفتهی آینده ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین به ایران میرسد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، علیرضا رییسی پنجشنبه 30 بهمنماه اظهار کرد: «فرض کنید ویروس جهشیافتهی کرونای انگلیسی هست، چه کار جدیدی باید کرد؟ هیچ کار جدیدی لازم نیست انجام دهیم و فقط باید کیفیت کارهای قبلی را بالا بریم. یعنی رعایت دقیق و شدید پروتکلهای بهداشتی را انجام بدهیم».
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: «هفتهی آینده ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین به دست ما میرسد. همچنین ۴.۲ میلیون دوز واکسن آسترازنکا نیز قول دادند که در اسفند ماه برسد و با این حساب میتوانیم یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری را که در سال جاری جزو اولویت است را واکسینه کنیم».
وی ادامه داد: «واکسنی که تاکنون به کشور وارد شد، واکسن اسپوتنیک وی روسیه است و یکی از سه واکسن برتر دنیا در حوزه اثربخشی محسوب میشود که پلتفرم آن مانند آسترازنکا است، اما چون از آدنو ویروس انسانی است، اثربخشی خوبی به میزان ۹۱.۶ درصد دارد. اولین محموله در فاز یک به پرسنل آیسییو داده شد که ۳۶ هزار نفر در فاز اول مشمول میشدند».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: «حالا با توجه به اینکه در مرحله اول میتوانستیم ۱۰ هزار نفر را واکسینه کنیم، در همین ۳۶ هزار نفر هم یک اولویتبندی انجام دادیم. به این صورت که افرادی که قبلا کرونا گرفته بودند که ۱۱ هزار نفر بودند، از لیست خارج شدند و بعد هم بخشهای ویژه را مدنظر قرار دادیم که محل ارجاع سایر آیسییوهای استان بودند. بر همین اساس واکسن کرونا به همه استانها فرستاده شد و بر اساس این اولویت واکسیناسیون انجام شد. حتی استانی داشتیم که ۱۰۰ دوز واکسن کرونا رفته است. در مرحله اول هیچ عارضه جدی گزارش نشده است. البته هر واکسنی عوارض کمی مانند تب، درد محل تزریق دارد، اما عارضه جدی گزارش نشده است».
رییسی در پاسخ به سوالی درباره اثربخشی واکسنهای کرونا روی ویروس جهشیافته گفت: «این موضوع بستگی به پلتفرم واکسن داد. واکسنهایی که از شیوه غیرفعال سازی ویروس استفاده می کنند مانند کوو ایران برکت دیدیم که روی ویروس انگلیسی کاملا موثر است. بدانید که شرکتهای واکسن سازی این توانایی را دارند که اگر جهشی در ویروس اتفاق افتاد، علیه نقطه جهش یافته بازآرایی کنند، اما به هر حال ویروس کرونا چموش است و مرتب جهش میکند».
وی تاکید کرد: «بحث اصلی این است که اولا هیچکس نباید با گرفتن دوز اول و حتی دوم واکسن به خودش به عنوان فرد ایمن نگاه کند. زیرا مدتی طول میکشد تا آنتیبادی بدن بالا رود و ایمن شود. همچنین یادمان باشد که زنجیرهی ویروس زمانی قطع میشود که دو سوم جمعیت ایمن شده باشند و به همین دلیل اگر فعلا تعدادی واکسن زدند، به این معنی نیست که ایمن هستند. بنابراین نیاز است که حتما رعایت پروتکلها را جدی بگیریم. پیشبینی من این است که تا هفت تا هشت ماه دیگر به شدت باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم و بعد از آن هم باید سبک زندگی خود را مطابق با شرایط روز پیش بریم. خیلیها اعلام میکنند که دنیای پسا کرونا تا شش یا هفت سال بعد شاید به حالت عادی برگردد». / الف
نظر خود را بنویسید