گروه جامعه ـ قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور گفت: «پیادهروی اربعین یک موج عظیم و بسیار تاثیرگذار در عرصهی بینالملل است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، نصرتالله لطفی در حاشیهی سفر به کرمان درباره پیادهروی اربعین حسینی اظهار کرد: «این پدیدهی مبارک که چند سالی است باشکوهتر از سال قبل و با حضور میلیونی مردم شریف، متدین و عاشقان حضرت اباعبدالله علیهالسلام پیادهروی از نجف تا کربلا اتفاق میافتد استثناء است».
وی با اشاره به اینکه در گذشتهی تاریخ آمده که مردم عراق پیادهرویهایی داشتند اما رژیم بعث مانع شد، افزود: «اما پیادهروی با این شکوه و عظمت و حضور میلیونها نفر و ایرانیان سلحشور و عاشورایی، مسبوق به سابقه نیست».
لطفی اضافه کرد: «پیادهروی اربعین یک موج عظیم و بسیار تاثیرگذار در عرصهی بینالملل است و نباید فراموش کنیم این پیادهروی در شرایطی آغاز شد که کشورعراق توسط آمریکاییها اشغال شده بود».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «رسانههای کشور ما پوشش دهندهی این حرکت هستند اما عمدتا نظام سلطه با محوریت آمریکا به دلیل خوف و وحشتی که از این حماسه و حضور دارند، سالهای قبل پوشش رسانهای این حرکت را کتمان کردند و اینجاست که رسالت همهی بخشهای رسانهای، رسانه ملی با همهی ظرفیت، خبرگزاریها و شبکههای مجازی با ارتش بیست میلیونی سایبری در درون کشور باید پیامرسان این حرکت الهی و عاشورایی در کل دنیا باشند».
وی افزود: «در پیادهروی اربعین امسال مسئولان و بهویژه دولت نباید نسبت به حرکت مردمی که با روحیهی عاشورایی و با احتمال هر نوع خطر، سلحشورانه و جانانه در این عرصه حضور پیدا میکنند، نگاه درآمدزایی داشت و این اشکالی است که از سال قبل هم مطرح بود و مراجع عظام تقلید و بسیاری از دلسوزان هشدار دادند که حالا چقدر ترتیب اثر داده شد جای خود دارد و قابل بحث است اما نگاه، درآمدی نباید باشد».
لطفی اظهار کرد: «ما نباید فراموش کنیم در سال اول این حرکت حماسی و حسینی، دولت عراق با همهی تنگناهایی که از لحاظ اقتصاد و در آمد و حضور بیگانگان در کشور داشت اما برای اولین بار ایرانیان را در ورود به خاک عراق از ویزا معاف و از 160 هزار تومان ویزای هر ایرانی چشمپوشی کرد اما متاسفانه در کشور خودمان از آن عوارض خروج از کشور هم چشمپوشی و صرفنظر نکردیم».
وی ادامه داد: «این را به مسئولان در جلسات مربوطه عرض کردم چگونه توقع داریم مسئولین عراق از 160 هزار تومان چشمپوشی کنند و این کار انجام شد ولی ما برای چند هزارتومان ناقابل از زائر پول گرفتیم، این اصلا زیبنده نبود و نتیجه این شد از سال بعد دولت عراق شروع به گرفتن ویزا و آن مبالغ کلان کرد و دیگر به هیچ عنوان حاضر به چشمپوشی نیست؛ بنده این را ناشی از عملکرد خودمان میدانم».
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور بیان کرد: «مگر جز این است در زلزله، سیل، حوادث ناگوار و غیرمترقبه، هلالاحمر امدادرسانی میکند؟ چرا باید برای در پیادهروی اربعین از مردم حق بیمه بگیرند؟ هزینههای سالهای قبل را و پولی که بیمهها از زوار گرفتند را مقایسه کنند؟ چرا نگاه درآمد زایی باید داشته باشند؟».
وی با اشاره به تهدیداتی که در سال جاری متوجه این حرکت عاشورایی است، افزود: «این گرانیهایی که مردم تحمل می کنند و پول چند برابری که باید بابت عوارض پرداخت کنند؛ سال قبل ویزا 160 و امسال حدود 370 هزار تومان است؛ این را زائری میخواهد پرداخت کند که برای او سخت است و الان برای اداره زندگی یومیه خود مشکل دارد. چرا نباید بیمهها، زائر را بیمه افتخاری کنند؟».
لطفی ادامه داد: «در این مانور، افتخار شیعه و نماد سلحشوری شیعه در این حرکت الهی سهم دولت محترم کجاست؟ این مطالبهی جدی است؛ نمایندگان مجلس نامه زدند و مراجع توصیه دارند».
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به نرخ بالای ارز برای زائران کربلا اظهار کرد: «ما تجربه کردیم و اسناد و مدارکی هم در اختیار است که دشمنان اسلام و نظام سلطه به گونهای با برنامهریزی در صدد تحریف این مسیر الهی و صراط مستقیم هستند. ما در سال 96 دیدیم افرادی از کشورهای مختلف غربی صرفا با همین نگاه در اربعین حضور داشتند. تحریف، القاء شبهات و به خصوص به نوعی ایجاد اختلاف بین ایران و عراق، واقعه بصره را که فراموش نکردیم که دست آمریکا در کار بود».
لطفی بیان کرد: «اخبار ما حاکی از آن است که مردم متدین عراق آمادگی دارند عاشوراییتر و با آمادگی بیش از پیش در خدمت زوار ایرانی باشند».
وی با اشاره به اینکه دشمن در تلاش برای تاثیرگذاری در راستای ایجاد انحراف و خرافات در این حرکت الهی است که این هوشیاری میطلبد، گفت: «از منظر آسیبشناسی حرکت اربعین، از زوار خودمان هم استدعا دارم نسبت به پذیرایی و اظهار محبت مردم عراق نباید بیتفاوت باشند».
این مسئول بیان کرد: «عراقیها آن همه موکب و پذایرایی و امکانات اسکان و... فراهم کردند، برویم ارتباط با آنان برقرار کنیم و یک محیط صمیمی و عاطفی ایجاد شود لذا به هیچ عنوان زیبنده نیست در مسیر نجف تا کربلا خط کش ایرانی_ عراقی داشته باشیم».
وی خاطرنشان کرد: «دشمن میخواهد از این، بهعنوان یک آسیب استفاده کند که ذهن عراقی نسبت به ایرانی منفی شود و این از جمله آسیبها است. باید مسئولان اهتمام ویژهای در اطلاعرسانی و توجیه زوار داشته باشند».
نظر خود را بنویسید