فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه اقلیمها و اقوام ایرانی با طرحها، شکلها و رنگهای گوناگون، جلوههای چشمگیری از پوشش ایرانیان را به نمایش میگذارند، گفت: «باید کوشش کنیم که با تمرکز بر داشتههای فرهنگی بسیار کهن کرمان و استفاده از نبوغ و خلاقیت هنرمندان منطقه، جشنوارهی طراحی و دوخت استانی را تبدیل به ویترینی از آثار هنرهای بومی با محور لباس ایرانی اسلامی کنیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، وحید محمدی در آیین پایانی جشنوارهی استانی طراحی و دوخت ایرانی اسلامی که در محل تالار مرکزی اتاق بازرگانی کرمان و با حضور جمعی ازمسئولان، هنرمندان، فعالان و دستاندرکاران عرصهی مد و لباس استان برگزار شد، شاخصهی مهم این رویداد را تلاش در جهت ارتباط دو سویهی هنرمندان و فعالان این عرصه با دانشگاه برشمرد و پیوند خلاقیتهای هنری و نبوغ طراحان و هنرمندان با تحقیقات علمی و پژوهشی و مهارتآموزی را نقطهی عطفی در توانمندی این هنر صنعت دانست.
وی اظهار کرد: «اگر قبول کنیم که اقلیمها و اقوام سرزمین ما با طرحها، شکلها و رنگهای گوناگون جلوههای چشمگیری از پوشش ایرانیان را به نمایش میگذارند که هر کدام برخاسته از خصلتهای فردی و خلقیات زیست جمعی است و ریشه در تاریخ و تمدن و فرهنگ و دین ما دارد، بنابراین باید کوشش کنیم که با تمرکز بر داشتههای فرهنگی بسیار کهن کرمان و استفاده از نبوغ و خلاقیت هنرمندان منطقه، چنین رویدادهایی را تبدیل به ویترینی از آثار هنرهای بومی با محور لباس ایرانی اسلامی کنیم».
معاون امور هنری و سینمایی ارشاد کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گذشت ۱۴ سال از تصویب قانون ساماندهی مد و لباس کشور با هدف حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، نگاهی گذرا به اهداف و شرح وظایف هر یک از دستگاهها و نهادهای مجری این قانون داشت و به تشریح اقدامات انجام شده از سوی کارگروه استانی ساماندهی مد و لباس در زمینههای مختلف پرداخت و اظهار امیدواری کرد که وظایف و مسئولیتهای تعریف شده در این قانون برای هر یک از نهادها و فعالان حوزهی مد و لباس در استان با همگرایی و نگاه آیندهنگرانه محقق شود.
وی بر ضرورت توجه هرچه بیشتر و جدیتر به ضوابط و شاخصهای طراحی، تولید و تبلیغ لباس مصوب کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور اشاره کرد و سختگیریهای مربوط به صدور مجوز نمایشگاههای مد را مبتنی بر نگاه دقیق کارشناسی هدفمحور و حساسیتهای موجود دانست.
محمدی افزود: «هرچند بحران بیماری کرونا به همهی کسب و کارها لطمه زده است و دولت از طریق سامانهی کارا، زمینهی جبران بخشی از خسارتها را با تسهیلات اندک فراهم کرده است اما آسیبدیدگی کسب و کارهای فرهنگی و هنری دامنهی گستردهتری دارد و امیدواریم بهزودی بتوانیم زمینهی استفاده از تسهیلات سامانهی تحفه و خدمترسانی هر چه بیشتر به هنرمندان و طراحان این عرصه را از طریق موسسات فرهنگی و هنری مد و لباس فراهم کنیم».
گفتنی است در پایان این مراسم علاوه بر تقدیر از برگزیدگان جشنواره، از خانم شهره هجری هنرمند کرمانی برگزیده، بهعنوان یکی از سه نامزد دریافت طاووس طلایی بخش طراحی مانتو کاربردی دهمین جشنوارهی بینالمللی مد و لباس فجر سال ۹۹ نیز تجلیل شد. /پ
نظر خود را بنویسید