فردای کرمان – گروه جامعه: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در قالب یک پیام آموزشی با اشاره به رعایت بیشتر اصول بهداشتی در ماه رمضان، از روزهداران خواسته است از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزند و نذورات خود را در قالب بستههای حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهند.
در این پیام آمده است با توجه به طولانی بودن ساعت روزهداری در سال جاری، گرسنگی و حذف وعدههای غذایی به ویژه سحری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
این پیام همچنین میافزاید: روزهداری نه تنها در افراد سالم عارضهای ایجاد نمیکند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخهای التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود؛ افراد سالم کمتر از 65 سال میتوانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیهای روزه بگیرند و افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزهداری با پزشک مشورت کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، معاونت بهداشت وزارت بهداشت در پی شیوع کرونا توصیههایی را در قالب پیام آموزشی دربارهی اصول تغذیهای صحیح در ماه رمضان منتشر کرده است.
معاونت بهداشت تاکید کرده است: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله شستوشوی کامل دستها با آب و صابون، رعایت فاصله با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
با تغذیهی صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A ،D ،E ، C، آهن، روی و سلنیوم که برای سیستم ایمنی مفید هستند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کووید در روزهداری کاهش مییابد. همچنین در صورت داشتن مشکلات مرتبط با سلامت، برای اطمینان از بیضرر بودن روزه با پزشک خود مشورت کنید.
از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزید و نذورات خود را در قالب بستههای حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهید؛ در سال جاری که ساعت روزهداری طولانی است، گرسنگی و حذف وعدههای غذایی به ویژه سحری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید را افزایش میدهد.
نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن
در ادامهی این پیام آموزشی آمده است: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن در وعدههای سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی و انواع مرکبات و زردهی تخممرغ، شیر و لبنیات استفاده کنید؛ برای افزایش سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین D لبنیات، زرده تخممرغ و ماهیهای چرب مصرف کنید.
ویتامین E آنتی اکسیدان بوده و به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ برای تامین ویتامین E در طبخ غذا از روغنهای مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده کنید. همچنین از سبزیهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیبزمینی در سحر و افطار و از انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله افطار تا شام مصرف کنید.
در این پیام آموزشی ضمن تاکید بر اینکه از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها ازجمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجهفرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف کنید، توصیه شده است: برای ارتقای سیستم ایمنی بدن در ماه رمضان، منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزی برگ سبز و میوه، شیر و لبنیات، انواع گوشت، زرده تخممرغ، غلات سبوسدار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) را مصرف کنید.
روش های پیشگیری از عفونتهای ویروسی و تامین ویتامین12 B
براساس این پیام برای پیشگیری از عفونتهای ویروسی و تامین ویتامین 12 Bاز گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات استفاده کنید؛ دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزهداری توصیه میشود؛ برای دریافت آهن، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل مصرف کنید. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش مییابد.
گفتنی است؛ مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در سحر، افطار و شام در ماه رمضان توصیه میشود؛ از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند، خودداری کنید؛ روزهداری نه تنها در افراد سالم عارضهای ایجاد نمیکند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخهای التهابی زیانبار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود؛ افراد سالم کمتر از 65 سال میتوانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیهای روزه بگیرند؛ افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزهداری با پزشک مشورت کنند.
در ادامه پیام این معاونت بهداشتی، با اشاره به اینکه افرادی که به کروناویروس مبتلا شده و بهبود یافتهاند، حداقل تا 6 هفته پس از بیماری روزه نگیرند، ذکر شده است: مبتلایان به فشارخون بالا، قلبی، سرطان و دیابت بیشتر در معرض ابتلا به وضعیت شدید کووید 19 هستند، در مورد روزهداری با پزشک مشورت کنند.
تاثیر تغذیه صحیح در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها
همچنین از آنجایی که تغذیه صحیح تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونتها به خصوص کووید 19 دارد، با رعایت تعادل و تنوع در برنامهی غذایی روزانه و با استفاده از همهی گروههای غذایی و جایگزینهای آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین میشود.
به یاد داشته باشید؛ رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه با استفاده از همهی گروههای غذایی و جایگزینهای آنها، باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن میشود؛ در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامهی غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی توصیه میشود.
از مصرف زیاد زولبیا و بامیه خودداری کنید
براساس این توصیهها در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامهی غذایی متنوع و متعادل یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی فراموش نشود؛ استفاده از همهی گروههای غذایی برای برطرف کردن نیازهای بدن فرد روزهدار توصیه میشود.
در ادامهی پیام معاونت بهداشتی با بیان اینکه 6 گروه غذایی اصلی شامل نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز دانهها، میوهها، سبزیها و شیر و لبنیات میشود، مطرح شده است: مصرف میوه و سبزی در ایام روزهداری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ لبنیات کم چرب (کمتر از 2.5 درصد) مصرف کنیم. در ایام روزهداری مصرف پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از کووید 19 لازم هستند، باید توجه شود. در ایام روزهداری برای پیشگیری از کووید 19 پروتئینهای حیوانی و یا گیاهی مصرف کنید.
در انتهای این پیام آموزشی آمده است: انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف میشوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی میتوانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین کنند؛ از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است و موجب چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می شود خودداری کنید. /پ
نظر خود را بنویسید