فردای کرمان – گروه جامعه: پزشک متخصص عفونی و فلوشیپ نقص ایمنی، احتمال تشدید علائم کرونا در هفتهی دوم بیماری را زیاد دانست و گفت که با وجود اینکه بیش از 90 درصد افراد پس از گذشت سه هفته از بیماری و سپری شدن دوران نقاهت بهبودی کامل پیدا میکنند اما تعدادی نیز به دلیل عوارض التهابی و لخته شدن خون مجددا در بیمارستان بستری میشوند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، ایمان قاسمزاده دربارهی احتمال تشدید علائم کرونا چند روز پس از بهبودی بیمار و احتمال بستری در آیسییو، بیان کرد: «در سیر بیماری کووید ۱۹ وقوع هر مسالهای محتمل است».
وی ادامه داد: «این بیماری را به سه فاز تقسیم کردهاند، پنج تا شش روز اول بیماری را فاز اول، از روز ششم تا چهاردهم بیماری را فاز دوم و بعد از آن تا روز بیستویکم و حتی بیشتر را فاز سوم نامگذاری کردهاند و بیشترین خطر در مرحلهی دوم بیماری است».
متخصص عفونی و فلوشیپ نقص ایمنی با بیان اینکه عوارض بیماری در مرحلهی دوم زیاد است، افزود: «در فاز دوم بیماری عوارض التهابی و ترومبوتیک (لخته خون) برای ما مهم است و هیچکس نمیتواند پیشبینی کند که عوارض ترومبوتیک بعد از ترخیص به وجود نیاید یا عوارض التهابی آن بعد از ۱۴ روز به پایان میرسد، بنابراین در دوران نقاهت و درمان همهی این موارد محتمل است و عجیب نیست که فردی پس از ترخیص به علت یکی از این عوارض یا مسائل مرتبط با کووید ۱۹ دوباره بستری شود».
وی اظهار کرد: «موارد انگشتشماری نیز وجود داشته که پس از گذشت ۲۱ روز از بیماری دوباره بستری شدهاند لذا بستری شدن دوبارهی فرد مبتلا پس از ترخیص از بیمارستان دور از انتظار نیست و نباید تصور کرد که پس از ترخیص، بهبودی کامل یافتهاند و هیچ اتفاقی رخ نمیدهد، البته بیش از ۹۰ درصد افراد پس از گذراندن دوران نقاهت (21 روز بیماری) بهبودی پیدا میکنند».
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال که چه مواردی باید توسط بیمار در دوران نقاهت و پس از ترخیص از بیمارستان رعایت شود تا دوباره حال وی وخیم نشود؟ گفت: «بهترین اقدام همان رعایت دستورات پزشک معالج است زیرا عوارض بیماری در افراد متفاوت است و همچنین استراحت، غذای مناسب و مصرف میوه و مایعات باید انجام شود».
وی با تاکید بر اینکه کووید ۱۹ هیچ درمانی ندارد، اظهار کرد: «همهی داروهایی که اکنون استفاده میشود فقط مشاهده شده که بر بهبودی بیماری تاثیراتی داشتهاند و هیچ درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد».
قاسمزاده در مورد اینکه آیا عوارض دیرهنگام مختص کرونای جهشیافته انگلیسی است یا خیر، تاکید کرد: «عوارض تاخیری و دیرهنگام در انواع کروناها وجود داشته و مختص به نوع جهشیافتهی انگلیسی نیست».
وی ادامه داد: «هر چند وقت یک بار نوع جهشیافتهی ویروس از هر گوشهی دنیا پیدا میشود و ممکن است یکسری پیامدها داشته باشد». /پ
نظر خود را بنویسید