فردای کرمان – گروه جامعه: تغذیهی مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر نظیر کرونا، سل و ... دارد. با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی که همهی نیازهای تغذیهای فرد را تامین کند، میتوان از شدت بیماریها و عوارض ناشی از آنها در دوران نقاهت بیماری جلوگیری کرد.
وزارت بهداشت ۱۴ توصیهی تغذیهای را برای دوران نقاهت مبتلایان کرونا مطرح کرده است که در ادامه میآید.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، نکات زیر، ۱۴ توصیهی تغذیهای برای دوران نقاهت کووید۱۹ است که با رعایت آنها میتوان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:
1 - تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آبمیوه تازهی طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...و آب سبزیهای تازهی طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجهفرنگی و ... چای کمرنگ، آب گوشت یا آب مرغ) مایعات باید به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده شود.
2- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و ... و آشهای سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...
3- مصرف روزانهی میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذیهای لازم.
4- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود، مانند زردهی تخممرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای، برگهای تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و ...
5- استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن، مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازهی میوهها و سبزیها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز میشوند.
6- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویتکنندهی سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخممرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانهها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز.
7- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاستهای همچون برنج، سیبزمینی و نان سبوسدار در وعدههای غذایی روزانه.
8- استفاده از روغنهای گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامینبخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی در تهیهی غذا.
9 - استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه.
10- استفاده از زردچوبه در تهیهی غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن.
11- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن.
12 - استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.
13 - افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست.
14 - مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میانوعده برای تامین بهتر انرژی و ریزمغذیهای مورد نیاز. /پ
نظر خود را بنویسید