فردای کرمان – گروه جامعه: فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا، صبح امروز، 18 اردیبهشتماه با حضور معاون وزیر بهداشت در کرمان آغاز شد.
دکتر محمدرضا نقوی رئیس ستاد هماهنگی شبکههای بهداشت و درمان دانشگاه علومپزشکی کرمان و دکتر نوذر نخعی مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در این مرحله از کارآزمایی واکسن شرکت کردند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در این مراسم بیان کرد: «امروز کارآزمایی بالینی واکسن کرونا ایرانی - کوبایی در کرمان همراه با برخی از دانشگاههای علومپزشکی انجام میشود».
حمیدرضا رشیدینژاد با بیان اینکه 40 نفر در سایت کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی – کوبایی به داوطلبان خدمترسانی میکنند، افزود: «این واکسن، فاز حیوانی و اول و دوم کارآزمایی بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است».
وی ادامه داد: «فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن روی 40 هزار نفر در کوبا و 24 هزار نفر در ایران انجام میشود که در ایران هشت دانشگاه علومپزشکی این کار را انجام میدهند و کرمان پنجمین دانشگاهی است که این اقدام را آغاز کرده است».
رشیدینژاد با بیان اینکه تکنولوژی این واکسن از کوبا آمده، اظهار کرد: «معتقدیم تا زمانی که تولید انبوه واکسن در کشور صورت نگیرد امکان واکسیناسیون عمومی وجود ندارد».
علیاکبر حقدوست، معاون آموزشی وزیر بهداشت نیز در این مراسم گفت: «اتفاقی که در زمینهی تولید واکسن در داخل کشور رخ میدهد یک جهش خوب است اما برای رسیدن به حد اعلی راه درازی در پیش داریم».
وی با اشاره به اقدامات کشور از زمان شیوع کرونا برای تولید واکسن اظهار کرد: «فعالیتهای قابل تقدیری در کشور برای تولید واکسن در سالهای اخیر انجام شده به طوری که راهی که باید طی 10 سال میپیمودیم با تلاشهای فراوان در این مدت انجام دادهایم».
معاون آموزشی وزیر بهداشت بیان کرد: «مقرر است به حدی مستندات این مطالعهی انجامشده، قوی باشد که بهداشت جهانی آن را تایید کند باید مدنظرداشت وقتی که تجربه لازم را نداشتیم، این کار آسانی نیست».
وی افزود: «در استانهای دیگر کارآزمایی بالینی این واکسن به خوبی پیش رفته است و امیدواریم که شهر کرمان یکی از بهترین سایتها شود».
حقدوست تاکید کرد: «باید به واکسن بومی قابل قبول برای مقابله با این بیماری جهان شمول دست پیدا کنیم تا سلامت مردم کشور را حفظ کنیم».
وی خاطرنشان کرد: «امیدواریم استان کرمان به سطح 10 هزار داوطلب دست پیدا کند و این کار با اطلاعرسانی درست به مردم دستیافتنی است».
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا نقوی رئیس ستاد هماهنگی شبکههای بهداشت و درمان دانشگاه علومپزشکی کرمان و مسئول سایت واکسن ایرانی – کوبایی و دکتر نوذر نخعی مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان در این مرحله از کارآزمایی واکسن شرکت کردند. /پ
نظر خود را بنویسید