فردایکرمان ـ گروه فرهنگوهنر: دکتر یدالله آقاعباسی، کارگردان تئاتر و عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در مراسم اعطای جایزهی شادروان افضلیپور زندهیاد فاخره صبا، خبر داد که در ایام کرونا، توانسته به آرزوی دیرینهی خود جامهی عمل بپوشاند و نمایشنامهای دربارهی افضلیپور، بنیانگذار دانشگاه در کرمان بنویسد.
آقاعباسی در این مراسم، به معرفی کوتاهی از لوریس چکناواریان، برگزیدهی پنجمین جایزهی هنری صبا نیز پرداخت.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، این مراسم، پانزدهمین دوره از جایزهی مهندس علیرضا افضلیپور، نُهمین دورهی جایزهی دکتر علی افضلیپور (برادر موسس دانشگاه)، پنجمین دورهی جایزهی هنری ـ ادبی صبا (همسر موسس دانشگاه) و پنجمین دورهی جایزهی کارآفرینی بود و عصر جمعه هفتم خردادماه بهصورت حضوری و غیرحضوری برگزار شد.
لوریس چکناواریان؛ موزیسین، رهبر ارکستر و آهنگساز برجسته، دریافتکنندهی جایزهی هنری صبا و بلقیس سلیمانی دریافتکنندهی جایزهی ادبی صبا بودند.
آقاعباسی در سخنانی برای شرح معرفی کوتاهی از چکناواریان گفت: «در 1.5 سال شیوع بیماری کرونا، توانستم یکی از کارهایی که همیشه آرزویش را داشتم را به سرانجام برسانم و نمایشنامهای دربارهی آقای افضلیپور نوشتم».
وی افزود: «از سالها پیش در زندگی و خاطرات زندهیاد افضلیپور غور میکردم؛ مهندس و همسرشان بانو صبا، سی سال نامزد بودند و در جریان یکی از نمایشنامههای شکسپیر با حضور رشید بهبوداف بود که وصلت آنها شکل گرفت و بعد از ازدواج آنها هم به ساختن دانشگاه منتج شد. آشناییام با آقای چکناواریان هم در اجرای یکی از نمایشنامههای شکسپیر در تهران بود که بهطور اتفاقی صورت گرفت».
وی اظهار کرد: «آقای چکناواریان سال 1316 در بروجرد متولد شدند. پدرشان از زندانهای استالین فرار کرده و مادرشان از سرزمینهای ارمنستان آواره شده بودند».
وی سپس اشارهای به دوران مختلف زندگی این هنرمند برجسته از زمان آموختن ویلون و پیانو و بعد رفتن به دانشگاه میشیگان و رهبری ارکستر و آهنگسازی و حضور در کشورهای مختلف و بلندآوازه کردن نام ایران و هنر ایران و تولید آثاری شاخص و تدریس در کشورهای مختلف کانادا، آمریکا و اروپا و اجرا وسرپرستی ارکستر کرد و ادامه داد: «رشتهی ایشان با هنری که خانم فاخره صبا، از پیشاهنگان اپرا، در آن فعالیت میکردند سنخیت داشته است».
وی اضافه کرد: «ایشان تاکنون 176 اثر در حوزهی موسیقی اعم از اپرا و ارکستر و ... خلق کردهاند و همیشه از سرزمین عزیز ایران و مردم عزیز ایران و کشور عزیز ایران یاد میکند».
آقاعباسی با اشاره به اینکه پیوند ارمنیها با ایران، امروزی و دیروزی نیست، یادآور شد: «ارمنیها در صنعت چاپ و تئاتر و موسیقی پیشگام بودند و استاد چکناواریان، از استادان مسلم و پیشتازان و نمونههای مشخص هموطنان ارمنی ما هستند که به اعتلای نام ایران خدمت کرده است».
خبرهای بیشتر مربوط به این مراسم را در پایگاه خبری فردای کرمان دنبال کنید/ الف
نظر خود را بنویسید