فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیر امور برق شهرستان رفسنجان با بیان اینکه یکسوم پیک بار شمال استان کرمان مربوط به رفسنجان است، گفت که نیمی از برق شهرستان رفسنجان توسط موتورپمپهای کشاورزی مصرف میشود.
وی همچنین از فعالیت دو مزرعهی مجاز استخراج رمز ارز در رفسنجان خبر داد و توضیح داد که هر دوی این مزارع در حال حاضر خاموش هستند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، محمدرضا یوسفی 9 خردادماه در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش مصرف برق در کشور، اظهار کرد: «به دلیل کاهش آبگیری سدها و استفاده از ماینرهای غیرمجاز، امسال با ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستیم».
وی در ادامه با بیان اینکه پست برق رفسنجان در خیابان شهید امینی از تیرماه با ظرفیت دو و نیم برابر به بهرهبرداری میرسد، افزود: «این مساله به پایداری برق شهرستان کمک خواهد کرد».
مدیر امور برق شهرستان رفسنجان ادامه داد: «تبدیل شبکهی توزیع برق سیمی به شبکهی کابل خودنگهدار به طول ۲۰۰ کیلومتر آغاز شده و تا سه سال آینده ۷۰۰ کیلومتر شبکهی برق شهرستان به این سیستم تبدیل خواهد شد. در مناطقی مانند رحمتآباد، ماهونک، رستمآباد و … شبکه سیمی به کابل خودنگهدار تبدیل خواهد شد که خاموشیها و افت ولتاژ برق شهر کاهش پیدا میکند و همچنین سرقت سیمهای برق هم به صفر میرسد».
وی در ادامه به موضوع ماینرها اشاره کرد و گفت: «دو مرکز ماینر مجاز در رفسنجان وجود دارد که مزرعهی ماینر منطقهی ویژهی اقتصادی رفسنجان زیر نظر شرکت انتقالدهنده است و برق آن زیر نظر استان است که از خردادماه خاموش شده و البته شبکهی برق رفسنجان هیچ مدیریتی بر روی آن ندارد».
یوسفی افزود: «تنها ماینر مجاز در حوزهی برق رفسنجان، مزرعهی ماینر شهرک صنعتی است که ۴۰۰ کیلو وات برق مصرف میکند و این نیروگاه نیز خاموش است. ضمن آنکه روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ ماینر غیرمجاز در رفسنجان کشف میشود».
وی یادآور شد: «در صورتی که شهروندان از فعالیت ماینرهای غیرمجاز اطلاع پیدا کرده و به رئیس اداره برق یا بازرسی اداره مراجعه و کشفیات خود را اعلام کنند، پاداش ۱۰ میلیون تومانی دریافت میکنند».
یوسفی اضافه کرد: «دو نیروگاه برق وارد مدار شده که قطعی برق را به صورت جزیرهای نخواهیم داشت و باید مصرف برق براساس پیک مصرف جلو برود که مصرف برق در شهرستان باید از پیک تحمیلی عبور نکند و اگر بیش از حد مجاز باشد قطعی برق را بر طبق جداول مناطق شاهد خواهیم بود».
وی در ادامه به سرقت سیمهای برق اشاره کرد و گفت: «متأسفانه ۴۵ درصد سیمهای مسی برق سرقتی در استان کرمان مربوط به رفسنجان است».
مدیر امور برق شهرستان رفسنجان بیان کرد: «تأمین برق شهرستان رفسنجان زیر نظر شرکت توزیع نیروی برق شمال استان است که ۷۶۰ مگاوات پیک بار شمال استان است که رفسنجان به تنهایی ۲۴۰ مگاوات مصرف دارد و یکسوم پیک بار شمال استان مربوط به رفسنجان است».
وی با بیان اینکه نیمی از برق شهرستان رفسنجان توسط موتورپمپهای کشاورزی مصرف میشود، افزود: «بایستی در بخش کشاورزی یک مدیریت بهینه در مصرف برق صورت گیرد».
یوسفی اظهار کرد: «در حال حاضر 135 هزار مشترک برق در شهرستان داریم که دو هزار اشتراک پمپهای کشاورزی، نصف برق شهرستان را مصرف میکنند. با توجه به اینکه حساسیت کشاورزی مانند بیمارستان، خانگی و تجاری نیست وزارت نیرو از ما میخواهد مدیریت پیک بار را روی اشتراکهای کشاورزی بگذاریم». /پ
نظر خود را بنویسید