فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: طی هفتههای اخیر، خاموشی برق در برخی ساعات روز بهدلیل کاهش تولید و افزایش مصرف، اجباری شده است. آنطور که معاون عمرانی استاندار میگوید، چون شبکهی برق سراسری است و سهمیهای تعیینشده، مجبوریم گاهی کاهش مصرف و خاموشی را در استان داشته باشیم.
در بخش خانگی، برنامهای هفتگی به شهروندان ارائه میشود که نشان میدهد هر روز برق کدام منطقه قطع میشود، از اوایل هفتهی گذشته اما خاموشی خانهها برای کنترل پیک اتفاق نیفتاده است؛ اگرچه برق صنایع بزرگ و کوچک و کشاورزان، براساس برنامههایی، برخی ساعات قطع میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان میگوید که اگر همکاری صنایع و کشاورزی و ادارات ادامه یابد، انتظار داریم در بخش خانگی به مشکل حادی برنخوریم.
بنا به گفتهی حمیدرضا حبیبی هماکنون، نیروگاههای کرمان، سمنگان، گوهران، شوباد، سرچشمه و زرند تمام واحدهای در دست تعمیر را به مدار آوردهاند و ظرفیت کامل نیروگاهی فعال است. فقط نیروگاه زرند مشکل سوخت دارد که برای حل آن تصمیماتی گرفته شده و بهزودی رفع میشود. نیروگاههای کوچک حرارتی و دیزلی و خورشیدی نیز همه در مدار هستند و با تمام ظرفیت کار میکنند. نیروگاه 8 مگاواتی کوهبنان هم تا پایان هفته برای اولینبار وارد مدار میشود.
شرکت برق منطقهای استان متولی 23 صنعت بزرگ استان است که مستقیم مشترک آن هستند. صنایع کوچک و منازل و بخش کشاورزی اما مشترکان شرکتهای توزیع نیروی برق شمال و جنوب هستند.
حبیبی با قدردانی از همکاری صنایع برای کنترل پیک استان گفت: «صنایع پذیرفتهاند بهجای اینکه مقطعی و تکتک مصرف را کاهش بدهند، یکی از صنایع هر روز، در ساعاتی مشخص، از مدار خارج شود و در چند روز اخیر هماهنگی کاملی داشتند که امیدواریم ادامه یابد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی که 9 خردادماه، در ستاد مدیریت برق استان به ریاست استاندار کرمان سخن میگفت، افزود: «چیزی که نگرانکننده است فعالیت رمزارزها است. اگرچه رمز ارز رفسنجان و دیگر مراکز مجاز از مدار خارج شده و تا شهریورماه خاموش هستند و با رمز ارزهای غیرمجاز نیز برخورد میشود».
از هفتۀ گذشته، برق منازل جنوب قطع نشده است
عبدالوحید مهدوینیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه با اقداماتی که از خردادماه شروع شد از جمله اینکه ساعت کار ادارات تغییر کرد، کمترین مشکلات را در استان داشتیم، اظهار کرد: «به جز یکم و دوم خردادماه که سهمیهی پیک استان 2200 مگاوات تعیین شده و 1160 مگاوات مربوط به جنوب بود».
وی افزود: «تفاهمنامههای سالانه با مشترکین صنعتی و کشاورزی داریم که بعد از بروز مشکل، بلافاصله از طریق پیامک درخواست کمک کردیم و بیش از 98 درصد مشترکان برای همکاری ثبتنام کردند».
وی ادامه داد: «در جنوب استان، حدود 15 هزار کنتور هوشمند وجود دارد و برای مشترکان نصب و پایش لحظهای صورت میگیرد».
مهدوینیا اضافه کرد: «از دوشنبهی قبل خاموشی در بخشهای عمومی و خانگی و تجاری نداریم ولی در بخش اداری به ویژه بانکها بهدلیل اینکه وسایل سرمایشی آن روشن است، با مشکلاتی مواجهیم که با دستور اخیر معاون محترم استاندار امیدواریم مشکل حل شود».
وی گفت: «مولدهای ادارات هم باید وارد ادارت شوند که دیروز دستور آن داده شد و امیدواریم به نتیجهی مطلوب برسد».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان خاطرنشان کرد: «برنامه این است که همکاری صنایع و کشاورزان را تا 200 مگاوات برسانیم که دیگر مشکل خاصی نخواهیم داشت».
بخش تولید خسته نشود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان نیز در این جلسه، با بیان اینکه خوشبختانه تعامل خوبی با صنایع استان برقرار شده است، اظهار کرد: «براساس سهمیهای که تعیین شده، ساعت 13 تا 16 عصر، پیک مصرف را مهار و کنترل کردیم اما با توجه به افزیش دما و شرایطی که وجود دارد پیشبینی میشود این شرایط و فرایند فرسایشی شود و تولید ممکن است تحت فشار قرار گیرد که امیدوارم شانه خالی نکنند و همکاری ادامه داشته باشد».
سلیمانی افزود: «بین ساعات 11 تا 13 و هفت و نیم تا 9 و نیم شب که خاموشی صنایع را نداریم، از بخش کشاورزی کمک میگیریم. در مناطقی که کنتور هوشمند وجود دارد، خاموشی از راه دور صورت میگیرد، ولی برخی مناطق، امکان قطع و وصل از راه دور ندارند بنابراین انشعاب کشاورزی که قطع میشود، ممکن است 5 تا 10 درصد مشترکین خانگی هم با قطعی مواجه شوند».
وی ادامه داد: «در بخش اداری، ساعات کاری تغییر کرد و تیمهایی نیز مامور شدهاند که کنتورها را رصد و پیش کنند. طی دو روز اول این هفته، برق هشت اداره کل را قطع کردیم و دو سه تا که خوب عمل کرده بودند را تشویق کردیم».
وی اظهار کرد: «عموما مشکل اصلی در بانکهاست؛ ریالی که بابت بهای برق میدهند در گردش مالی آنها گم است بنابراین نیاز به همکاری بیشتر بانکها داریم».
سلیمانی گفت: «در بخش تجاری نیز، سال گذشته لامپهای کممصرف نصب کردهاند ولی تعداد را بالا بردهاند. تیمهایی هنگام غروب از این واحدها بازدید کرده و در حال تذکر و اطلاعرسانی برای کاهش مصرف هستند».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان اضافه کرد: «در استان، رمز ارز 1.5 مگاوات قانونی داریم که قطع شده است و تاکنون، 2.5 مگاوات یعنی 13 هزار ماینر را نیز جمعآوری کردهایم».
وی تاکید کرد: «از سیستم قضایی و پلیس امنیت اقتصادی میخواهیم تا پایان پیک، رمزارزهای غیرمجاز را نگه دارد و سریع ترخیص نشود تا در این پیک، به شبکه برنگردند».
وی با بیان اینکه موارد پرمصرف برق خانگی هم شناسایی شده و به آنها تلفنی تذکر دادهایم که باید مصرف را پایین بیاورند، گفت: «برای شرایط خاص بحران هم پیشبینی کردهایم؛ اطلاعرسانی بخشهای خانگی انجام شده ولی از یکشنبهی گذشته خاموشی نداشتیم. اگر نیاز باشد سریع طبق این برنامه اقدام میشود».
کمبود برق در تابستان حتمی است
کریمی، مدیرعامل تولید نیروی برق استان نیز با بیان اینکه وضعیت تولید برق در استان خوب است و تراز انرژی در حال حاضر مثبت است، گفت: «دیروز 454 مگاوات تبادل داشتیم و به استانهای همجوار دادیم».
وی افزود: «اما پیشبینی میشود که در تابستان حدود 100 تا 300 مگاوات کمبود تولید داشته باشیم».
وی بیان کرد: «اما به هر حال، شبکه سراسری است و شرایط بر هم تاثیر میگذارد».
کریمی سپس اظهار کرد: «مشکل اصلی نیروگاهها اما سوخت است. اگر مشکلی برای شبکهی گاز پیش بیاید و به هر دلیلی قطع شود، اکثر نیروگاهها بهجز کرمان که ذخیرهی نسبتا خوبی دارد با مشکل مواجه میشوند».
وی اضافه کرد: «نیروگاه مازوتسوز زرند مرتبا با عدم تامین به موقع سوخت مواجه میشود که اگر همین وضعیت ادامه یابد، امیدی نداریم به مدار برگردد».
وی گفت: «نیروگاه جدید زرند هم شرایط خوبی دارد و امیدواریم در آیندهای نزدیک، یک واحد آن حتما وارد مدار شود».
برق اصناف پرمصرف قطع میشود
معاون عمرانی استاندار کرمان هم با بیان اینکه جلساتی بهطور مکرر در زمینهی تامین برق برگزار میشود، از تصمیمگیری برای تامین دایمی سوخت نیروگاهها خبر داد و در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: «صنایع تاکنون همکاری خوبی داشتهاند و از این بابت از آنها تشکر میکنیم».
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی افزود: «دربارهی معابر شهری، با شهرداریها هماهنگ و قرار شد هرجا که نیاز شد، یک روز در میان یا در مسیرهایی خاص برق قطع شود ولی مسیرهای فرعی نباید قطع شوند».
وی ادامه داد: «در جلسهای، نمایندگان اصناف تعهد کردند که به صنوف زیرمجموعه ابلاغ کنند تا برق پرمصرفها کاهش یابد، اگر اینطور نشد مجبوریم قطعی را اعمال کنیم».
موسوی سپس گفت: «حدود 300 تا 400 مگاوات تولید بیش از مصرف پیک خود استان داریم ولی چون شبکه سراسری است و سهمیهای تعیین شده مجبوریم گاهی کاهش مصرف داشته باشیم».
وی تاکید کرد: «هدف این است واحدهای خانگی با کمترین مشکل مواجه شود ولی در جریان برخی تعمیرات و مخاطرات ممکن است قطعی رقم بخورد که مربوط به خاموشیهای مدیریت مصرف نیست».
برق شعب اخذ رای نباید قطع شود
استاندار کرمان نیز در ستاد مدیریت برق استان تاکید کرد که دستگاههای دولتی اولین مراکزی باشند که در برق آن محدودیت ایجاد میکنیم.
علی زینیوند با بیان اینکه در زمستان سال گذشته و در سال جاری تاکنون به دلیل هماهنگیها، کمترین مشکل را در استان داشتهایم، افزود: «از مردم تقاضا داریم نهایت همکاری را حتی با خاموش کردن یک لامپ داشته باشند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «مکانهایی برای تجمع انتخاباتی با رعایت پروتکلها در کرمان و شهرهای بزرگ در نظر گرفته شده و این مکانها در اولویت عدم قطعی برق هستند».
زینیوند افزود: «در روز انتخابات با توجه به اینکه احراز هویت الکترونیکی است، نباید برق شعب اخذ رای قطع شود».
استاندار گفت: «نهایت تلاش باید برای این باشد که هیچ خاموشی به منازل ندهیم و مردم اعتماد کنند که اگر برق خانگی قطع شد، هیچ راهی نداشتیم». / الف
نظر خود را بنویسید