فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به تشکیل 28 فقره پروندهی مفاسد اقتصادی در استان در سال گذشته گفت که 62 نفر از مدیران ارشد، معاونین ادارات کل، کارشناسان و کارکنان دستگاههای مختلف تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند که اتهام این افراد اختلاس، ارتشاء، تضییع اموال دولتی، پولشویی و ... بود.
به گفتهی وی، سال گذشته 14 نفر از کارکنان درون دستگاه قضایی استان کرمان ازجمله پزشکیقانونی سیرجان، ثبت اسناد ماهان و سایر دستگاهها نیز به اتهام مفاسد اقتصادی دستگیر شدند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، یدالله موحد، 31 خردادماه در نشست با روسای خبرگزاریها و مدیران مسئول روزنامههای کرمان به مناسبت هفتهی قوه قضائیه با اشاره به عملکرد این نهاد در سال گذشته، بیان کرد: «546 هزار و 451 پرونده در سال گذشته در محاکم استان مختومه شده و علاوه بر این در شوراهای حل اختلاف استان به 188 هزار پرونده رسیدگی و مختومه شده و سرجمع 734 هزار و 452 فقره پرونده بوده است».
وی با اشاره به اینکه در قبال هر قاضی، هزار و 830 پرونده در دادگستری استان کرمان در سال 99 رسیدگی شده، افزود: «روزانه 25 هزار مراجعهکننده به واحدهای قضایی سراسر استان کرمان داریم که این افراد شامل کارشناس، وکیل، شاهد، بستگان مراجعان و ... هستند».
موحد ادامه داد: «حجم مراجعات به دستگاه قضایی فوقالعاده بالاست و روزانه 600 جلسهی دادرسی در واحدهای قضایی استان کرمان تشکیل میشود».
وی اضافه کرد: «در راستای سند تحول قضایی شاهد اتفاق خوبی در استان کرمان هستیم و آن ارتقاء رضایتمندی مردم است، 67 درصد از کسانی که در نظرسنجی شرکت کردند، از قضات و کارکنان استان اظهار رضایت داشتند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه 317 شورای حل اختلاف در استان فعال است، افزود: «همکاران ما در شوراها در سال گذشته پنجهزار و 295 پرونده را از طریق صلح و سازش مختومه کردند که این عدد 41 درصد از پروندههای قابل صلح و سازش را شامل میشود و دو هزار و 946 پرونده از این تعداد مربوط به شورای حل اختلاف زندانیان بوده و در نتیجه 869 زندانی آزاد شدهاند».
29 نفر در استان کرمان از قصاص رهایی یافتند
وی اظهار کرد: «در 29 فقره پرونده قتل عمد، با مداخله شوراهای حل اختلاف زندان، قصاص ساقط شده و متهم از قصاص رهایی یافته که شوراهای حل اختلاف استان در مصالحهی پروندهها رتبهی چهارم و شورای حل اختلاف زندان رتبهی اول کشور را کسب کردهاند».
موحد در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: «در راستای حفظ حقوق بیتالمال در سال قبل 877 مورد حکم قطعی و لازمالاجرا به نفع دولت صادر و 978 نفر بابت تعرض به اراضی دولتی تحت تعقیب کیفری قرار گرفته و محکومیت حاصل کرده و هزار و 146 هکتار اراضی منابع ملی و شهری به بیتالمال اعاده شده است».
وی ادامه داد: «همچنین در سال قبل 547 میلیارد تومان از مطالبات بانکهای استان کرمان از طریق دستگاه قضایی و واحد اجرای ثبت اسناد وصول شده که نسبت به سال 98 میزان 150 درصد رشد را نشان میدهد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: «اداره کل بازرسی استان کرمان دهها مناقصه و مزایده را که موجب تضییع حقوق بیتالمال میشد، در سال گذشته لغو یا باطل کرد که مبلغ این موارد بیش از 467 میلیارد ریال بوده است».
وی افزود: «همچنین اداره کل بازرسی استان کرمان 140 متهم را به اتهام جرایم اقتصادی به مراجع مختلف در سال گذشته معرفی کرده است».
موحد با بیان اینکه تامین امنیت اقتصادی به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: «در استان کرمان 319 پرونده در دبیرخانهی ستاد استانی اقتصاد مقاومتی تشکیل و سعی کردیم مشکلات بنگاههای تولیدی رفع شود و توفیقات خوبی داشته و از بیکاری بیش از 11 هزار و 400 نفر جلوگیری شده است».
وی در ادامه بیان کرد: «در سال گذشته در چهار مناسبت 460 نفر از زندانیان استان کرمان مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند و در سه ماههی امسال 307 نفر از مزایای عفو رهبری بهرهمند شدند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه 353 نفر از زندانیان نیز از طریق همکاری خیران و ستاد دیه در سال قبل و 45 نفر در سال جاری آزاد شدهاند، گفت: «100 درصد خانواده زندانیان بیبضاعت تحت پوشش انجمنهای حمایت از زندانیان قرار دارند».
وی اظهار کرد: «در سال گذشته سههزار و 715 مورد مجازاتهای جایگزین حبس در استان کرمان استفاده شده و این اقدامات در راستای کاهش جمعیت کیفری استان صورت گرفته است».
دستگیری 62 مدیران، معاون و کارمند ادارت استان کرمان
موحد در ادامه دربارهی پروندههای مفاسد اقتصادی استان کرمان گفت: «در سال گذشته 28 فقره پرونده در زمینهی مفاسد اقتصادی در استان تشکیل و 62 نفر از مدیران ارشد، معاونین ادارات کل، کارشناسان و کارکنان دستگاههای مختلف تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند».
وی با اشاره به اینکه اتهام این افراد اختلاس، ارتشاء، تضییع اموال دولتی، پولشویی و ... بوده، توضیح داد: «برخی از این پروندهها منتهی به صدور حکم شده، بعضا در حال تحقیق و برخی نیز در دادگاه در حال محاکمه، رسیدگی و صدور حکم است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: «در درون دستگاه قضایی استان کرمان نیز 14 نفر از کارکنان دستگاه، سازمانهای وابسته ازجمله پزشکی قانونی سیرجان، ثبت اسناد ماهان و سایر دستگاهها، به اتهام مفاسد اقتصادی دستگیر شدند».
وی با اشاره به اقدامات دستگاه قضائی در زمینه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در زندانهای استان کرمان، گفت: «هفت لایه قرنطینه در دوران کرونا ایجاد کردیم و یکی از اقدامات بسیار موثر در جلوگیری از شیوع بیماری، انجام دادرسیهای الکترونیکی و اعزام و بدرقهی الکترونیکی زندانیان بود و در حال حاضر اعزام و بدرقه حضوریِ زندانی به مراجع قضایی تقریبا صفر است».
موحد اضافه کرد: «11 هزار و 665 مورد جلسهی دادرسی الکترونیکی زندانیان استان کرمان در ایام کرونا برگزار شد».
وی افزود: «در شفافسازی و هوشمندسازی دستگاه قضایی که یکی دیگر از محورهای سند تحول است، بیش از 40 سامانه از قبیل سامانهی ثنا، نوبتدهی الکترونیک، استعلامات قضایی و .. فعال است و در حال حاضر 90 درصد ارتباط دستگاه قضایی با مردم از طریق سامانهی ثنا، انجام میشود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان در پایان اظهار کرد: «بیشترین فراوانی پروندههای جرایم در استان کرمان مربوط به سرقت، ایراد ضرب و جرح عمدی و صدمهی بدنی غیرعمدی و پروندههای مربوط به مواد مخدر و در دعاوی بیشترین فراوانی پروندهها مربوط به مطالبهی وجه، اعسار و دعاوی خانوادگی است». /پ
نظر خود را بنویسید