فردای کرمان – گروه جامعه: کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان گفت: «در برخی موارد ابتلا به کرونا، عوارض درازمدت را شاهد هستیم و در مطالعهای که در کشورهای دیگر انجام شده، ۷۰ درصد موارد مبتلا به کرونای شدید، حداقل بعد از شش ماه یک عارضه ممکن است در وجودشان باقی مانده باشد».
به گفتهی وی، یکی از این موارد،عوارض عصبی است که به شکلهای مختلف بروز میکند و افرادی که این عوارض را دارند باید به یکی از مراکز تخصصی مغز و اعصاب مراجعه کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سعید صحبتی ۲۰ شهریورماه دربارهی وضعیت کرونایی استان کرمان اظهار کرد: «در شرایط بحران موج پنجم کرونا در کشور و استان، روزهای سختی را میگذرانیم و روزی نیست که تعدادی از هماستانیهایمان را به دلیل کرونا از دست ندهیم در حالی که بسیاری از این مرگها به راحتی قابل پیشگیری است».
وی افزود: «اگر باور داشته باشیم و این باور را تبدیل به تغییرات رفتاری در سبک زندگی بکنیم، بسیاری از موارد ابتلا و مرگومیر کرونایی با رعایت دستورالعملهای ساده قابل پیشگیری است و جای افسوس است که به جای حفظ جان عزیزانمان با بیمبالاتی و عادیانگاری، خود را در دام این بیماری مهلک قرار بدهیم».
صحبتی اضافه کرد: «در استان کرمان به دلیل مجاورت با استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان موج پنجم کرونا را زودتر از بقیهی کشور آغاز کردیم و به همین نسبت زودتر از سایر استانها این موج دارد فروکش میکند و خوشخبتانه موارد ابتلای کرونا در استان کرمان در هفتهی قبل ۲۰ درصد کاهش داشت و موارد جدید بستری نیز کاهش قابل توجهی داشت اما این روند شکننده و ناپایدار است و اندکی سهلانگاری باعث میشود نه تنها تمام دستاوردها را از دست بدهیم بلکه موج بعدی کشندهتر قد علم کند».
وی ادامه داد: «هر روز حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر به بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در استان اضافه میشود و این افراد، کسانی هستند که فکر میکردند در یکونیم سال گذشته مبتلا نشده و خود را به نوعی مصون میدانستند و اکنون مبتلا شده و بعضا بدحال هستند و جان خود را از دست میدهند».
کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان اظهار کرد: «کرونای دلتا بسیار خشنتر و بیرحمتر از ویروسهای قبلی و سرعت انتشار آن بسیار بالاست و یک مبتلا، حداقل تا پنج نفر را مبتلا میکند».
وی با تاکید مجدد بر رعایت پروتکلهای بهداشتی افزود: «از زمانی که تختها کاملا پر بود و بیماران برای پیدا کردن تخت خالی مشکل داشتند، مدت زیادی نگذشته و این وضعیت خطرناک مربوط به چند روز قبل است و احتمال دارد این اتفاق دوباره تکرار شود».
صحبتی در ادامه دربارهی عوارض بیماری کرونا در افراد مختلف بیان کرد: «در برخی موارد ابتلا، عوارض درازمدت را شاهد هستیم و در مطالعهای که در کشورهای دیگر انجام شده، ۷۰ درصد موارد مبتلا به کرونای شدید حداقل بعد از شش ماه یک عارضه ممکن است در وجودشان باقی مانده باشد و یکی از آنها، عوارض عصبی است که به شکلهای مختلف خود را بروز میدهد و افرادی که این عوارض را دارند باید به یکی از مراکز تخصصی مغز و اعصاب مراجعه کنند».
وی گفت: «با اقدامات درمانی بسیاری از این عوارض در طول زمان برمیگردد و فرد وضعیت عادی خود را بازیابی میکند ضمن اینکه در بحث عوارض کرونا باید به مصرف خودسرانهی داروها نیز توجه داشته باشیم».
صحبتی دربارهی ابتلای مجدد به کرونا نیز بیان کرد: «ابتلا به کرونا مصونیت چند ماهه میدهد اما درصدی از افراد هستند که مصونیت چند ماهه را هم ندارند و بدنشان آنتیبادی نمیدهد و ابتلای مجدد و چند باره و در افرادی حتی تا پنج مورد ابتلا را از ابتدای اپیدمی داشتهایم». /.پ
نظر خود را بنویسید