فردای کرمان – گروه جامعه: استاد پزشکیاجتماعی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه خوشخبتانه ۴۵ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله در استان کرمان تاکنون واکسن کرونا تزریق کردهاند، گفت که عارضهای که منجر به بستری یا مشکل شدید در دانشآموزان با تزریق واکسن کرونا ایجاد شود، نداشتهایم.
وی همچنین دربارهی علت انتخاب واکسن سینوفارم برای دانشآموزان، توضیح داد که این واکسن حاوی ویروس غیرفعال شده است و اگر ایمنیزایی کمتری دارد، عوارض آن نیز کمتر است و برای همین برای کودکان که در مجامع علمی دنیا با وسواس به آنها نگاه میشود، از این واکسن استفاده میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر نوذر نخعی ۲۰ مهرماه در یک گفتوگوی رسانهای دربارهی روند واکسیناسیون کرونا در استان کرمان، اظهار کرد: «از آغاز واکسیناسیون در استان کرمان تاکنون، ۹۳ درصد افراد بالای ۶۰ سال واکسن کرونا تزریق کردهاند که عدد بسیار خوبی حتی در سطح دنیا است».
وی با اشاره به مقاومتهای روزهای نخست در مقابل واکسیناسیون افزود: «در موج اخیر بیماری کرونا، مردم دیدند کسانی که واکسن زده بودند، کمتر بیمار و یا بدحال شند و برخی اصلا علامتدار هم نشدند و به اثربخشی واکسن پی بردند».
نخعی با بیان اینکه در سنین جوانتر نیز همین مسئله بود و اکنون که واکسیناسیون دانشآموزان آغاز شده این مقاومت دیده میشود، اضافه کرد: «خیلی از کشورها زودتر از ایران تزریق واکسن در این گروه را آغاز کرده و حتی برخی کشورها برای سنین کمتر از ۱۲ سال نیز تزریق واکسن دارند».
این متخصص پزشکی اجتماعی یادآور شد: «والدین نگرانی و حساسیت دوچندان نسبت به فرزندان دارند اما خوشخبتانه ۴۵ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله در استان کرمان تاکنون واکسن کرونا را دریافت کردهاند».
وی با اشاره به اینکه دو فرزند ۱۵ و ۱۳ سالهی بنده واکسن کرونا زدهاند، گفت: «مردم دلواپسی دارند که ممکن است واکسن اثر معکوس داشته باشد؛ بارها سوال میکنند فردی که دیابت و آسم دارد باید واکسن بزند؟ این در حالیست که مجامع علمی میگویند این افراد باید زودتر واکسن بزنند و در بررسیها مشخص شده یکی از سه کانون اصلی و مهم پخش شدن ویروس کرونا، مدارس هستند و حالا قرار است مدارس باز شوند».
نخعی با اشاره به اینکه عارضهای که منجر به بستری یا مشکل شدید در دانشآموزان با تزریق واکسن کرونا ایجاد شود، نداشتهایم، اظهار کرد: «در خیلی از کشورها از سه سالگی واکسیناسیون کرونا آغاز شده و نتایج خوبی داشته و در کشور ما مدارس باز میشود و نباید کاری بکنیم که بعد حسرت بخوریم کاش فرزندمان را واکسن زده بودیم تا کرونا نمیگرفت».
وی ادامه داد: «خیلی از کشورها به این نتیجه رسیدهاند که واکسیناسیون را در برخی گروهها از جمله کسانی که با مردم سر و کار دارند، اجباری کنند و در برخی از کشورهای اروپایی نیز واکسیناسیون دانشآموزان در حال اجباری شدن است اما در کشور ما هنوز اجباری نیست و پیشبینی میکنم با توجه به روند واکسیناسیون در کشور از جمله در سالمندان و ...، در دانشآموزان نیز واکسیناسیون افزایش مییابد و پیشبینی این است هر چه جلوتر برویم اجباری شدن واکسیناسیون را خواهیم داشت».
استاد پزشکیاجتماعی دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارهی علت انتخاب واکسن سینوفارم برای دانشآموزان، توضیح داد: «این واکسن حاوی ویروس غیرفعال شده است و از این جهت خیالمان راحتتر است که اگر ایمنیزایی کمتری دارد، عوارض آن نیز کمتر است و برای همین برای کودکان که در مجامع علمی دنیا با وسواس به آنها نگاه میشود، از این واکسن استفاده میشود و این نکته مهم است که هر دو دُز واکسن باید برای کودکان تزریق شود».
وی افزود: «واکسن کرونا در مقابل جهشهای ویروس حفاظت ایجاد میکند و جهشهای متفاوت، واکسن را بیاثر نمیکند و واکسنهای موجود بر روی جهشهایی که تاکنون رخ داده، موثر بوده است».
نخعی دربارهی دغدغهی والدین برای کودکان کمتر از ۱۲ سال گفت: «هورمون ملاتونین در بدن کودکان پنج تا ۱۲ ساله موجود است و برای همین کودکان مقاومت بیشتری در مقابل کرونا دارند و منحنی احتمال بستری و فرم شدید بیماری در ۱۲ سال به بعد صعودی میشود و هرچه سن بالاتر میرود احتمال شدید شدن بیماری افزایش مییابد و به همین دلیل واکسیناسیون کرونا را در افراد بالای ۱۲ سال ملاک قرار دادهاند».
وی افزود: «هرچه پوشش واکسیناسیون در سنین مختلف جامعه بیشتر بشود، کودکان نیز کمتر درگیر میشوند». /پ
نظر خود را بنویسید