فردایکرمان ـ گروه جامعه: دو روز پس از صدور حکم شعربافتبریزی شهردار کرمان، شورای شهر که او را با شش رای و پشت درهای بسته برگزیده بود، یک نشست خبری با موضوع «شفافیتسازی نحوهی انتخاب شهردار و برنامههای پیشروی شورا» برگزار کرد.
در این جلسه، رئیس شورای شهر با بیان اینکه پس از انتخاب شعرباف، در برابر انتقادات تندی قرار گرفتهاند، تاکید کرد که اگرچه شعرباف با حداقل رای قانونی (شش رای) انتخاب شده است اما، هر 11 عضو شورا اعلام کردهاند که پشت سر او خواهند بود.
کمساری سخنگوی شورا نیز با تشریح فرآیندی که خروجی آن، شهردار شدنِ شعرباف بوده است، گفت: «با اینکه خیلی از افراد بیرون از شورا، ما را منتسب به جریان سیاسی خاصی میدانند اما اگر دستم باز بود تا اسامی برخی دوستانی که در این فرایند با رای اکثریت اعضای شورا به مراحل پایانی هم رسیدند را اعلام کنم، این موضوع صدق میکرد که هیچگونه ملاحظهی سیاسی نداشتیم». وی همچنین دربارهی اینکه چطور آقای شعرباف بدون داشتن شرط سابقهی مدیریتی توانسته حکم شهرداری را بگیرد، توضیح داد که ایشان حتما توانمندی کافی را داشته که توانسته تاییدیه را بگیرد. وی در عینحال تصریح کرد: «قبول دارم شهردار جدید به اندازۀ آقای عالمزاده مرتبط با حوزههای عمرانی نبوده است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در این نشست خبری که پیش از ظهر دوشنبه 27 مهرماه و با حضور نادری، کمساری، تقوی و امینیزاده برگزار شد، رئیس شورای شهر کرمان توضیح داد: «شورای ششم از زمانی که نتیجهی انتخابات مشخص شد و حتی زمانی که رسمیت هم پیدا نکرده بود، با وسواس و احساس مسئولیت برای انتخاب شهردار تلاش کردند و افرادی مورد بررسی قرار گرفتند تا اینکه سرپرست شهرداری و شهردار منتخب برگزیده شدند».
علیرضا نادری افزود: «رسانهها و مردم سوالاتی برایشان مطرح بود که چرا فلانی و با فلان خصوصیت انتخاب شده است. با هر کسی روبهرو میشدیم این سوالات را مطرح میکردند و نقدهایی بود که حق دارند. تندیهایی نیز مطرح میشد. من از دوستانی که نقدهای تند دارند و یا حرفهای نابهجا میزنند، تقدیر میکنم و میگویم این افراد نسبت به افرادی که نظری نمیدهند، ارجحیت دارند».
وی ادامه داد: «اگر مردم عیبها را پیدا کرده و آن را گوشزد کنند و مسئولان، گوش شنوا داشته باشند بسیاری از امور به سامان میرسد».
وی بیان کرد: «برای انتخاب شهردار کرمان، بدون هیچ تعصبی نسبت به جریان خاصی، تلاش کردیم تا بهترین افراد را انتخاب کنیم تا فردا که مسئولیتی نداشتیم و از شورای شهر بیرون رفتیم، پشت سر سفیدی داشته باشیم و شرمنده رفتارهای خودمان نباشیم و نه اینکه بگویند چه خوب شد که رفتند».
رئیس شورای شهر کرمان تاکید کرد: «وقتی جامعه بیدار باشد و خطا را به ما گوشزد کند، یقینا ما به مسیر درستی برمیگردیم و درستتر عمل میکنیم».
در شورا کسی در مقابل شهردار جدید نیست
نادری در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به انتقاداتی دربارهی رای پایین شعرباف گفت: «این رایها به معنی شش رای در برابر پنج رای نبوده و مخالف و موافق نیست. همه آقای پوراسماعیلی را قبول داریم و اگر شهردار شده بودند، بنده پشت سر ایشان هم بودم. رای در مقابل رای نیست و کسی در مقابل شهردار نیست».
وی اضافه کرد: «آقایان پوراسماعیلی و شعرباف هر دو نفر، حمایت 11 عضو شورای شهر را دارند».
رئیس شورا در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که بیشترین انتقاداتی که از انتخاب شعرباف در این مدت به شورا شده است، مربوط به چه مواردی بودی است؟ توضیح داد: «مثلا یکی از دوستان ناشناس زنگ زدند که چرا شهردار بومی انتخاب نکردید؟ گفتم وضعیت 30 سال پیش شهرهای بندرعباس و زاهدان و یزد و کرمان و شرایط کنونی این شهرها را میبینید؟ گفت که جواب سوالم را گرفتم. یا منتقد دیگری جلوی استانداری ایستاده بود و خود را معرفی کرد که شما با این انتخاب آیا به شهر خدمت کردید یا خیانت؟ من این توضیحات را دادم و گفتم که آقای شعرباف را انتخاب کردیم چون میخواهیم شهر تکان بخورد. اگر قرار بود کرمان تغییر کند تاکنون تغییر کرده بود. برای اینکه رشد کنیم، الزاما اینطور نیست با منِ کرمانی رشد کند».
وی بیان کرد: «عمدتا انتقاد این بود که چرا شهردار بومی انتخاب نکردید؟».
نادری در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس که آیا شهرهایی که نام بردید از جمله بندرعباس و زاهدان را در وضعیت بهتری از کرمان میبینید؟ پاسخ داد: «بندرعباس و زاهدان از لحاظ تحول شهری از کرمان وضعیت بهتری دارند».
تشریح فرآیند انتخاب شعربافتبریزی
در ادامه، محمدرضا کمساری، سخنگوی شورای شهر کرمان به تشریح فرآیند انتخاب شهردار پرداخت.
وی گفت: «نخستین کاری که میتوانستیم انجام دهیم این بود که از ابتدا به صورت شفاف ارتباط با مردم برقرار و عملکرد خود را اعلام کنیم. از این رو، برای انتخاب شهردار، ابتدا فراخوانی را منتشر کردیم تا مردم گزینههای مدنظر خود را اعلام کنند. این روش، کار ما را سخت میکرد زیرا انتظارات بالا رفته و امکان قضاوتها بیشتر میشد. با این وجود و برای افزایش مشارکت مردم، این روش را پیش بردیم».
وی سپس، با اشاره به معرفی 126 نفر برای شهرداری کرمان و انتخاب شعربافتبریزی از بین این افراد گفت: «اصراری بود که اسامی 126 نفر منتشر شود ولی برخی از این افراد تمایل نداشتند نامشان مطرح شود و کسانی بودند که حتی خودشان اطلاع نداشتند ولی از سوی افراد دیگری معرفی شده بودند و چنانچه حذف میشدند، میخواستیم آبروی آنان حفظ شود و این برداشت نباشد که فرد، مشکلی دارد. بنابراین از طرح اسامی خوددادی کردیم».
کمساری افزود: «تقریبا حدود 100 نفر ـ ساعت دربارهی انتخاب شهردار کرمان جلسه داشتیم و بهصورت کارشناسی و دور از مسائل سیاسی رزومهی افراد را بررسی کردیم».
وی اظهار کرد: «با اینکه خیلی از افراد بیرون از شورا، ما را منتسب به جریان سیاسی خاصی میدانند اما اگر دستم باز بود اسامی برخی دوستانی که در این فرایند با رای اکثریت اعضای شورا به مراحل پایانی هم رسیدند را اعلام کنم، این موضوع صدق میکرد که هیچگونه ملاحظهی سیاسی نداشتیم».
عضو شورای شهر کرمان با بیان اینکه شاخصهایی از جمله پایندی به ولایت فقیه و جمهوری اسلامی جزو اصول ما بود ولی اینکه اصولگرا و اصلاحطلب باشد مدنظر نبود، ادامه داد: «اینکه فرد متخصص و کارآمد و دارای برنامه باشد برای شورا مهمتر از وابستگیهای سیاسی افراد بود».
وی سپس اظهار کرد: «پس از بررسی رزومهی 126 نفر و انصراف برخی از آنان، به 44 نفر و در مرحلهی بعد به 22 نفر رسیدیم. جالب است بدانید که در هر مرحلهای که جلو میرفتیم کاندیداها رای اکثریت را میگرفتند. در جریان بررسی افراد، علاوه بر بخشنامهها و شاخصهایی که قانون تعیین کرده است، چند آیتم را شورای شهر بهعنوان مواردی که انتظار داشت شهردار آن را دارا باشد مدنظر قرار داد و به همهی آن، امتیازی تعلق میگرفت که بر مواردی از جمله بومی بودن، تحصیلات، داشتن سابقه کار، تحولگرا بودن، شناخت شهرداری، امکان حضور در کرمان، صداقت، توان مدیریتی، دارای برنامه بودن، فسادستیز بودن و درک گفتمان انقلابی تاکید داشتیم و مهم بود که شهردار کرمان بهعنوان شهردار جهانشهر مقاومت آیا درک و برداشت درستی از گفتمان انقلاب دارد یا خیر؟ جهادی بودن، مشورتپذیر بودن و نگاه مردمپایه داشتن نیز از دیگر موارد مدنظر شورای شهر بود».
وی افزود: «بر اساس این موارد به صورت تحقیقات میدانی، سوابق مدیریتی و عملکرد افراد را بررسی کردیم چرا که میخواستیم خود را مدیون این افراد نکنیم که در نهایت به شش نفر رسیدیم».
وی اضافه کرد: «آقایان قاریقرآن، سالاری، جناب سرهنگ بهروز، شعرباف، امینی اصفهانی و پوراسماعیلی، گزینههای پایانی ما بودند که با بررسیهای انجام شده به مرحلهی مصاحبه با شورا رسیدند».
کمساری گفت: «برای اینکه مردم در جریان کار قرار گیرند و حتی قضاوت کنند و نظر بدهند، جلسهی بررسی شش گزینهی پایانی را به صورت لایو برگزار کردیم. در این مرحله، ناصر بهروز بنا به محدودیتهایی که داشت، انصراف داد؛ مهندس موسوی و دکتر ایرانمنش از اعضای شورا، چون منتخب مردم بودند، بهتر دیدند در شورا حضور داشته باشند و شهردار از بین دیگر دوستان انتخاب شود، بنابراین، انصراف دادند».
وی توضیح داد: «در بین پنج گزینهی نهایی، آقای قاریقرآن که مدیرکل راه و شهرسازی اصفهان بودند به دلیل کرونا، اجازهی خروج از آن استان را پیدا نکردند و به صورت ویدئوکنفرانس با ایشان ارتباط گرفتیم. بعد از ارائهی برنامهها، باز هم امتیازبندی صورت گرفت ولی با امتیازی نزدیک به هم، سه گزینه برای بررسی نهایی باقی ماند: دکتر امینیاصفهانی، دکتر شعرباف و مهندس پوراسماعیلی که سرپرست شهرداری بودند».
وی با بیان اینکه حضور شهردار در کرمان برای شورا موضوع مهمی بود، افزود: «آقای امینیاصفهانی چون مادر همسرشان خانوادهی محترم شهدا بودند و نیاز به رسیدگی داشتند امکان حضور در کرمان نداشتند و تقاضا داشتند به صورت دو هفته یکبار به اصفهان بروند و در واقع، طی دو هفته، سه تا چهار روز کرمان نباشند ولی برای شورا مهم بود که حضور دائم و تمام وقت داشته باشند و بنابراین، انصراف دادند».
وی با اشاره به حضور پوراسماعیلی و شعرباف در مرحلهی پایانی رایگیری برای انتخاب شهردار ادامه داد: «افتخار شورای شهر کرمان است که گزینههایی را برای شهرداری بررسی کرد که کسانی از جمله آقای قاریقرآن بهعنوان شهردار منطقه 12 تهران انتخاب شدند و خودشان قبول نکردند، دکتر سالاری شهردار یکی از مناطق تهران انتخاب شدند و امینیاصفهانی شهردار اهواز شدند و اینها نشان میدهد که شورای شهر کاری بدون برنامه نداشت و گزینههایی کیفی و با برنامه و توانمند را برگزید.».
وی بیان کرد: «آقای مهندس پوراسماعیلی هم پیشنهادات خیلی زیادی از شهرهای بزرگ استان کرمان داشتند ولی ترجیح دادند در کرمان بمانند و در کنار شعرباف به مردم خدمت کنند».
کمساری گفت: «شورا حتی فیلم مصاحبهی پنج گزینهی نهایی را به حدود 20 نفر از افراد نخبه دانشگاهی و متخصص در حوزههای مدیریت و امور شهری و افراد تاثیرگذار قرار داد و خواستیم مشورت و نظرات کارشناسی خود را به ما بدهند که در نهایت، به دو نفر رسیدیم. رایگیری صورت گرفت و با در نظر گرفتن تمام جوانب کار و با رای شش به پنج، دکتر شعرباف شهردار کرمان شدند».
شهردار از پیش تعیینشده نبود
وی سپس اظهار کرد: «به یک مسئلهی دیگر که باعث افتخار برای شوراست میپردازم. در شروع کار، خیلیها برداشت این را داشتند که شورا از یک جریان سیاسی خاص و همسو آمده و شهردار هم از قبل انتخاب شده است ولی همین اتفاق در رایگیری و تفاوتی که در نگاهها بود و ساعتها وقت برای دو گزینه گذاشتیم نشان داد شورا با هیچکس نبسته است و هیچکس شهردار از پیشتعریف شدهی کرمان نیست و شورا براساس معیارها و ملاحظاتی رای میدهد».
وی گفت: «در اولین جلسه بعد از انتخاب آقای شعرباف و ارسال مصوبهی شورا برای فرمانداری نیز، همهی اعضای شورا اعلام کردند که تمامقد در کنار شهردار منتخب هستیم تا بتواند به بهترین شکل ممکن خدمتگزار مردم کرمان باشد».
میخواستیم شرایط شهر برای شهردار طبیعی نباشد
کمساری در ادامه، دربارهی انتقاداتی که به انتخاب شعرباف بود اظهار کرد: «انتقادی بود که چرا شهردار بومی انتخاب نشده است و حرف ما این است که شکل فعلی شهر برای افراد بومی عادی شده ولی حداقل داشتهی فرد غیربومی این است که وضعیت کرمان طبیعی نشده است».
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که در جریان فراخوان برای انتخاب شهردار، چند نفر از مردم کرمان آقای شعرباف را معرفی کردهاند؟ اظهار کرد: «برای انتخاب گزینههای فراخوان گفتیم که از تکرارپذیری افراد مانع شوید. اگر اسمی اولین بار مطرح میشد وارد لیست میشد و به تکرار آن کاری نداشتیم همچنین، اصلا هم نمیخواستیم بدانیم چه کسی معرفیاش کرده است؟ هیچیک از اعضای شورا هم نمیدانند چه کسانی، کاندیداها را معرفی کردهاند؟».
نادری رئیس شورا نیز در پاسخ به این پرسش گفت: «مهم نیست چند نفر در فراخوان شرکت کردند. هرکس علاقهمند بوده، شرکت کرده است. ما حتی به نخبگان هم زنگ زدیم و گفتیم اگر کسانی را مدنظر دارید، معرفی کنید. هیچ محدودیتی هم از لحاظ زمانی قائل نشدیم».
شعرباف توانمندی کافی را دارد
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، سخنگوی شورای شهر کرمان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چگونه آقای شعرباف بدون سابقهی مدیریتی برای شهرداری کرمان تایید شده است؟ اظهار کرد: «ما از قانون جلوتر نیستیم. وقتی ایشان تایید را گرفته یعنی توانمندی کافی را برای شهرداری دارند ضمن اینکه در قانون نیامده که شهردار باید حتما از مجموعهی شهرداری باشد».
کمساری اضافه کرد: «ایشان معاون دانشگاه امام رضا (ع) بودهاند. دو نگاه وجود دارد: شهردار بهعنوان مدیریت شهری باید مرتبط با تخصصهای شهر باشد. اما نگاه ما این نیست که شهردار باید صرفا مدیر عملیاتی باشد. بلکه باید کسی باشد که نگاه استراتژیک داشته و مجموعه را مدیریت کند. همهی این مسائل در کنار هم دیده و ایشان انتخاب شدند».
وی با بیان اینکه برای آیندهی کرمان فقط نیاز به ساختوساز و پل نداریم، ادامه داد: «یکی از مباحثی که برای راحتی مردم باید حتما دنبال کنیم، هوشمندسازی است و ایشان دکترای هوش مصنوعی دارند. ایشان همچنین، سابقهی مدیریت شرکت ثامن را دارند که متولی ساماندهی بافت فرسوده اطراف حرم است و امور حساسی را دنبال کرده است».
وی در عین حال تصریح کرد: «قبول دارم که ایشان به اندازهی آقای عالمزاده مرتبط با فضای عمرانی نبوده است».
کارشکنان در برابر انتخاب شورا خاضع باشند
امینیزاده، عضو دیگر شورای شهر کرمان نیز در این نشست، در بخشی از سخنان خود گفت: «از کسانی که با رای شورا به آقای شعربافتبریزی همراهی کردند و تلاش کردند کار به نتیجه برسد قدردانی میکنم. از کسانی کارشکنی کردند هم میخواهیم در برابر نظر نمایندگان مردم خاضع باشند و اجازه دهند اولین شورای شهر بعد از گام دوم اتقلاب برای خدمت به مردم اقدام کند».
وی با بیان اینکه به واسطهی قدرتی که از مردم به عاریت گرفتهایم برای خدمت لحظهای تعلل نخواهیم کرد، اظهار کرد: «کسی میگفت که ای کاش شیوه علمی و منحصر به فرد و ویژهای که شورا برای انتخاب شهردار در پیش گرفت برای انتخاب دیگر مسئولان نیز استفاده میشد».
امینیزاده افزود: «دو استاندار دولت روحانی نیز جزو گزینههای ما برای شهرداری بودند که بهصورت جدی هم با آنان مذاکره کردیم و یا نخواستند و یا نشد که بمانند. همچنین، شهرداران کلانشهرهای مختلف کشور نیز در لیست ما بودند که به دلایلی قبول نکردند». / الف
عکس: ایرنا کرمان
نظر خود را بنویسید