فردای کرمان – گروه اقتصاد: در روزهای گذشته اخباری مبنی بر احتمال افزایش قیمت بنزین به لیتری ۱۴ هزار تومان شنیده شده و در فضای مجازی این طور بیان شد که قرار است قیمت بنزین سال آینده به ۱۴ هزار تومان رسیده و درآمد حاصل از آن صرف افزایش یارانهی نقدی مردم شود. احتمالا این همان طرح پیشنهادی است که قبل از انتخابات و به شکل بستههای مختلف در محل اتاق بازرگانی تهران رونمایی شده بود.
اما سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران خبر افزایش قیمت بنزین به ۱۴ هزار تومان را تکذیب کرد و گفت: «خبری از گرانی قیمت بنزین نیست و هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، فاطمه کاهی ۲۹ مهرماه دربارهی احتمال حذف یارانهی بنزین در بودجهی ۱۴۰۱ و واقعیسازی قیمتها، اظهار کرد: «هرگونه تصمیمگیری در این زمینه برعهدهی دولت بوده و مجلس هم تصویب آن را بر عهده دارد. شرکت پخش تنها مجری مصوبههای دولت است».
بیستونهم شهریورماه امسال، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفته بود که بنایی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی یعنی بنزین و گازوئیل در بودجه سال آینده وجود ندارد.
رحیم زارع در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسات کمیسیون برنامه و بودجه با سازمان برنامه و بودجه دربارهی بودجهی ۱۴۰۰ اظهار کرده بود در جلسات برگزار شده پیشنهاداتی به دولت دربارهی نرخ ارز و یارانههای پنهان و آشکار و اصلاح ساختار بودجه داده شده است اما اینکه در نهایت چه تصمیمی گرفته خواهد شد بر عهدهی دولت است که تا ۱۵ آذرماه موعد ارائهی لایحهی بودجهی سال آینده به مجلس مشخص میشود.
وی ادامه داد: «در مورد افزایش قیمت بنزین در سال آینده صحبتی نشده است بنزین و حاملهای انرژی وزن بالایی در سبد مصرفی خانوار دارند چون اساسا اقتصاد ما به دلار و بنزین ربط داشته و افزایش قیمت بنزین اثر تورمی بالایی خواهد داشت».
وی همچنین گفته بود: «بر این اساس در مورد تعیین تکلیف یارانههای پنهان و آشکار از سوی مسئولان و نمایندگان مجلس گفته شده که این موضوع به مولفهها و عوامل زیادی مربوط است که باید زیرساختهای آن فراهم شود همچنین موضوع یارانه نقدی هم مطرح بوده که باید از راههایی چون نظرخواهی از مردم وضعیت آن را مشخص کرد. ظاهرا بنایی برای گران شدن حاملهای انرژی یعنی بنزین و گازوئیل در سال آینده وجود ندارد و احتمال زیاد افزایش قیمت در سال ۱۴۰۱ منتفی است مگر اینکه یارانههای پنهان یعنی مبلغی بالغ بر هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف شود، موضوعی که تعیین تکلیف آن هم منوط به بهبود وضعیت معیشت مردم و سپس نظرخواهی و اقناعسازی مردم است و مولفهها و فاکتورهای زیادی برای اجرای آن وجود دارد». /پ
نظر خود را بنویسید