فردای کرمان – گروه جامعه: وزیر بهداشت با بیان اینکه در دو ماه اخیر به بیش از ۷۵ میلیون نفر واکسن تزریق شده است، گفت: «تاکنون تولید واکسن داخلی به ۱۴ میلیون دُز رسیده است و چون فرصت تامین شدن ۱۶۰ میلیون دُز واکسن را در داخل ایران نداریم لذا باید به واردات واکسن ادامه دهیم زیرا تمرکز اصلی ما نجات تکتک هموطنان از مرگ آنها بر اثر کرونا است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، بهرام عیناللهی اول آبانماه، در برنامهی نگاه یک شبکه اول سیما، بیان کرد: «هماکنون تعداد هموطنان واکسنزده در کشور به حدود ۸۰ میلیون نفر رسیده است».
وی با اشاره به وضعیت شکنندهی مقابله با کرونا با وجود تزریق واکسن افزود: «هرچند که در شرایط مناسبی این بیماری به کنترل در آمده، اما ما باید برای مقابله با موج ششم این بیماری منحوس آماده باشیم».
وزیر بهداشت گفت: «کرونا بیماری بسیار پیچیدهای است و به دلیل تغییرات مداوم باید همواره آمادهی هر شرایطی باشیم و تنها راه تامین ایمنی مردم تزریق واکسن کرونا است و در این راستا فقط واردات واکسن به تنهایی کافی نیست و تزریق واکسن نیز باید بهسرعت در کشور اجرا شود».
وی با بیان اینکه نجات حتی یک نفر از کرونا برای ما بسیار مهم و فوت هر یک از عزیزان برای ما بسیار دردناک است، تاکید کرد: «همهی مردم ایران برادر، خواهر، پدر و مادر ما هستند، لذا انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی مهمترین وظیفهی ما است تا مردم و هموطنان ما به ایمنی کامل برسند».
عیناللهی یادآور شد: «با این حال شرایط فعلی کاملاً شکننده است و باید برای ورود موج ششم به کشور آماده باشیم مردم هم باید علاوه بر توجه به مسئلهی واکسیناسیون همچنان بر رعایت تمام شیوهنامههای بهداشتی توجه جدی داشته باشند».
وی گفت: «تاکنون ۷۶ درصد مردم یک دُز و ۴۰ درصد مردم دُز کامل واکسن را تزریق کردهاند و از سایر هموطنانی که تاکنون واکسن را دریافت نکردهاند تقاضا داریم که حتماً برای انجام واکسن اقدام کنند، زیرا سلامتی آنها برای ما بسیار ارزشمند است».
وزیر بهداشت بیان کرد: «طبق بررسیهای انجام شده اکثر افرادی که تاکنون بر اثر کرونا فوت کردند از بین افرادی هستند که واکسن را دریافت نکردهاند، خوشبختانه سال گذشته کادر درمان واکسینه شدند که تا قبل از واکسیناسیون ۲۰۴ نفر از کادر درمان به شهادت رسیدند در حالی که امسال به تعداد انگشتان دست هم شهید سلامت نداشتیم و تصمیم داریم برای ارتقا ایمنی کادر درمان کشور دُز سوم را تزریق کنیم و ممکن است سالمندانی که مدت زمان زیادی از دریافت واکسن آنها گذشته به این گروه سنی نیز تزریق شود».
وی افزود: «باید توجه داشت ایمنی ناشی از واکسیناسیون پس از گذشته دو ماه در بدن افراد به وجود میآید و بلافاصله پس از دریافت یک دُز واکسن نمیتوانیم ادعا کنیم که فردی ایمنی کامل را به دست آورده است، پس فوتهایی که پس از تزریق واکسن کرونا رخ میدهد ارتباطی با دریافت واکسن ندارد».
عیناللهی اظهار کرد: «برای تایید یک واکسن سه مرحله باید طی شود و چیزی که سلامت واکسن را تایید میکند مرحلهی دوم است، مرحلهی سوم کارآزمایی نیز اثرگذاری واکسن را بررسی میکند و تمام واکسنهای موجود تاکنون مرحلهی دوم کارآزمایی را سپری کردهاند تا مجوز تزریق واکسن صادر شود».
وی با اشاره به تولید واکسن در داخل کشور گفت: «تاکنون تولید واکسن داخلی به ۱۴ میلیون دوز رسیده است و چون فرصت تامین شدن ۱۶۰ میلیون دوز واکسن را در داخل ایران نداریم لذا باید به واردات واکسن ادامه دهیم زیرا که تمرکز اصلی ما نجات تکتک هموطنان از مرگ آنها بر اثر کرونا است».
عیناللهی افزود: «از ابتدای شروع کرونا ما به صورت مداوم با محدودیتها مواجه شدیم و قصد داریم با انجام واکسیناسیون محدودیتها را حذف کنیم. خروج و ورود به کشور باید حتماً با واکسیناسیون کنترل و بررسی شود و امروز تاکید ما بر داشتن کارت واکسیناسیون است».
وی تاکید کرد: «عادیانگاری در شرایط فعلی بسیار خطرناک است، زیرا هنوز به هدف نهایی مواجهه با کرونا نرسیدهایم و تنها ۴۰ درصد افراد دُز کامل واکسن را دریافت کردهاند، بنابراین باید تا رسیدن به هدف اصلی صبوری و مداومت بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی ادامه دهیم».
عیناللهی گفت: «نظر ما در مورد بازگشایی مدارس این است که آموزش و پرورش تنها در صورت تزریق بالای ۷۰ درصد دُز کامل واکسن به دانشآموزان میتواند تصمیمی برای بازگشایی مدارس داشته باشد که این هدف تا اواخر آبان عملی خواهد شد همچنین باید توجه داشت که میزان مرگ و میر در کودکان بسیار کم است، اما خطر ناقل بودن کودکان و در نتیجهی مبتلا کردن خانوادههایشان را نیز باید مد نظر داشت».
وی در مورد واکسن برکت نیز گفت: «این واکسن یکی از موفقترین واکسنهای دنیا با کمترین عوارض ممکن است، اما متاسفانه به دلیل راهاندازی تنها یک خط تولید، میزان کافی از این واکسن در دسترس ما نیست؛ بسیاری از مطالعات انجام شده حاکی از ایمنی بسیار بالای واکسن برکت است و امیدواریم فارغ از مسائل سیاسی واکسن برکت به یک واکسن بینالمللی تبدیل شود». /پ
نظر خود را بنویسید