فردای کرمان – گروه اقتصاد: سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، ایجاد اشتغال در چهار شهرستان شرقی بم، نرماشیر، فهرج و ریگان را از متوسط استان بالاتر دانست و گفت که شهرستان بم از وضعیت مطلوبتری برخوردار است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اعتبارات تبصرهی ۱۸ شاکلهی اصلی اعتبارات حوزهی اشتغال هستند از جذب نشدن این اعتبارات در برخی شهرستانهای استان خبر داد و گفت که برخی فرمانداران و دستگاههای مربوطه حتی لیست متقاضیان تسهیلات اشتغال را هم ارسال نکردهاند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، حسین مهرابی ۲۳ آبانماه در شانزدهمین جلسهی گروه کاری اشتغال و کارآفرینی ویژهی شهرستانهای شرقی استان کرمان بیان کرد: «شهرستانهای استان کرمان به هفت دسته تقسیم شدهاند که منطقهی چهار، شامل چهار شهرستان شرقی بم، نرماشیر، فهرج و ریگان است که ایجاد اشتغال در چهار شهرستان شرقی استان کرمان از متوسط استان هم بالاتر است».
وی افزود: «در بحث ایجاد اشتغال از بین شهرستانهای شرقی استان کرمان، شهرستان بم از وضعیت مطلوبتری برخوردار است که انتظار میرود بهعنوان مادر این چهار شهرستان، جلسات و همافزایی بیشتری برگزار کنند تا اثر مثبتی در استان کرمان در بحث اشتغالزایی ایجاد شود».
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان ادامه داد: «یکی از مسایل مهم حوزهی اقتصاد، ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان است که در اقتصاد استان در اینباره هدفگذاری شده و مقرر گردید ۴۳ هزار اشتغال در دستگاهها و ۱۲ هزار اشتغال هم از طریق مجمع نمایندگان و بانک رسالت ایجاد شود».
وی خاطرنشان کرد: «اگر بخواهیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم و تنها آمار و اعداد ارائه ندهیم لازمهی آن ایجاد اشتغال بر مبنای مزیتهای موجود است».
مهرابی گفت: «استراتژی کلی ما دربارهی اعتبارات و سرمایهگذاری که زیربنای ایجاد اشتغال هستند، توزیع سالانهی منابع یارانهدار در اقتصاد برای ایجاد اشتغال در قالبهای مختلف تبصرهی ۱۸ و ۱۶ و اشتغال روستایی و رونق تولید است».
وی افزود: «اگر منابع یارانهدار ما به سمتوسویی که مزیت داریم هدایت نشوند در آینده یکسری بیکار طلبکار خواهیم داشت».
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان اظهار کرد: «در حوزهی اشتغال چهار موضوع پنجره واحد، مرکز خدمات سرمایهگذاری، بحث رفع موانع و گروه کاری اشتغال اجزا و پلههای پیوستهی یک حرکت اقتصادی به شمار میروند و با یکدیگر مرتبط هستند».
وی افزود: «در بحث اشتغال ابتدا در پنجره واحد مجوز صادر شده سپس سرمایهگذاری و مشکلات موجود رفع شده در نهایت واحد تولیدی اشتغال ایجاد میشود که تمام حلقههای پیشین و پسین اشتغال باید در نظر گرفته شوند زیرا جداسازی آنها در بحث اشتغال کمککننده است ».
مهرابی تاکید کرد: «اصل اشتغال در چند دستگاه صمت، جهاد کشاورزی، کمیته امداد، بهزیستی، میراث فرهنگی و بسیج سازندگی متمرکز شده است که از ۳۰ دستگاه متولی ایجاد اشتغال، ۹۰ درصد بار به روی دوش این چند دستگاه قرار دارد».
وی ادامه داد: «اعتبارات تبصرهی ۱۸ شاکلهی اصلی اعتبارات به شمار میروند و طبق قانون کشور هر استانی که زودتر این اعتبارات را جذب کند میتواند از اعتبارات سایر استانهای دیگر که جذب نکردهاند نیز استفاده کند».
مهرابی ضمن گلایه از عملکرد برخی شهرستانهای استان برای اقدام نکردن در جذب اعتبارات تبصرهی ۱۸ گفت: «اگر شهرستانی قصد جذب این اعتبارات را ندارد سهمیهاش را در اختیار شهرستانهای دیگر قرار دهد».
وی توضیح داد: «در استان کرمان نمیخواهد الگویی را دنبال کنید فقط کافی است ببینید مسئولان شهرستانهای سیرجان، رفسنجان و بردسیر چه عملکردی دارند و چگونه از این اعتبارات استفاده میکنند، در صورتی که برخی فرمانداران و دستگاههای مربوطهی شهرستانهای اطراف حتی لیست متقاضیان این تسهیلات را ارسال نمیکنند».
وی بیان کرد: «در پنجره واحد پاسخ استعلامات از ۳۳ روز به ۱۶ روز رسیده است و هر دستگاهی بالای ۱۵ روز استعلام جواب را ندهد به منزلهی جواب مثبت درنظر گرفته میشود».
وی تاکید کرد: «باید در بحث سرمایهگذاری و اشتغال، فضای شفافی بهوجود آوریم و از درز اعتبارات یارانهدار دوری کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید