فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به برگزاری بیستوهفتمین جشنواره ملی شعر رضوی در استان کرمان، هدف از برگزاری این جشنواره را گسترش سبک و سیرهی فرهنگ رضوی دانست و تاکید که لازم است اشعار زیبا و فاخر حوزهی شعر رضوی توسط مداحان، وعاظ، سخنرانان، رسانهها، صدا و سیما و فعالان فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد تا با نشر و انتشار اشعار در سطح جامعه، نیت جشنواره که جلب توجه آحاد مردم به فرهنگ منور رضوی است، محقق شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابطعمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان محمدرضا علیزاده در سومین نشست تخصصی هیات اندیشهورز بیستوهفتمین جشنواره ملی شعر رضوی استان کرمان که با حضور معاون فرهنگی و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، دبیر تخصصی و روسای انجمنهای ادبی کرمان برگزار شد، با اشاره به سابقهی برگزاری این جشنواره بیان کرد: «جشنواره ملی شعر رضوی از سال ۱۳۷۳ و به همت جمعی از مدیران و شاعران و فعالان عرصهی شعر کرمان پایهگذاری شد و طی این سالها، جشنواره شاهد فراز و فرودهای متعددی بوده اما برگزاری متوالی و منسجم آن باعث شده که این جشنواره به نام کرمان پیوند بخورد».
وی ادامه داد: «خوشحالیم که جشنواره آیینی و امام رضایی برای ترویج و گسترش مکتب و سبک زندگی رضوی پس از گذشت بیش از ربعقرن همچنان با حضور و همراهی شاعران و فعالان عرصهی شعر در استان کرمان و سراسر کشور به فعالیت خود ادامه میدهد».
علیزاده اضافه کرد: «ما این را از عنایت ویژهی امام رضا (ع) میدانیم که بهرغم همهی تلاطمهایی که در این ۲۶ دوره ایجاد شده باز هم جشنواره شعر رضوی در کرمان ماند و امسال هم با قدرت و توان مضاعف، دورهی دیگری از آن را برگزار خواهیم کرد».
وی یادآور شد: «افتخار ما کرمانیها است که چنین جشنوارهی آیینی - مذهبی با این موضوع بااهمیت در حوزهی شعر در شهر کرمان برگزار میشود. این جشنواره یکی از رویدادهای مهم در حوزهی شعر آیینی و اصولاً حوزهی شعر کشور است».
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به برگزاری نشست تخصصی هیات اندیشهی این جشنواره گفت: «چنین جلسات اتاق فکری در دورهی گذشته نیز تشکیل شد و امسال هم در حال برگزاری اتاق فکر جشنواره هستیم. البته در سالهای گذشته وقفهای در برپایی این جلسات و هماندیشیها ایجاد شده بود. معتقدیم لازم است این جلسات قبل و بعد از جشنوارهها برگزار شود زیرا بر این باوریم که نقد منصفانه و نقد درست باعث میشود نقاط ضعف و نقاط قوت هر جشنواره شناسایی شود و سال بعد و دورهی بعد بر اساس آنها نقشهی راه و برگزاری جشنواره از سوی دستاندرکاران و ستاد اجرایی جشنواره تهیه و آمادهسازی شود».
وی ادامه داد: «جشنوارههایی که بهصورت سالیانه و پیوسته برگزار میشوند یکی از آفتهای آنها تکرار و روزمرگی است، بیتردید پس از چندین دوره برگزاری، باعث ملال و عدم نتیجهی مناسب میشود. طی سالهای گذشته انتقادها را درخصوص این جشنواره شنیدیم و تلاش کردیم که بر اساس انتقادات درست و هدفمند اصلاحاتی در ساختار، شکل و نحوهی برگزاری جشنواره ایجاد کنیم».
علیزاده افزود: «به نظر می رسد حضور و همراهی و مشارکت پیشکسوتان حوزهی شعر استان و کشور یکی از نقاط محوری برگزاری این جشنواره است و باید با ایجاد تدابیری هر سال این همراهی و حضور را در جشنواره داشته باشیم».
وی اظهار کرد: «هدف ما گسترش سبک و سیرهی فرهنگ رضوی است، این هدف با بسترسازی جشنواره شعر رضوی تسهیل شده اما لازم است محصول این جشنواره که اشعار بسیار زیبا و فاخری در حوزهی شعر رضوی است از سوی مداحان، وعاظ، سخنرانان، رسانهها، صدا و سیما و فعالان فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد تا با نشر و انتشار اشعار قابل توجه این جشنواره در سطح جامعه، نیت جشنواره که جلب توجه آحاد مردم به فرهنگ منور رضوی است، محقق شود ».
در این مراسم، حامد حسینخانی دبیر تخصصی جشنواره نیز گزارشی از روند برپایی جشنواره در دورهی گذشته ارائه کرد و همچنین به نحوهی برپایی جشنواره، داوریها، ارسال فراخوان و سایر موارد مرتبط با جشنواره بیست و هفتم پرداخت .
نظر خود را بنویسید