فردایکرمان ـ گروه جامعه: روز پنجشنبه، خبر مصیبتبارِ جان باختن دو جوان 26 و 27 ساله در اثر واژگونی خودرو در جادهی آرامستان جدید شهر کرمان، شهروندان کرمانی را متاثر کرد.
این قبرستان که کمتر از پنج ماه است به بهرهبرداری رسیده، مشکلات اساسی دارد که برخی اعضای شورای شهر دربارهی آن بسیار هشدار دادهاند. حتی یک ماه قبل، در صحن علنی شورا تصمیم گرفته شد که پروندهی مشکلات آرامستان به شورای تامین شهرستان برود تا مگر برای آن کاری بشود اما از آنجا که تذکر و هشدار و جلسهی صرف، مشکلات را حل نمیکند، جادهی ناایمن آرامستان، مرگ دلخراش دو جوان را رقم زد و خانوادههایشان را داغدار کرد.
پس از این حادثه، شهردار کرمان که طی مدت حضور خود، بهجای گفتوگو با خبرنگاران و پاسخگویی به رسانهها، تکگویی را در پیش گرفته، دربارهی مشکلات آرامستان کرمان، یک سلسله استوری در صفحهی شخصیاش در پلتفرم اینستاگرام منتشر کرده که در ادامه میخوانید. به گفتهی شعربافتبریزی، آرامستان جدید برای تکمیل شدن، به این اقدامات نیاز دارد: «تامین امنیت مسیر، تامین برق مسیر و مکان آرامستان، لزوم مقابله با سیلابها در مسیر آرامستان، تجهیزات زیرساختی از جمله غسالخانه، واحدهای تجاری و اماکن رفاهی همراهان، لاین دوم جادهی آرامستان و اصلاح شیبهای تند مسیر و جداسازی فیزیکی محدودهی آرامستان از پادگان ارتش».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی با اشاره به این مشکلات زیرساختی نوشت: «با وجود تمام مضیقهای که شهرداری در حوزهی مالی با آن روبهروست، در یک ماه گذشته، بالغ بر 700 میلیون تومان علائم احتیاطی و تابلوهای خطر برای مسیر آرامستان نصب شده که متاسفانه اغلب آنها در یک بازهی زمانی کمتر از دو هفته به سرقت رفته!! و اثری از آنها روی زمین نیست. تامین امنیت مسیر این جاده، یک اولویت حیاتی است».
وی در ادامه گفت: «قرارداد غسالخانه بسته و کار ساخت آن شروع شده است. اگر مسئله امنیت را با کمک شورای تامین بتوانیم حل کنیم، مسئلهای برای اصلاح چند نقطهی حادثهخیز مسیر و نصب علائم خطر با منابع داخلی شهرداری نداریم».
شعربافتبریزی افزود: «در مورد تامین برق مسیر و مکان آرامستان نیز، پیمانکاران را شناسایی و آماده اخذ قرارداد هستیم. سازمان عمران هم موظف شده است که فعلا در حد بسیار مقدماتی فعالیتهایی برای مقابله با ورود آب به محوطهی آرامستان در زمان بارش باران انجام دهد».
شهردار کرمان با بیان اینکه هرکاری که در حد مقدورات ما باشد، برای اصلاح اشکالات متعدد آرامستان انجام میدهیم، ادامه داد: «اگرچه در بخش زیادی از این مسیر، نیازمند حمایتهای سایر نهادهای متولی امر هستیم».
شعربافتبریزی توضیح داد: «برمبنای برآوردهای کارشناسی به نرخ امروز برای احداث لاین دوم مسیر، حداقل 45 میلیارد تومان، برای تامین مسیر و محل آرامستان قریب 15 میلیارد تومان، برای ساخت غسالخانه و تاسیسات اساسی حداقل 20 میلیارد تومان و برای مقابله با سیلاب و احداث سیلبند قریب 20 میلیارد تومان تامین اعتبار استاتی مورد نیاز است».
وی اضافه کرد: « این محاسبات اولیه بدین معناست که آرامستان جدید به جز مسئلهی حیاتی تامین امنیت، حداقل به 100 میلیارد تومان اعتبار عمرانی نیاز دارد». / الف
نظر خود را بنویسید