فردای کرمان – گروه اطلاعرسانی: مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمان با اشاره به آغاز طرح راهداری زمستانی در استان از 15 آذر تا 15 فروردین سال بعد، گفت: «در استان كرمان 25 گردنهی برفگیر وجود دارد كه حدود 400 كیلومتر از جادههای استان را تحت تاثیر ریزش برف قرار میدهند و در حال حاضر 41 راهدارخانه مركزی و جادهای و سیار با تعداد 286 دستگاه راهداری و 400 نفر نیروی راهدار تجهیز شدهاند و مقدار 500 تن نمک و 15 هزار تن شن هم در گردنهها و انبارهای شن و نمک منتقل شدهاند و آمادهی خدماترسانی به رانندگان و مسافرین در فصل سرما و زمستان هستند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمان، سیدعلی حاجسیدعلیخانی 22 آذرماه در نشست خبری به مناسبت 26 آذرماه سالروز ملی حملونقل و رانندگان و یكم دیماه روز راهدار، با اشاره به فعالیت این سازمان در دو حوزهی راهداری (نگهداری و مرمت راهها) و حمل و نقل (بهرهبرداری از راهها برای حمل بار و مسافر)، بیان کرد :«در استان كرمان از سال گذشته تاكنون حدود 37 میلیون تن بار از مبدا استان كرمان حمل شده است كه از نظر تناژ بار در جایگاه سوم كشور قرار میگیریم».
وی افزود: «عمدهی بارهای استان كرمان مواد معدنی، سیمان، فرآوردههای نفتی و محصولات كشاورزی هستند».
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمان ادامه داد: «در استان كرمان حدود 13 هزار دستگاه كامیون با عمر متوسط حدود 14 سال در حال فعالیت هستند و حدود 18 هزار راننده حرفهای نیز در حوزهی حملونقل كالا اشتغال دارند».
وی یادآور شد: «در زمینهی حمل مسافر در استان كرمان هفت پایانهی مسافری وجود دارد كه از سال گذشته تاكنون 2/5 میلیون مسافر از مبدا استان كرمان جابهجا شدهاند كه از حیث تعداد، استان پنجم كشور محسوب میشویم».
حاجسیدعلیخانی گفت: «تعداد سههزار و 800 خودروی حمل مسافر شامل اتوبوس، مینیبوس و سواری كرایه بین شهری با حدود 5 هزار راننده در این بخش مشغول به كار هستند و بیشترین تعداد سواری كرایه در كشور بعد از مازندران با حدود دو هزار و 200 دستگاه در استان كرمان وجود دارد».
وی با اشاره به وجود 13 هزار و 700 كیلومتر راه آسفالته در استان کرمان، خاطرنشان کرد: «عملیات راهداری در سه بخش ایمنسازی محورها، نگهداری رویههای آسفالتی و نگهداری ابنیه فنی انجام میشود که در حوزهی ایمنسازی طی یكسال گذشته شش هزار كیلومتر خطكشی، اجرای 3 كیلومتر بلوک جداكننده یا نیوجرسی، نصب 8 هزار و 500 عدد تابلو نگهداری، 120 كیلومتر روشنایی جادهای و ایمنسازی 12 تقاطع و مهمتر از همه اصلاح 89 نقطهی پرحادثه انجام شد».
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمان با بیان اینکه در زمینهی نگهداری رویههای آسفالتی طی یكسال گذشته استان كرمان بیشترین عملكرد را داشته و جایگاه اول كشور را به خودش اختصاص داده است، گفت: «اجرای 305 كیلومتر روكش آسفالت، 530 هزارمتر درزگیری، 190 هزار مترمربع لكهگیری، 207 كیلومتر روكش حفاظتی و یكهزارو 18 كیلومتر فوگسیل از اهم اقدامات در این بخش است».
وی افزود: «در بخش ابنیهی فنی نیز طی یكسال گذشته تعداد 60 دستگاه پل ترمیم شده و حدود 800 كیلومتر شانهسازی و اصلاح شیب شیروانی به همراه 13 هزار كیلومتر تیغزنی راههای روستایی انجام شده است».
حاجسیدعلیخانی با بیان اینکه براساس بررسیهای كارشناسی، حدود 57 درصد از تصادفات در جادههای استان كرمان ناشی از واژگونی است كه علت آن هم خستگی و خوابآلودگی است، خاطرنشان کرد: «مجتمعهای خدماتی رفاهی نقش مهمی در ایمنی محورها و كاهش تصادفات جادهای دارند در حال حاضر 47 مجتمع خدماتی – رفاهی تحت نظارت اداره كل در حال بهرهبرداری است و 22 مجتمع دیگر هم در حال ساخت است».
وی ادامه داد: «از سال گذشته احداث راههای روستایی به ما واگذار شده است، در حال حاضر در حوزهی راه روستایی 125 پروژه احداثی به طول حدود 720 كیلومتر و اعتبار 630 میلیارد تومان در حال اجرا است كه با تكمیل آنها حدود 4 هزار و 800 خانوار از نعمت راه برخوردار میشوند».
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمان یادآور شد: «تاكنون 30 كیلومتر از راههای روستایی روكش آسفالت شدهاند و زیرسازی 28 كیلومتر نیز به اتمام رسیده و آسفالت شده و به بهرهبرداری رسیدهاند».
وی با اشاره به نصب 149 سامانهی ثبت تخلف در سطح جادههای شمال استان، گفت: «با حوزهی جنوب استان جمعا 176 دوربین در جادههای استان نصب شده كه جزو سه استان اول كشور قرار میگیریم».
حاجسیدعلیخانی خاطرنشان کرد :«102 دستگاه ترددشمار در جادههای استان نصب است كه نقش مهمی در اعمال محدودیتهای كرونایی داشتند و اطلاعات تعداد خودروهای عبوری را در اختیار ما قرار میدهند، 14 دستگاه سامانهی پیام متغیر هم در جادههای استان نصب هستند كه بیشترین تعداد در كشور است».
وی با اشاره به نصب 27 دوربین نظارت تصویری در سطح جادههای استان، افزود: «این دوربینها به صورت 24 ساعته از محورهای مهم و گردنههای استان فیلمبرداری میكنند و به مركز مدیریت راهها ارسال میکنند». /پ
نظر خود را بنویسید