فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مجموع بیش از 95 درصد از درآمدهای مالیاتی استان متعلق به بنگاههای بزرگ اقتصادی است، گفت: «سهم مالیات اصناف در استان کرمان بیش از 3 و نیم تا 4 درصد نیست که آن را هم کاهش دادیم».
پورابراهیمی توضیح داد: «سال 1401 سهم مالیات بر عملکرد بنگاههای اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ 5 واحد درصد کاهش پیدا کرد و نرخ 25 درصد مالیات به 20 درصد در لایحه آمده است».
وی همچنین با بیان اینکه قرار است افزایش اختیارات استانها برای تصمیمات اقتصادی در حوزهی ماموریتهای استانی خودشان به آنها داده شود، ادامه داد: «یکی از اتفاقات که در لایحهی بودجهی 1401 دیده شده، این است که قرار است به استانداران افزایش اختیارات داده شود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی 25 آذرماه در شصتونهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به ارائهی لایحهی بودجه به مجلس توسط رئیسجمهور، بیان کرد: «فوریت دو شوری شدن لایحهی بودجه را در مجلس تصویب کردیم تا قبل از اعلام وصول و رفتن به کمیسیون تلفیق، با اصلاح آییننامهای، به شیوهای عمل شود تا قبل از رفتن بودجه به کمیسیون تلفیق، صحن علنی نظر بدهد تا در صورتی که گزارش کمیسیون تلفیق رای نیاورد، لایحه به دولت برگشت داده شود تا اصلاحات انجام شود».
وی یادآور شد: «اتفاقات مهمی در اصلاح ساختار بودجه رقم خورده که اگرچه حداقلی است اما قابل تقدیر است، یکی از این اقدامات که برای استان مهم است، این است که لایحهی بودجه امسال تغییراتی دارد پیدا میکند که بخشهای آن با رویکرد استانی به نفع استانهایی مانند کرمان است».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اضافه کرد: «درخواست دارم کارگروهی با محوریت سازمان برنامه تشکیل شود تا آنچه در لایحهی بودجه میتوانیم احکامی همراستا با احکام جدید دولت در موضوعات اقتصادی مد نظر قرار دهیم روی آن کار کنیم و به عنوان پیشنهادات در کمیسیون تلفیق و اقتصاد و حتی صحن علنی مطرح کنیم تا این پیشنهادات متمرکز بخش دولتی و خصوصی را جلو ببریم».
وی همچنین با بیان اینکه قرار است افزایش اختیارات استانها برای تصمیمات اقتصادی در حوزهی ماموریتهای استانی خودشان به آنها داده شود، ادامه داد: «یکی از اتفاقات که در لایحهی بودجهی 1401 دیده شده، این است که قرار است به استانداران افزایش اختیارات داده شود تا در حوزهی تصمیماتشان مثل شورای برنامهریزی موجود عمل نکنند که اصلا استاندار امکان تغییرات و تصمیمات را نداشته باشد».
پورابراهمی همچنین از تشکیل صندوقهای توسعهی استانی خبر داد و گفت: «به این صندوقها که مدل صندوق توسعه ملی است هم از ظرفیت منابع ملی و هم استانی برای توسعهی سرمایهگذاری اعتبار تخصیص مییابد».
وی ادامه داد: «ما در استانی هستیم که حجم منابع ما به دلیل وجود شرکتهای بزرگ قتصادی قابل توجه است».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «بحث بازگشت منابع ناشی از درآمدهای استانی است که در سالهای اخیر سهم درآمدهای مالیاتی ما نسبت به بودجهی مصوب همواره بیشتر بوده، این مازاد درآمد به دلایل مختلف، مشوق استان نشده و افزایش نیافته، تاکید ما این بود و خوشبختانه دولت نیز این را مصوب کرد که این مازاد درآمد اتفاق بیفتد».
وی با بیان اینکه مازاد درآمد به این معنی نیست که در استان اجحافی میشود، اظهار کرد :«مجموع بیش از 95 درصد از درآمدهای مالیاتی ما متعلق به بنگاههای بزرگ اقتصادی است که در چند شرکت قرار میگیرند و سهم مالیات اصناف در استان کرمان بیش از 3 و نیم تا 4 درصد نیست و آن را هم کاهش دادیم».
پورابراهیمی توضیح داد: «سال 1401 سهم مالیات بر عملکرد بنگاههای اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ 5 واحد درصد کاهش پیدا کرد و نرخ 25 درصد مالیات به 20 درصد در لایحه آمده است».
وی با بیان اینکه استان در مسیر توسعه قرار گرفته؛ درخواست داد تا کمیته و کارگروهی مرکب از بخش خصوصی، فعالان اقتصادی و مجلس، تشکیل شود تا پیشنهادات نمایندگان بخش خصوصی و بخش دولتی برای افزایش ظرفیت استانی در بودجهی سال 1401 عملیاتی شود. /پ
نظر خود را بنویسید