فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه شایعترین سرطان در زنان، سرطان پستان و در مردان سرطان پروستات است، گفت: «مهمترین علل بروز سرطان، افزایش سن جمعیت و نسبت جمعیت سالمند نسبت به جمعیت جوان است که در کشور ما و دیگر کشورها در حال رخ دادن است. در دو دهه آینده بر اساس پیشبینیها بروز سرطان در ایران بیشتر از متوسط جهانی خواهد شد».
قنبری مطلق افزود: «به غیر از افزایش سن میتوانیم به تغییر شیوه زندگی و کمتحرکی نیز اشاره کنیم. تقریبا ۶۰ درصد جمعیت کشور کمتحرک هستند، همچنین چاقی یکی دیگر از عوامل است که در آن مورد هم ۶۰ درصد جمعیت دچار اضافه وزن هستند، کمی مصرف میوه و سبزیجات نیز از دیگر عوامل است و بیش از ۸۰ درصد جمعیت ۵ وعده میوه و سبزیجات به میزان مطلوب را مصرف نمیکنند و همچنین میتوان به مصرف سیگار و الکل به عنوان دیگر علل بروز سرطانها اشاره کرد که باعث افزایش بروز این بیماریها میشوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، علی قنبریمطلق دربارهی راهکارهای پیشگیری از سرطان توضیح داد: «اصلاح الگوی تغذیه، افزایش فعالیت بدنی و مصرف غذاهای سالمتر از جمله راههای پیشگیری از بروز سرطان است. موضوع دیگری که اهمیت دارد تشخیص زودهنگام سرطان است که به ویژه برای سرطان پستان، دهانه رحم و روده بزرگ بسیار مهم است و میتوان برنامهریزی کرد و با تشخیص زودهنگام باعث کاهش بروز این گونه سرطانها شد».
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دربارهی هزینهی سرطان برای بیماران نیز گفت: «هرچه میزان بروز سرطان بالاتر باشد و هرچه دیرتر شناسایی شود، از لحاظ مالی هزینه بیشتری را به بیماران تحمیل میکند. اما به طور کلی میتوان گفت بیماری سرطان در صدر بیماریهای پرهزینه قرار میگیرد. سرطان دومین دلیل مرگ در ایران و جهان است، اما به لحاظ اقتصادی اولین مشکل اقتصادی در نظام سلامت بوده و هزینههای زیادی را به نظام سلامت تحمیل میکند. مهمترین دلیل آن هم این است که سرطان دیر تشخیص داده میشود. بنابراین این بیماری هر چه زودتر تشخیص داده شود، میزان تحمیل هزینههای اقتصادی آن هم کاهش پیدا میکند. راهبردهای ما نیز بیشتر مبتنی بر پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری است».
وی افزود: «به طور کلی عللی که سرطان هم در ایران و هم در جهان دیر تشخیص داده میشود اول عدم آگاهی مردم راجع به علائم و نشانههای سرطان و راههای پیشگیری از آن، دوم عدم آشنایی ارائه دهندگان خدمت در سطوح شبکه بهداشت درباره علائم و نشانههای سرطان و سوم عدم وجود یک برنامه نظاممند برای تشخیص زودهنگام این بیماری است. در ایران برروی این زمینهها کار میشود تا آگاهی مردم راجع به علائم و نشانه های سرطان افزایش پیدا کند». / الف
نظر خود را بنویسید