گروه اقتصاد - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: «رمز ماندگاری بنگاههای اقتصادی در شرایط فعلی ایجاد توان رقابتپذیری است و برای رسیدن به این توان باید راه میانبر نوآوری فناورانه را انتخاب کنیم و کمک کنیم این نهضت شکل بگیرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، دوشنبه 30 مهرماه، در اولین همایش توسعه رقابت پذیری کسب و کار استان کرمان اظهار کرد: «توسعهی رقابتپذیری در شرایط فعلی مهمترین عامل موفقیت بنگاهها است و اگر بنگاهی این توان را نداشته باشد حذف میشود».
وی افزود: «رقابتپذیری به معنای این است که بنگاه اقتصادی توان تولید کالا و خدماتی را داشته باشد که بتواند در عرصهی بینالمللی آن را ارائه دهد و باعث رفاه مردم جمعه شود».
رییس اتاق بازرگانی کرمان با بیان اینکه آیا بنگاههای اقتصادی ما رقابتپذیر هستند؟ آیا تنوع و تعدد محصولات صادراتی را در سطح بینالملل داشتهایم و آیا بنگاههای ما توانستهاند باعث افزایش رفاه مردم شوند، اظهار کرد: «اگر این اتفاق رخ نداده، پس بنگاههای ما توان رقابتپذیری ندارند».
وی خاطرنشان کرد: «براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران در شاخص رقابتپذیری اقتصادی در بین 140 کشور، رتبهی 89 را کسب کرده که نسبت به سال گذشته نیز یک رتبه افت داشتیم».
طبیبزاده یادآور شد: «در حوزهی بازار نیروی کار نیز که یکی از رکنهای اندازهگیری شاخص رقابتپذیری است، ایران جایگاه 136 را کسب کرده است».
وی با اشاره به شرایط سخت فعلی برای فعالیت بنگاههای اقتصادی اظهار کرد: «به جز عوامل بیرونی مانند رشد فناوری و انتظارات مشتری، شرایط خاص کشور و وجود مشکلاتی مانند نامناسب بودن فضای کسب و کار، تصمیمات خلقالساعه، هزینههای تامین مالی و ... نیز سبب شده کار برای فعالیت بنگاهها سخت شود».
رییس اتاق بازرگانی کرمان یکی از رسالتهای اتاق را پایش و بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: «با جدیت این موضوع را دنبال میکنیم و از همهی ظرفیتهای قانونی استفاده میکنیم تا بنگاههای اقتصادی استان دغدغهای جز عوامل درونسازمانی خود نداشته باشند».
وی تاکید کرد: «رمز ماندگاری بنگاههای اقتصادی در شرایط فعلی ایجاد توان رقابتپذیری است و برای رسیدن به این توان باید راه میانبر نوآوری فناورانه را انتخاب کنیم و کمک کنیم این نهضت شکل بگیرد».
طبیبزاده افزود: «نبود فناوری، بهرهوری، تکنولوژی جدید و عدم توان رقابتپذیری باعث شده اقتصاد استان کرمان علیرغم تمام برخورداریها و ظرفیتها از متوسط کشور پایینتر باشد».
وی با اشاره به شکلگیری مرکز توسعه رقابتپذیری کسب و کار استان کرمان خاطرنشان کرد: «تلاش میکنیم با کمک متخصصین به زودی سند توسعهی رقابتپذیری کلان فعالیتهای اقتصادی استان را تدوین کنیم».
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: «عواملی که سبب شده اقتصاد کرمان بهرهور نباشد شناسایی شده و در سازمانهای متعدد در حال پیگیری است تا شرایط لازم را فراهم کنیم».
برگزاری اولین مسابقه اقتصادی استان کرمان
دبیر کمیتهی علمی جشنوارهی ملی بهرهوری نیز در این مراسم گفت: «در حال حاضر مرکز توسعه رقابتپذیری کسب و کار در استانهای لرستان، اردبیل، کرمان و کرمانشاه راهاندازی شده است».
احسان جنتیفرد اظهار کرد: «مرکز توسعه رقابتپذیری کسب و کار با هدف افزایش سطح رقابتپذیری سازمانها و بنگاههای اقتصادی و همچنین توسعهی مفهوم رقابتپذیری در کشور تاسیس شده است».
وی از انتشار کتاب رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی صنعت داروسازی خبر داد و افزود: «تلاش داریم در سالهای آینده این کتاب را برای سایر بنگاهها منتشر کنیم تا وضعیت رقابتپذیری هر بنگاه و صنعت مشخص شود».
جنتیفرد از برگزاری اولین مسابقه اقتصادی استان کرمان خبر داد و گفت: «اولین مسابقهی بهرهوری استان کرمان 22 آذر ماه جاری برگزار میشود و طی آن از شرکتهایی که در بهرهوری موفق بودهاند تقدیر میشود».
نظر خود را بنویسید