فردای کرمان – گروه جامعه: نخستین همایش بینالمللی باستانشناسی و تاریخ حوزهی فرهنگی هلیلرود با حضور نماینده مردم شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، هیات رئیسه دانشگاه جیرفت و جمعی از اساتید، پژوهشگران و باستانشناسان داخلی و خارجی بهصورت مجازی در جیرفت آغاز بهکار کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، رئیس دانشگاه جیرفت در ابتدای این همایش گفت: «جیرفت قدیم بسیار وسیعتر از جیرفت فعلی بوده و تمام منطقهی جنوب کرمان را تا خلیجفارس در برمیگرفته لذا این منطقه از ظرفیتهای خدادادی بینظیری برخوردار بوده و این مهم باعث شده مورد توجه دنیا قرار گیرد».
حسین شکفته با بیان اینکه باید به دنبال ثبت جهانی تپههای باستانی کنارصندل باشیم، افزود: «با برگزاری این همایش و حضور باستانشناسان و تاثیرگذاران در این حوزه به دنبال ثبت جهانی تپههای باستانی کنارصندل بودیم که متاسفانه با شیوع ویروس کرونا این همایش بهصورت مجازی برگزار شد و امیدواریم با حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بتوانیم این مهم را به سرانجام برسانیم».
وی با اشاره به حفاظت از آثار و اشیا تمدن جیرفت بیان کرد: «متاسفانه آنگونه که باید از آثار، محوطههای باستانی و اشیا تاریخی تمدن جیرفت حفاظت نمیشود و این مهم باید در دستور کار مسئولان این امر قرار گیرد».
رئیس دانشگاه جیرفت اضافه کرد: «باید به هویت تمدن جیرفت و حوزهی فرهنگی آن بالید و کمکاری در این حوزه قابل قبول نیست زیرا شواهد به دست آمده از جیرفت نشاندهندهی فرهنگ غنی ایران در گذشته است».
وی با اشاره به مناطق طبیعی و گردشگری در جنوب استان کرمان گفت: «در کنار حوزهی باستانی میتوان گردشگری را بهصورت جدی دنبال کرد و این مهم باید با نگاه توسعهای به منطقه دنبال شود».
دبیر علمی همایش نخستین همایش بینالمللی باستانشناسی و تاریخ حوزهی فرهنگی هلیلرود نیز گفت: «شروع فعالیت دانشگاه جیرفت به عنوان دانشگاهی جامع از یک دهه پیش، پنجرهی تازهای به روی فعالیت علمی در حوزهی جیرفتشناسی گشود و این امر به رشد کمی و کیفی پژوهشها در حوزهی علم، فرهنگ، تاریخ، باستانشناسی و مردمشناسی در حوزهی هلیلرود انجامید».
صحتمنش افزود: «قبل از تأسیس دانشگاه جیرفت سه همایش در حوزهی باستانشناسی جیرفت، ذیل «حوزهی فرهنگی هلیلرود» برگزار شد که جهت معرفی و شناساندن این تمدن ملی و بینالمللی به منطقه جیرفت بسیار موثر واقع شد که از مهمترین فعالیتهای دانشگاه جیرفت، برگزاری چندین همایش در سطح ملی و بینالمللی است که نه تنها زمینه را برای تبادل افکار و اندیشههای صاحبنظران حوزهی تاریخ و باستانشناسی در منطقه فراهم نمود، بلکه موجب تحرک و پویایی مجموعهی دانشگاه و رشد و اعتلای علم و فرهنگ منطقه نیز شد».
وی اظهار کرد: «اولین همایش بینالمللی باستانشناسی و تاریخ حوزهی فرهنگی هلیلرود از اوایل سال جاری کلید خورد و پس از تصویب در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کسب مجوز بینالمللی شروع به دریافت مقاله کرد».
صحتمنش ادامه داد: «بیش از ۱۰۷ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که از این تعداد حدود ۷۰ مقاله پذیرش شد که ۳۰ مقاله از این تعداد برای سخنرانی در همایش انتخاب شده است».
وی از چاپ مقالات این همایش خبر داد و بیان کرد: «بعد از همایش مجموعه مقالات این همایش به چاپ خواهد رسید و در دسترس پژوهشگران قرار خواهد گرفت». /پ
نظر خود را بنویسید