فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه بیابانزدایی شرق استان کرمان شامل شهرستانهای ریگان، فهرج، نرماشیر و بم در اولویت برنامههاست، گفت: «در این راستا، طرح جامع مقابله با فرسایش بادی در این مناطق در سال ۹۵ تهیه شده و در چهار سال گذشته؛ فعالیتهای متعددی از جمله انجام حدود هشت هزار هکتار عملیات مالچپاشی، ۲۵ هزار هکتار مدیریت روانآب، پنج هزار کیلومتر تله رسوبی و حدود پنج هزار هکتار نهال کاری انجام شده است».
مهدی رجبیزاده افزود: «براساس طرح، اعتباری معادل ۵۳۶ میلیارد تومان برای یک دوره پنج ساله پیشبینی شد. هرچند که تاکنون حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده اما به دلیل افزایش هزینهها، طرح اکنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته و برای تکمیل آن حداقل به اعتباری معادل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی 29 بهمنماه با بیان اینکه حدود ۳۲ میلیون هکتار عرصهی بیابانی در کشور وجود دارد، ادامه داد: «۲۰ درصد از این مقدار حدود ۶.۳ هکتار از عرصههای بیابانی کشور در شمال استان کرمان واقع شده است».
وی توضیح داد: «حدود ۴.۵ میلیون هکتار از مجموع بیابانهای استان کرمان عرصههای حساس به فرسایش بادی هستند که فقر پوشش گیاهی در این مناطق به حدی است که با اندک وزش باد ذرات خاک در قالب گرد و خاک و یا طوفانهای شن به حرکت در میآیند».
وی اظهار کرد: «۲۸ کانون بحرانی حساس به فرسایش بادی در ۱۳ شهرستان این استان وجود دارد که مساحتی حدود ۱.۲ میلیون هکتار را در بر میگیرد».
رجبیزاده با بیان اینکه تمرکز فعالیتهای منابع طبیعی شمال استان کرمان بر مهار کانونهای بحرانی حساس به فرسایش بادی است، افزود: «اجرای عملیاتها در راستای بیابانزدایی نقش مهمی در استمرار تولید و عدم مهاجرت افراد از مناطق بیابانی به سایر مناطق ایفا میکند».
وی گفت: «بر اساس آمارها از ۱۶ شهرستان شمال استان کرمان ۱۳ شهرستان یا بیابانی هستند یا در معرض بیابانی شدن قرار دارند». / الف
نظر خود را بنویسید