فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون عمرانی استاندار کرمان در ستاد بحران استان با موضوع فرونشست اعلام کرد: «روستاهایی که از لحاظ فرونشست مشکل حاد دارند، با همکاری بنیاد مسکن و زمینشناسی، مرکز تحقیقات، راه و شهرسازی و فرمانداران بهطور دقیق شناسایی شده و اگر لازم است خانهها در برخی از این مناطق جابهجا شود».
سیدمصطفی آیتالهی موسوی تاکید کرد: «برخی از این روستاها که در جریان سیلاب، شکافهای فرونشستی آن آشکار شده، باید به فوریت جابهجا شوند و برخی از منازل هم ممکن است به مقاومسازی نیاز داشته باشند که نیاز است این اقدامات هرچه سریعتر برای رفع نگرانی مردم صورت گیرد».
وی همچنین، با بیان اینکه فرونشست در استان مسئلهای بسیار جدی است، بر انجام راهکارهای پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: «برای اینکه بدانیم وضعیت فرونشست استان چگونه است، همچنین، برای برنامهریزی بهتر نیاز به مطالعاتی جامع داریم».
وی اظهار کرد: «اطلس فرونشست کل استان باید تهیه شود و اینطور هم نباشد که جزوهای 500 صفحهای ارائه شود که ندانیم از آن چه استفادهای باید بشود؟».
وی افزود: «اطلس فرونشست استان در فاز کوتاهمدت که نقاط بحرانی است و بعد فاز بلندمدت تهیه شود و در جریان آن گفته شود که راهکارهای پیشگیری چیست؟».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی هفتم اسفندماه در ستاد بحران استان و پس از گزارشاتی که دربارهی فرونشست در استان ارائه شد، اظهار کرد: «اطلاعرسانی به مردم دربارهی فرونشست خوب است به این دلیل که وقتی قصد ساختوساز دارند، اگر بخواهیم برای اجرای آییننامهها سختگیری کنیم، مورد موافقت کارفرما قرار نمیگیرد و آن را کاری عبث میدانند. به همین دلیل، بسیاری از مسائل مهندسی در حوزه فرونشست باید به مردم اطلاع داده شود تا برای اجرای آییننامهها مقاومت نکنند».
موسوی سپس گفت: «برای اینکه بدانیم وضعیت فرونشست در استان چگونه است، همچنین، برای برنامهریزی بهتر نیاز به مطالعات جامع در استان داریم. مطالعاتی که دستگاهها بتوانند از آن استفادهی مناسب داشته باشند و اگر منطقهای در محدودهی فرونشست است ساختوساز در آن انجام نشود».
وی افزود: «شاید بگویید هزینه برای این مطالعات گسترده نداریم اما خطر فرونشست کمتر از زلزله نیست و ناگهان ممکن است منطقهای دچار فرونشست شود و لازم است هزینهای در این حوزه داشته باشیم و اگر امکان تامین هزینه از سوی راه و شهرسازی وجود ندارد، به ما اعلام شود تا از هر طریقی که شده، آن را تامین کنیم».
معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه راه و شهرسازی تا یک هفتهی آینده برنامهی کامل با برآورد مالی در این خصوص را ارائه کند، اظهار کرد: «نمیخواهیم معطل بمانیم که طبق قانون اعتباری اختصاص یابد یا دستگاهها برنامه بدهند. کار در استان باید پیش برود و اگر در حین اقدام، از سوی کشور چیزی ابلاغ شد، آن را نیز مدنظر خواهیم داشت».
موسوی با بیان اینکه فرونشست موضوعی بسیار جدی است، گفت: «شاید همین زیر پای ما دو روز دیگر پایین برود؛ نمیتوانیم معطل کشور بمانیم و باید در استان کار را پیش ببریم و مشکل فقط تامین مالی است که همزمان که راه و شهرسازی برنامه را تدوین میکند، سازمان مدیریت هم بررسی میکند تا از چه محلی برای نقاط بحرانی اعتبار را تامین کنیم، از صنعت هم در این زمینه میتوانیم کمک بگیریم».
وی با تاکید مجدد بر اینکه اطلس فرونشست کل استان باید تهیه شود، ادامه داد: «این اطلس نباید جزوهای 500 صفحهای باشد که ندانیم از آن چه استفادهای بکنیم. این برنامهی جامع در دو فاز کوتاهمدت برای تعیین نقاط بحرانی و بعد در فاز بلندمدت تهیه شود و بگویید راهکار چیست؟ و براساس مطالعات دستورالعملها و نکات اجرایی، سهم همهی دستگاهها نیز معلوم شود».
وی همچنین از راه و شهرسازی خواست تا برای تعریف چارت و استقرار مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی و تقویت آن نیز پیشنهادات را ارائه کند.
موسوی در بخش دیگری از این نشست گفت: «در روستاها مناطقی که دچارترک هستند؛ در اولویت برنامهها باشد و بنیاد مسکن و راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات و فرمانداران، دربارهی خانههایی که مشکل حاد دارد، اگر قرار است تخریب و یا جابهجا شود، اقدام کنند تا نگرانی مردم رفع شود». / الف
نظر خود را بنویسید