فردای کرمان – گروه اقتصاد: وزیر نیرو با بیان اینکه تغییر تعرفههای آب در جلسهی اخیر هیات دولت مصوب شده است، گفت: «تعرفههای جدید از سال آینده اجرایی خواهند شد».
به گفتهی علیاکبر محرابیان، براساس این مصوبه، تعرفهی آب برای مشترکانی که بیش از الگوهای تعیینشده مصرف کنند، افزایش خواهد یافت اما مشترکانی که براساس رعایت الگوها مصرف داشته باشند، مشمول هیچ افزایشی نخواهند شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی 21 اسفندماه در حاشیهی بازدید از فعالیت سامانه ارتباط مردمی ۱۲۱، رصدخانه (اداره پیگیری) و مرکز کنترل امور دیسپاچینگ و راهبری شبکهی توزیع نیروی برق تهران بزرگ بیان کرد: «از ابتدای فروردینماه ۱۴۰۱ آییننامه تعرفههای جدید آب اجرایی میشود، همچنین در مجموع برای کاهش مشکلات برقی تابستان ۱۴۰۱ یکصد برنامه عملیاتی در دستور کار قرار گرفته است».
وزیر نیرو در خصوص آییننامه تعرفههای جدید مصرف آب گفت: «بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰ آیین نامه تعرفهگذاری جدید آب تقدیم هیات دولت شد و این آییننامهی جدید در جلسهی قبلی هیات دولت به تصویب رسید».
وی در خصوص زمان اجرای آییننامهی تعرفههای جدید آب گفت: «از ابتدای فروردینماه ۱۴۰۱ این آییننامه اجرایی میشود».
محرابیان با بیان اینکه زمستان امسال پس از چند سال پیاپی، اولین زمستانی بود که خاموشی در آن اعمال نشد، اظهار کرد: «با تلاش و مدیریتی که در سطوح مختلف صنعت برق صورت گرفت و با همکاری دیگر دستگاهها از جمله وزارت نفت، شاهد این موفقیت بودیم».
وی افزود: «از زمانی که دولت مردمی شروع به کار کرد، در پیک تابستان ۱۴۰۰ با خاموشیهای گستردهای مواجه بودیم و علت اصلی آن هم عدم سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید برق و فاصلهی جدی بین تقاضای مصرف و تولید برق در کشور بود».
وزیر نیرو با بیان اینکه از روزهای ابتدایی فعالیت دولت، برنامههای وسیعی برای حل این مشکلات در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت، گفت: «برنامههای وزارت نیرو در دو محور خلاصه میشود؛ اول، توسعه ظرفیتهای تولید است که در این زمینه برنامهریزی کردیم برای پیک تابستان ۱۴۰۱، حداقل ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق وارد مدار بهرهبرداری شود که بخشی از این ظرفیت تا امروز وارد مدار شده و بقیه نیز تا تابستان ۱۴۰۱ وارد مدار خواهد شد».
وی با بیان اینکه این افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی یک رکورد تاریخی در صنعت برق است، گفت: «در سالهای گذشته رکورد راهاندازی و بهرهبرداری از ظرفیتهای جدید نیروگاهی به میزان ۴۰۰۰ مگاوات را شاهد بودهایم».
محرابیان محور دوم مدیریت برق در سال ۱۴۰۱ را استفاده از ظرفیتهای موجود در صنعت برق کشور برای مدیریت تقاضا دانست و افزود: «یکی از ابزارهای مهم ما، نصب کنتورهای هوشمند است که بتوانیم مصارف را رویت پذیر کنیم که در این زمینه برنامهریزی کردهایم برای مشترکان پرمصرف خانگی، کنتورهای هوشمند نصب شود، این کار آغاز شده و در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت».
وی با بیان اینکه در مجموع برای کاهش مشکلات برقی تابستان ۱۴۰۱ یکصد برنامه عملیاتی در دستور کار قرار گرفته که در دو محور افزایش ظرفیت تولید و مدیریت تقاضا هستند، اظهار کرد: «با اجرای این برنامهها، مشکلات به حداقل ممکن خواهد رسید».
محرابیان با بیان اینکه شبکهی برق ایران تقریبا با تمام کشورهای همسایه سنکرون شده است، گفت: «در حال حاضر در تلاشیم شبکه برق ایران به کشورهایی چون قطر و روسیه نیز سنکرون شود».
وی ادامه داد: «ما با کشورهایی که شبکه برق ایران با شبکهی برق آنها سنکرون شده، مبادلات الکتریکی داریم، به طوری که در ایامی صادرات برق و در ایامی واردات برق داریم؛ با بسیاری از کشورهای اطراف، زمان پیک مصرف برق متفاوتی داریم و از این حیث، امکان تبادل برق داریم».
وزیر نیرو با بیان اینکه به طور متوسط در طول سال، تراز صادرات برق کشور از تراز واردات برق، بیشتر است، افزود: «در مورد کشور روسیه برنامه جدی داریم، مطالعات در حال تکمیل است، اخیرا جلسهای را با وزیر انرژی روسیه و وزیر انرژی آذربایجان داشتیم، تا در حداقل زمان، بتوانیم شبکه برق ایران و روسیه را سنکرون کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید